روزی برای کودکان جهان؛

رژیم صهیونیستی بزرگترین ناقض حقوق کودکان/کودکان ایران قربانی تجاوز نظامی صدام

سازمان ملل متحد، چنین روزی را برای کودکان اختصاص داده است؛ در این روز مجمع عمومی سازمان ملل، اعلامیه حقوق کودک و نیز کنوانسیون حقوق کودک را تصویب کرد.

به گزارش گروه حقوقی و قضایی خبرگزاری میزان به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ستاد حقوق بشر، روز 1 ژوئن سال 1949 در نشست اتحادیه بین‌المللی دمکراتیک زنان در پاریس به عنوان روز بین‌المللی کودک اعلام شده و در شوروی سابق به عنوان روز کودک شناخته شد و در بسیاری از کشور‌ها هم به عنوان روز کودک تعیین شد.

در سال 1946 بعد از جنگ جهانی دوم در اروپا، مجمع عمومی سازمان ملل به منظور حمایت از کودکان، سازمانی به نام "یونیسف" را که ابتدا «انجمن بین‌المللی ویژه کودکان سازمان ملل» نام گرفت ایجاد کرد.

در سال 1953، یونیسف یکی از بخش‌های دائمی در سازمان ملل گردید و روز 20 نوامبر به عنوان روز جهانی کودک نام‌گذاری شد. یونیسف اعلام کرد که تنها با اختصاص پنج دلار برای هر کودک می‌توان جان 90 درصد از کودکانی را که سالانه می‌میرند، نجات داد و برای بهبود چشمگیر زندگی کودکان جهان سوم، کافی است که فقط مبلغ شش هفته بودجه تسلیحاتی جهان هزینه شود. وظیفه انجمن یونیسف، مراقبت از کودکان و برآوردن نیاز‌های اولیه آن‌ها در سال‌های ابتدایی زندگی؛ ترغیب و تشویق والدین به تعلیم فرزندان می‌باشد. در مقدمه کنوانسیون حقوق کودک آمده است: کودک باید در فضایی سرشار از خوشبختی، محبت و تفاهم بزرگ شود. ما در این گزارش بر آن شدیم تا به بیان حقوق کودکان در مبانی دینی و همچنین ناقضان آن بپردازیم.

تاریخچه حقوق کودک در اسلام

آنچنان که از متون تاریخی خصوصاً بررسی شبه جزیره عربستان که خاستگاه اولیه اسلام است و تحت عنوان "حجاز" از آن نام برده شده است، بر می‌آید، اعراب جاهلیت به صورت قبیله‌ای زندگی می‌کردند. هم از حیث فراگیری علم و دانش در سطح ابتدایی قرار داشتند و حتی اکثر آنان از نعمت خواندن و نوشتن نیز محروم بوده اند؛ و هم از نگاه دیگر اینکه از حیث اجتماعی هم بسیار محدود بوده و فرهنگ‌های غلط به عنوان رسم و رسوم ثابت رواج داشته است. جامعه حجاز سابق، جامعه ا‌ی یکپارچه نبود و قبایل مختلف به اشکال مختلف کل شبه جزیره عربستان را در بر گرفته بودند. برخی قبایل عرب، کودکان دختر را زنده به گور می‌کردند و به طرز بسیار وحشیانه‌ای به قتل می‌رساندند و داشتن فرزند پسر را یک شهرت قلمداد می‌کردند، لذا کشتن فرزند دختر به عنوان یک عادت و سنت در بعضی قبایل مرسوم بود و، چون به طور کل نسب اهمیت ویژه‌ای می‌دادند و این نسب نیز الزاماً از طریق پسر (مرد) امتداد پیدا می‌کرد، در نتیجه نقش فرزند پسر از جایگاه منحصر به فردی برخوردار بود.

با آمدن اسلام، این عادت ناپسند شدیدا مورد مقابله قرار گرفت و اسلام عالیترین توجه را به کودک نمود، آیاتی که نسبت به حقوق کودک در اسلام وجود دارد و روایات موجود، همه حکایت بر اهمیت اسلام به کودکان و حقوق ایشان دارد. اسلام، پدران را از کشتن فرزندان به خاطر ترس از کمبود هزینه منع کرد. چنانکه خداوند در قرآن کریم می‌فرماید: "فرزندان خود را از ترس کمی روزی نکشید، ما به شما و آن‌ها روزی می‌دهیم، زیرا قتل آن‌ها اشتباه و گناه بزرگی است. "

با توسعه جوامع، کودکان حقوق دیگری را نیز دارا شدند، مانند حق داشتن هویت، تابعیت، داشتن خانواده، رفاه اجتماعی، آموزش و پرورش (تعلیم تربیت)، آزادی فکر، تصمیم‌گیری و... البته این مباحث منحصر به دین اسلام نیست بلکه همه‌ی ادیان الهی بر آن تأکید دارند اسلام نیز با گستردگی آن را بیان نموده است. حقوق کودک در پیمان‌نامه حقوق کودک به تفصیل بیان شده است. با این حال برخی فرصت طلبان و استعمارگران وقتی پای منافعشان به میان می‌آید با بی توجهی به این حقوق گسترده و پایمال کردن آن به کشتار کودکان در سراسر جهان می‌پردازند.

رژیم صهیونیستی بزرگترین ناقض حقوق کودکان

رژیم صهیونیستی به عنوان بزرگترین ناقص حقوق کودکان در جهان در صدر جدول قرار گرفته است و از زمان موجودیت این غده سرطانی جهانیان همواره شاهد جنایات گسترده آن‌ها نسبت به مردم مظلوم فلسطین بوده‌اند. به نحوی که طبق اعلام جنبش جهانی دفاع از کودکان فلسطینی، سالانه حدود 800 کودک فلسطینی را نظامیان رژیم صهیونیستی بازداشت و مورد بازجویی قرار می‌دهند.

جنایات رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیان بویژه کودکان در جنگ 50 روزه علیه غزه در سال 2014 یکی از بزرگترین و بارزترین جنایات این رژیم منحوس علیه کودکان بود. اشغالگران صهیونیست در تجاوز 50 روزه به نوار غزه بیش از 2200 فلسطینی از جمله 516 کودک و 283 زن را به شهادت رساندند. در این حمله همچنین بیش از یازده هزار فلسطینی از جمله بیش از سه هزار کودک مجروح شدند. این درحالی است که بخشی از اسرای فلسطینی در زندان‌های رژیم صهیونیستی را همچنان کودکان تشکیل می‌دهند. شمار کودکان اسیر فلسطینی در زندان‌های رژیم صهیونیستی به بیش از 300 تن افزایش یافته است که در رده سنی 12 تا 18 سال قرار دارند و مواجهه آنان با شکنجه‌های شدید از عمق جنایات رژیم صهیونیستی علیه کودکان فلسطینی حکایت دارد.

برخورد خشونت بار رژیم اشغالگر قدس با کودکان فلسطینی مغایر با قوانین بین المللی خصوصا ماده 16 کنوانسیون حقوق کودکان است. طبق ماده 16 کنوانسیون حقوق کودکان، رفتار خشونت آمیز با کودکان ممنوع است. این در حالی است که رژیم صهیونیستی با رفتار‌های ضد انسانی خود اوضاع مصیبت باری را برای فلسطینی‌ها بویژه کودکان فلسطینی رقم زده است. بر اثر سیاست‌های رژیم صهیونیستی جهت تحت فشار قرار دادن هرچه بیشتر فلسطینی‌ها بیش از هشتصد هزار کودک فلسطینی از فقر و کمبود امکانات ضروری رنج می‌برند.

جنایات رژیم صهیونیستی تنها به کودکان فلسطینی ختم نمی‌شود. این رژیم منحوس با ربودن و یا موافقت با پذیرش کودکان کشور‌های اسلامی در سال‌های گذشته و حتی حال حاضر و انجام آزمایش‌های دارویی و شیمیایی بر روی آن‌ها باعث مرگ بسیاری از این کودکان شده است که از جمله آن می‌توان به مرگ و مفقود شدن ده‌ها هزار کودک یمنی طی سال‌های 1948 تا 1954 میلادی و همچنین انجام آزمایش‌های دارویی بر روی کودکان تونسی طی سال‌های 2000 تا 2014 اشاره کرد که مستند ساز تونسی "ایمان بن حسین" در فیلمی به افشای آن پرداخته است. این گونه جنایات هنوز هم ادامه دارد و طبق گزارشی که توسط روزنامه صهونیستی "یدیعوت آحارانوت" منتشر شده است، این رژیم با پذیرش 100 کودک سوری در این کشور موافقت کرده است که حال باید دید با توجه به سابقه این رژیم در برخورد با کودکان چه آینده اید در انتظار این کودکان خواهد بود.

درست هم رده با این رژیم، ایالات متحده آمریکا قرار دارد که نه تنها در پشت پرده جنایات رژیم اشغالگر قدس با این رژیم منحوس همکاری می‌کند بلکه با تحریک برخی کشور‌های عربی، باعث حمله آن‌ها به یکدیگر شده و آتش جنگ را در بین ان‌ها بر می‌افروزد و در میان این سیاست‌های سلطه جویانه و قدرت طلبانه مردم بیگناه و در راس آن کودکان کشته و مجروح می‌شوند.

هزینه مردم یمن برای مقابله با تجاوز عربستان

از زمانی که عربستان سعودی به تحریک آمریکا برای تصاحب یمن به این کشور حمله کرد و مردم این کشور به ناچار برای دفاع از کشورشان دست به مقاومت زدند، تقریبا دو سال می‌گذرد که عده زیادی از این مردم کشته شدند و بسیاری دیگر نیز مجروح گردیده‌اند و در این میان کودکان به عنوان قشری آسیب پذیر، صدمه بیشتری از این جنگ را به خود اختصاص می‌دهند.

بر اساس گزارش دبیر کل سازمان ملل "آنتونیو گوترش" ائتلاف سعودی سال گذشته در یمن با کشتار 502 کودک یمنی و زخمی کردن بیش از 838 کودک دیگر به شدت حقوق بشر در مورد کودکان را نقض کرده است. بر اساس پیش نویس گزارش منتشر شده توسط شورای سیاست خارجی سازمان ملل از این تعداد 349 کودک در حملات هوایی کشته و 333 کودک نیز زخمی شده اند.

 

"ویلیام گابریل" نماینده ویژه سازمان ملل اعلام کرد که قصد دارد عربستان سعودی را به لیست کشور‌های ناقض حقوق کودکان در جنگ اضافه کند. در پاسخ به این اقدام سازمان ملل، عربستان سعودی تهدید کرد که کشور‌های عربی کمک‌های خود به سازمان ملل (جهت مبارزه با فقر در آفریقا!) را متوقف خواهند نمود. "بان کی مون" -دبیر کل وقت سازمان ملل-نیز از اعلام فهرست تحت تاثیر دلار‌های سعودی خودداری کرد.

بر طبق آمار یونیسف بین ماه مارس 2016 تا ماه مارس 2017 بیش از 60 کودک در یمن کشته و بیش از 1150 کودک زخمی شده اند. مقامات سعودی چندین بار مدعی شدند که تلفات غیرنظامیان یمن را کاهش داده است، اما آمار و ارقام و حوادث روزمره یمن به خوبی کذب بودن ادعای سعودی‌ها را نمایان می‌سازد. گروه‌های ناظر بر حقوق بشر نیز تاکید می‌کنند که بدلیل ممانعت دولت سعودی از ورود ناظران و خبرنگاران بین المللی آمار سعودی‌ها در مورد کاهش تلفات غیرنظامی به هیچ وجه قابل استناد نیست.

کودکان ایران قربانی تجاوز نظامی صدام

در جنگ تحمیلی توسط رژیم بعث عراق به ملت ایران نه تنها عده زیادی از مردم در راه دفاع از میهن اسلامی به شهادت رسیدند بلکه در پی بمباران شهرها، عده کثیری از غیر نظامیان نیز شهید شدند که در این میان با توجه به آمار منتشر شده از طرف بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس، 2906 نفر از این آمار تنها به کودکان اختصاص دارد که اکثرا در پی حملات شیمیایی صدام حسین به شهر‌ها به شهادت رسیده‌اند.

 

 عراق در طول جنگ 3500 بار به ایران حمله شیمیایی کرد که ‪ سی مورد از آن‌ها در مناطق مسکونی بوده است. نخستین نقطه جغرافیایی ایران که قربانی سلاح‌های شیمیایی عراق شد منطقه‌ای بین هلاله و نی خزر در ‪ 50 کیلومتری غرب ایلام بوده است. بمباران شیمیایی شهر سردشت توسط عراق در 7 تیر 1366 فجیع‌ترین تهاجم از این نوع بود، در آن حداقل 5000 تن از مردم کُرد و مسلمان این شهر را کشته و 7000 تَن دیگر را مجروح شدند که 40 در صد آن را کودکان تشکیل می‌دادند. با بیش از صدهزار قربانی ناشی از جنگ شیمیایی عراق بر ضد ایران در طول هشت سال جنگ تحمیلی، ایران یکی از بزرگ‌ترین قربانیان سلاح‌های کشتار جمعی می‌باشد. حال آنکه به دلیل اثرات ادامه دار این مواد شیمیایی بر مردم آن منطقه هنوز هم شاهد تولد کودکان دارای نقص عضو هستیم و این در نوع خود نوعی فاجعه محسوب می‌شود

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر