ماهان شبکه ایرانیان

در یک مورد نادر رخ داد

ابتلای یک شامپانزه به تریزومی ۲۲

محققان به بررسی زندگی یک شامپانزه ۲۴ ساله ماده مبتلا به ناهنجاری کروموزومی پرداختند.

ابتلای یک شامپانزه به تریزومی 22

به گزارش ایسنا به نقل از دیلی‌میل، این شامپانزه که Kanako نام دارد، دومین مورد از شامپانزه‌های مبتلا به تریزومی 22(شرایطی مانند سندرم داون)بوده که توسط محققان ژاپنی تایید شده است.

تریزومی 22 یک ناهنجاری کروزومی شبیه به سندرم داون است که مبتلایان به آن از کروموزوم 22 به جای دو جفت، سه جفت دارند.

محققان در این پژوهش جدید به بررسی چگونگی افزایش کیفیت زندگی این شامپانزه‌ها با ایجاد فرصت‌هایی برای تعامل اجتماعی پرداختند.

در انسان‌ها سندرم داون به دلیل ناهنجاری کروموزومی رخ می‌دهد. به طور معمول در سلول‌های انسانها 23 جفت کروموزوم وجود دارد که که در مجموع 46 کروموزوم را تشکیل می‌دهند.

اما افرادی که مبتلا به سندرم داون هستند دارای یک کپی سوم از کروموزوم 21 هستند که به همین دلیل این شرایط را تریزومی 21 می‌نامند.

میمون‌ها دارای 24 جفت کروموزوم هستند که در مجموع تعداد آن به 48 کروموزوم می‌رسد.

میمون‌هایی مانند شامپانزه، گوریل و اورانگوتان گاهی یک وضعیت مشابه به سندرم داون را تجربه می‌کنند که تریزومی 22 نام دارد و این اتفاق زمانی رخ می‌دهد که آنها یک کپی سوم اضافی از کروموزوم 22 دارند. اولین مورد از شامپانزه مبتلا به تریزومی 22 در سال 1969 به ثبت رسید که آن حیوان قبل از رسیدن به دو سالگی تلف شد. این بدان معنی است که Kanako اولین حیوانی است که با وجود ناهنجاری کروموزومی، به مقدار طولانی زنده مانده است.


Kanako در سال 1992 در  پناهگاه حیوانات متولد شد و در سال 2011 به دانشگاه کیوتو و مرکز تحقیقات حیات وحش منتقل شد.

وقتی که او 156 روز سن داشت، از مادرش به مدت 4 روز جدا و برای یک معاینه فیزیکی بیهوش شد.

وقتی که مجددا Kanako با مادرش روبرو شد، مادر حاضر به پذیرش او نشد و کارمندان این مرکز تحقیقاتی از این شامپانزه مراقبت کرده و این حیوان را پرورش دادند.

Kanako  در طول سال اول زندگی خود اغلب از سرفه، سرماخوردگی، تب و اسهال و تورم اطراف چشم راست رنج می برد که این علائم غیر معمول در شامپانزه های جوان امری غیر متداول است.

او در همان سال‌های اولیه زندگی با مشکلات مرتبط با رشد، بیماری‌های قلبی مادرزادی و همچنین مشکلات رشد دندان مواجه شد.

تصویری از سه سالگی Kanako

مشکل قلبی Kanako در سال 2014 و در طول یک آزمایش فیزیکی معمولی کشف شد.

Kanako همچنین قبل از سن یک سالگی به آب مروارید مبتلا شد و تا 7 سالگی بینایی خود را از دست داد.

این حیوان به یک اختلال مبتلا شد که باعث نازک شدن تدریجی قرنیه او شد.

نابینایی Kanako سبب شد در برقراری تعامل با حیوانات دیگر دچار مشکل شود.

کارکنان این مرکز تحقیقاتی برای جلوگیری از رفتارهای تهاجمی، این حیوان را جدا از سایر حیوانات نگهداری کردند. اما او پس از مدتی توانست با یکی از شامپانزه ها که رفتار آرام و دوستانه‌ای داشت، اولین تعامل اجتماعی خود را برقرار کند.

محققان پس از معاینه این شامپانزه دریافتند که به جز عدم فعالیت و وجود مشکل در برخی اندام‌ها، هیچ عقب ماندگی شدیدی در رفتار این حیوان وجود ندارد.

آنها اعلام کردند که هنوز دلیل ابتلای شامپانزه‌ها به تریزومی 22 مشخص نیست و برای درک آن نیازمند انجام تحقیقات بیشتری هستند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان