جراح کلیه و مجاری ادراری با اشاره به اینکه عدم درمان به هنگام سوزش و تکرر ادرار موجب اختلال کارکرد مثانه میشود، گفت: ممکن است سوزش و تکرر ادرار به علت تخلیه نشدن کامل مثانه باشد.
به گزارش به نقل از فارس، سیمین وحیدی ، با اشاره به اینکه علایم تکرر و سوزش ادرار اغلب به صورت احساس نیاز فوری به ادرار کردن به طور مکرر بروز میکند، گفت: گاه ممکن سوزش ادرار به علت عفونت ایجاد نشود. مواردی مانند مشکلات زنان نیز موجب احساس سوزش و تکرر ادرار می شود.
وی افزود: درد و احساس فشار در بالای لگن، احساس سوزش و درد هنگام ادرار کردن، احساس خالی نشدن کامل مثانه، از نشانه های این عارضه است.
این جراح کلیه و مجاری ادراری در خصوص علت تکرر و سوزش ادرار گفت: تحقیقات این طور نشان میدهند که این بیماری در واقع یک نوع نشانگان التهاب مثانه است که توسط عفونت باکتریایی، خودایمنی (پاسخ ایمن به اجزای خودی بدن) یا موارد آزارنده ایجاد میشود.
وحیدی با اشاره به اینکه اگر بررسیها منفی باشند، انجام سیستوسکوپی توصیه میشود، گفت: در بیماران مختلف، درمانهای مختلفی مؤثر واقع میشود. حتی در یک فرد هم، یک نوع درمان ممکن است اثر کند، ولی بعد تأثیر خود را از دست بدهد.
وحیدی با بیان اینکه اولین قدم درمانی نوشیدن مکرر آب است، گفت: برای پیشگیری از تکرر و سوزش ادرار، افزایش مصرف مایعات، حداقل روزی یک و نیم لیتر آب ( 6 لیوان) ضروری است. بهمنظور جلوگیری از یبوست و غلظت بیش از حد ادرار باید مایعات کافی بنوشید، اما توصیه میشود از نوشیدن مایعات قبل از خواب که ممکن است به ادرار شبانه منجر شود، اجتناب کنید.
وی افزود: هیپنوتیزم یا آرامسازی توسط خود فرد جهت کمک به کنترل استرس، عصبانیت، اضطراب و گاهی، افسردگی همراه با اختلالات درد مزمن توصیه میشود.
وحیدی با اشاره به اینکه مصرف رژیم غذایی ساده بدون ادویه، در بهبود روند درمان بعضی از بیماران مؤثر است، گفت: در بعضی از بیماران مصرف بعضی از غذاها منجر به ایجاد علائم سیستیت میشود به طور مثال گوجه فرنگی، شیرینکنندههای مصنوعی، مرکبات، شکلات و کافئین همچنین استعمال دخانیات نیز باعث تشدید علائم میشود.
این جراح کلیه و مجاری ادراری با تأکید بر اینکه انجام تمرینات ورزشی از راهکارهای موثر کاهش مشکلات ادراری و مثانه در زنان است، گفت: این تمرینات ورزشی( به صورت انقباض متناوب عضلات لگن ومجاری ادراری)، به تقویت عضلات اطراف مثانه و پیشابراه و بهبود کنترل مثانه و کاهش فوریت و دفعات تخلیه ادرار کمک میکند. ورزش عضلات لگن به مدت 5 دقیقه، 3 بار در روز میتواند تفاوت چشمگیری در کنترل مثانه ایجاد کند.
وحیدی در پایان گفت: یبوست نیز میتواند از طریق ایجاد فشار بر روی مثانه موجب تکرر ادرار شود، بنابراین بهمنظور حفظ دفع منظم مصرف فیبر را افزایش دهید.