شاید تا کنون نام شهرهای سبز را شنیده باشید، در این نوع سیستم نوین اداره ی شهری سعی شده است شهر ها را چه از لحاظ مصرف انرژی و چه از لحاظ ظاهر طبیعی آن سبز نگه داشته شود تا شهری سالم، با هوای پاک و در آرامش برای زندگی داشته باشیم. شاید تصور کنید که چنین سیستمی بسیار هزینه بر بوده و تنها در کشورهای پیشرفته جهان قابل انجام باشد، اما باید گفت راه های ساده و کم هزینه ی دیگری هم وجود دارد که می توان با کمک آنها به نتیجه ای مطلوب رسید. از جمله این راه ها می توان به انرژی های سبز اشاره کرد که در برخی از کشورها و شهرهای بزرگ دنیا در اجرا بوده و این کشور ها هم اکنون جز برترین ها در سطح جهان و در طبیعت گردی به حساب می آیند. همه این راه ها برای این است تا بتوان از تعداد انسان های نگران کره ی زمین که به فکر بهترین راه های نجات خانه ی مشترکمان هستند ، کاست. پس همه ما باید به فکر مشکلاتی باشیم که بر اثر یشرفت فنّاوری و اقتصاد، بوجود آمده اند و زمین ما را رو به نابودی می برند. پس اگر می خواهید با شهر های پاک و سبز دنیا که مثال خوبی برای شهروندان تمام کره ی زمین در دوستی باطبیعت هستند، بیشتر و بهتر آشنا شوید ، تا پایان این مطلب با ما و همگردی و طبیعت در شهرهای خارجی همراه شوید.
شهر کپنهاگ
اگر از فعالیت هایی که مردم دانمارک در راستای حفظ محیط زیست و شهرهای سبز انجام می دهند، بشنوید از بابت اینکه کپنهاگ پایتخت این کشور اخیراً به عنوان سبزترین شهر اروپا نام گرفته، تعجبی هم نخواهید کرد. دو نمونه از فعالیت های آنها در راستای کاهش میزان انتشار CO2، این است که بیشتر اتوبوس های این شهر برقی بوده و این در حالی است که دوچرخه سواری معمول ترین راه عبور و مرور در کپنهاگ است. ضمن اینکه در مغازه های این شهر پوشاک و خوراک هایی عرصه می شوند که سازگار با طبیعت است. همه این عوامل باعث شده اند که مردمان این کشور از دیر باز شادترین مردم دنیا لقب گیرند. پس چنین فعالیت هایی در شهرهای سبز از چنین مردم شادی بعید هم نیست. از کوزه همان برون تراود که در اوست.
شهر کوریتیبا
حال نوبت به معرفی سبزترین شهر آمریکای لاتین رسیده است. این شهر شهری نیست جز کوریتیبای برزیل که این عنوان را بواسطه توسعه ی یکی از بزرگ ترین سیستم های نقلیه ی عمومی به خود اختصاص داده است. از دیگر اقداماتی که در این شهر صورت گرفت است می توان به کاشتن هر چه بیشتر درخت در طول تمام بزرگراه ها به دستور مسئولین و همچنین بازیافت 70 درصد از زباله هایش اشاره کرد. جالب است بدانید کوریتیبای از دهه ی 80 میلادی این کار را آغاز کرده و از این حیث یکی از قدیمی ترین شهرها به حساب می آید. هر چند وجود چنین شهری در منطقه آمریکای لاتین جای بسی تعجب داشته باشد.
کشور سنگاپور
نوبتی هم که باشد نوبت می رسد به قاره آسیا و معرفی سبزترین کشور قاره سبز که اهالی این کشور حتی از میانگین آسیا هم کمتر آب هدر می دهند. اما هنوز تمام نشده است . این کشور دارای یک سیستم بزرگ حمل ونقل بوده که مانع گسترش آلودگی شده است. ضمن اینکه از نظر بازیافت زباله و تفکیک آن نیز در این کشور بسیار فرهنگ سازی شده و هر خانه ظرف های مخصوص تفکیک زباله تعبیه شده که این کار از مبدا صورت می گیرد. به همین خاطر است کهدر طبیعت گردی و تماشای شهرهای سبز و طبیعت در شهرهای خارجی در این کشور از نظر مبارزه با آلودگی و تخریب محیط زیست مثال زدنی است.
شهر سانفرانسیسکو
در طبیعت گردی و تماشای شهرهای سبز و طبیعت در شهرهای خارجی حال میرسیم به شهر سانفرانسیسکو که علاوه بر اینکه یکی از طبیعت دوست ترین شهرهای آمریکای شمالی بوده ،جز سبزترین شهرهای دنیا نیز هست. اما چه چیزی باعث این دو لقب شده است؟ باید گفت که علاوه بر سیستم نقلیه ی عمومی فوق العاده ، سیستم سطل های زباله ی رنگی برای بازیافت نیز به این موضوع بسیار کمک کرده است. در واقع در این شهر بازیافت زباله در خانه ها و محل کارکرد بصورت اجباری بوده و مردم نیز از خودروهای برقی استفاده می کنند. پس با این تفاسیر وجود سانفرانسیسکو در طبیعت گردی و تماشای شهرهای سبز و طبیعت در شهرهای خارجی در این لیست دور از انتظار نخواهد بود.
شهر های کیپ تاون، ژوهانسبورگ و دوربن
شاید باورش برایتان کمی دشوار باشد اگر بشنوید در قاره آفریقا سه شهر به طور یکسان جز سبزترین شهرهای دنیا در طبیعت گردی هستند.یکی از این شهر ها ژوهانسبورگ در آفریقای جنوبی است که احتمالا نام آن را بواسطه تبعید رضاشاه به آنجا شنیده اید و شهر دیگر نیز کیپ تاون می باشد که قرار است تا 20 سال آینده به یک شهر کاملاً بدون زباله و تا سال 2050 به شهری بدون کربن مبدل شود. بیشترین فضای سبز قاره آفریقا در این دو کشور قرار گرفته است و این نام گذاری نیز به همین خاطر است.اگر شنیدن از این کشور های سرسبز باعث شده است که در شما اشتیاقی سوزان در راستای سبز کردن کشور عزیزمان ایران و آوردن آن در این فهرست صورت بگیرد، باید گفت رسیدن به این هدف چندان هم غیرممکن نیست.