به گزارش ایسنا و به نقل از دیلیمیل، محققان به نوزادانی که در سن 18 ماهگی قرار داشتند، کلیپهای متحرکی را نشان دادند که در آن یک دستگاه پر از توپهای دو رنگ به رنگهای آبی و زرد وجود داشت. تعداد توپهای آبی بیشتر و تعداد زردها کمتر بود.
این مطالعه نشان داد که نوزادان قادر به تعیین اینکه کدام رنگ بیشتر نمایش میشود را داشتند.
در این مطالعه که توسط محققان مؤسسه "ماکس پلانک" انجام شده، 75 نوزاد را در سن 6، 12 و 18 ماهگی و در حال تماشای کلیپهای مختلف مورد بررسی قرار گرفتند.
محققان این پژوهش میگویند:"شش ماهگی حداقل سنی است که نوزادان شروع به پردازش اطلاعات احتمالی میکنند."
یک پژوهش که پیشتر انجام شده نشان میدهد که کودکانی که در سن چهار ماهگی قرار دارند قادر به انجام این کار نبودند و به نظر نمیرسد که هنوز نسبت به این اطلاعات حساس باشند.
در شش ماه اول زندگی، نوزادان قادر به کسب اطلاعات در مورد رویدادهایی که یکی بعد از دیگری اتفاق میافتد هستند. آنها همچنین میتوانند یک رویداد را با دیگری مقایسه کنند.
در فیلمی که به کودکان نمایش داده شد، یک ماشین پر از توپ(بیشتر آبی، با تعداد اندکی زرد) وجود داشت که توپها را به سبدهای مختلف پرتاب میکرد.
تعداد توپهای آبی به اندازهای بود که احتمال پرتاب توپهای زرد توسط دستگاه، 625 بار کمتر بود.
محققان با ردیابی حرکات چشم نوزادان، توانستند تعیین کنند که بچهها به کدام توپها بیشتر خیره میشوند.
از آنجایی که تعداد توپهای آبی بیشتر بود، کودکان میتوانستند پیشبینی کنند که توپی که در سبد قرار میگیرد به احتمال زیاد به رنگ آبی است.
این بدان معنی است که آنها میتوانند این احتمالات را پیشبینی کنند.
محققان همچنین این آزمایش را با توپهای قرمز و سبز نیز انجام دادند تا اطمینان حاصل شود که رنگ در جلب توجه نوزادان نقشی ندارد.
در این پژوهش مشخص شد که از اوایل زندگی، مغز ما توانایی ارزیابی وقایع احتمالی را دارد.