به گزارش ایسنا، در این مراسم که دانشجویان گردشگری نیز حضور داشتند،سردار خضرایی مدیرعامل باغ موزه دفاع مقدس و ترویج فرهنگ مقاومت گفت: باغ موزه دفاع مقدس به عنوان یک رسانه بصری محسوب میشود که مردم به این موزه میآیند و با مسائل مرتبط با دفاع مقدس آشنا میشوند. یکی از ویژگیهای باغ موزه دفاع مقدس نوشوندگی و تجدیدشوندگی آن است. برای همین است که تاکنون 105 مرتبه محتوای آن تجدید و نو شده است.
وی ادامه داد: ما به این نتیجه رسیدیم که همزمان با حضور فیزیکی افراد در این محیط میتوانیم اقداماتی فراتر از موزه انجام بدهیم به گونهای که پژوهشگران حوزه دفاع مقدس فعالیتهایی انجام بدهند یا در زمینه کتابهای دفاع مقدس بانک دیجیتالی آن را ایجاد کنیم چون غنیترین آرشیو و بانک اطلاعاتی را در زمینه دفاع مقدس در اختیار داریم که شامل 460 ترابایت سند، عکس، فیلم و صوت است.
سردار خضرایی با اشاره به اینکه کارکردهای دفاع مقدس را نباید فقط به بیان تاکتیکی و تکنیکی مدیریت جنگ محدود کنیم، گفت: با استفاده از اساتید و پیشکسوتان حوزه دفاع مقدس و با بودجهای سه میلیارد تومانی، 61 عنوان برنامه را برای سال جاری در حوزه دفاع مقدس در دست مطالعه داریم تا به عنوان نظامنامه به 109 دستگاه مرتبط با دفاع مقدس معرفی کنیم.
وی گفت: برای نخستین بار 70 جلد کتاب صوتی تا پایان سال جاری از سوی باغ موزه دفاع مقدس تهیه خواهد شد و فصلنامه علمی دفاع مقدس را در حوزههای پژوهشی در دست اقدام داریم که تاکنون سه شماره از آن به چاپ رسیده است. معتقدیم ترویج فرهنگ دفاع مقدس با نشر امکان پیدا خواهد کرد و اگر میخواهیم اخلاق و رفتار دوران دفاع مقدس را به جامعه منتقل کنیم باید آثار به شکل علمی و پژوهشی منتشر شود.
سردار خضرایی ادامه داد:متاسفانه با وجود تقدیم 200 هزار شهید،آنطور که باید معارف دفاع مقدس شناساند نشده و غریب واقع و مظلوم و باغ موزه دفاع مقدس با برگزاری این همایش میخواهد به وظیفه خود در راستای آگاهی دادن به مردم از وقایع و معارف دفاع مقدس عمل کند.
وی یادآور شد:امروز کشورهایی که خودشان عامل آغاز بزرگترین جنگها بودند موزههایی ساختهاند که با جعل حماسها به مردم خود تلقین میکنند کارهای بزرگی انجام دادهاند.به عنوان مثال کشور کویت که در مدت 50 دقیقه به اشغال کشور عراق درآمد درموزه جنگ خود اتفاقاتی را روایت میکند که وجود خارجی ندارد این درحالی است که کشور ما در یک جنگ تحمیلی نابرابر هشت ساله به معنای واقعی حماسه آفرید بنابراین ما نیازی به حماسهسازی نداریم بلکه باید با استفاده از ابزارهای موجود این وقایع را به مردم کشورمان و دنیا روایت کنیم. در واقع ما باید مقتل هشت سال دفاع مقدس را بنویسیم.