ماهان شبکه ایرانیان

تروریسم آزمایشگاهی تکفیری از کنترل مولدانش خارج و تهدیدی جهانی شد

جهانگیری: آمریکا در روند اجرای برجام اخلال ایجاد می‌کند

جهانگیری گفت: «تروریسم آزمایشگاهی تکفیری» از کنترل مولدان و حامیان آن خارج و تبدیل به تهدیدی فرامنطقه‌ای و بین‌المللی شده است. بحران‌آفرینی‌ها در مناطق ژئوپلتیک و ژئواستراتژیک جهان به ناامنی‌ها، تنش‌ها و مسابقه‌ تسلیحاتی جهانی دامن زده است.

جهانگیری: آمریکا در روند اجرای برجام اخلال ایجاد می‌کند

به گزارش خبرآنلاین، «اسحاق جهانگیری» ظهر‌ جمعه در شانزدهمین اجلاس نخست وزیران سازمان همکاری شانگهای که در شهر سوچی روسیه برگزار شد، گفت: جمهوری اسلامی ایران آماده است تا با ارتقای سطح همکاری‌های خود با کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای، نقش و سهم بیشتری در تحکیم صلح، ‌ثبات، امنیت و توسعه منطقه‌ای و جهانی ایفا کند. ما دست دوستی به سوی همه اعضای سازمان همکاری شانگهای دراز می‌کنیم و همکاری‌های نهادی را در سطح منطقه و جهان به سود همه کشورها، ملت‌ها و دولت‌های علاقمند به صلح، رفاه و امنیت می‌دانیم.

جهانگیری در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به جایگاه ویژه ژئوپولیتیکی و ظرفیت‌ها و منابع گسترده طبیعی و انسانی و اجتماعی ایران که میراث‌دار بخش مهمی از تمدن جهانی و اسلامی است، تصریح کرد: ایران امروز مدافع سرزمین، صلح، ثبات، توسعه، تعامل و گفت‌وگوی میان فرهنگ‌ها، ملل و اقوام است.

وی اضافه کرد: جمهوری اسلامی ایران آماده است که در افق همزیستی و تلاش برای خلق جهانی عاری از خشونت و افراطی‌گری و در بستر حقوقی مناسب، به تقویت جایگاه سازمان همکاری شانگهای اقدام کند و برای گذار سازمان از تهدیدها و چالش‌های جدید در هر دو بعد اقتصادی و سیاسی ـ فرهنگی مجدانه تلاش کند.

اهم سخنان معاون اول رییس جمهوری در شانزدهمین اجلاس شورای نخست وزیران سازمان همکاری شانگهای به شرح زیر است:

*نظریة «تجاری‌سازی و فروش کالایی به نام امنیت»‌ اکنون توسط برخی قدرت‌ها و از طریق ایجاد و مدیریت بحران‌های منطقه‌ای اجرایی و عملیاتی شده‌ است. 

*پروژه ایجاد خاورمیانه جدید و تجزیه کشورهای مهم و بزرگ این منطقه که با طراحی جریان تکفیری داعش و تسلط ناگهانی و نامتعارف این جریان بر بخش‌های وسیعی از کشورهای سوریه و عراق آغاز شده بود، اکنون با لطف خداوند و پایداری مردم منطقه و همکاری دولت‌های منطقه به‌خصوص ایران، روسیه، عراق و سوریه با شکست جدی مواجه شده است. آنچه بعد از این پیروزی بزرگ نیازمند هوشیاری بیشتر است، خطر سازماندهی مجدد این جریان و تغییر هدف ژئوپلتیکی آن از طریق انتقال خطر و بحران به مناطق دیگر، از جمله آسیای میانه و قفقاز است.

*آنچه امروز بیش از پیش اهمیت یافته است، ضرورت توجه به زمینه‌ها و اقدامات فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی برای مقابله با تروریسم، خشونت‌گرایی و افراطی‌گری است. برای استقرار امنیت پایدار، در کنار اقدامات نظامی باید به‌طور همزمان و توأمان در اندیشه مشترک توسعه اقتصادی، توسعه سیاسی و توسعه فرهنگی منطقه‌ای بود. از بین بردن فقر و نابرابری و رسیدن به توسعه پایدار و همه‌جانبه از ارکان اصلی مبارزه با تروریسم و افراط گرایی است. در این فرآیند، تقویت «رویکرد توسعه محور» در برنامه‌ها و پروژه‌های سازمان و افزایش همگرایی و همکاریهای اقتصادی بین کشورهای عضو، ناظر و شریک گفت‌وگو، می‌تواند نقش تعیین کننده‌ای داشته باشد. شناسایی منابع مادی و معنوی و منشاء تفکرات افراطی و تکفیری و مقابله با آنها از ارکان و ضرورتهای دیگر در فرآیند مقابله و مبارزه با پدیده شوم تروریسم و تقویت صلح، ثبات و امنیت در منطقه و جهان است.

*ایران با برخورداری از جایگاه ویژه ژئوپولیتیکی و ظرفیت‌ها و منابع گسترده طبیعی و انسانی و اجتماعیکه میراث‌دار بخش مهمی از تمدن جهانی و اسلامی است، امروز مدافع سرزمین، صلح، ثبات، توسعه، تعامل و گفت‌وگوی میان فرهنگ‌ها، ملل و اقوام است. جمهوری اسلامی ایران آماده است که در افق همزیستی و تلاش برای خلق جهانی عاری از خشونت و افراطی‌گری و در بستر حقوقی مناسب، به تقویت جایگاه سازمان همکاری شانگهای اقدام کند و برای گذار سازمان از تهدیدها و چالش‌های جدید در هر دو بعد اقتصادی و سیاسی ـ فرهنگی مجدانه تلاش نماید.

*توجه به آثار مثبت همکاری جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه در کنترل بحران سوریه و در مبارزه واقعی با تروریسم و افراط‌گرایی در منطقه خاورمیانه، یکی از تجارب ارزنده سیاست منطقه‌ای است که می‌تواند در اختیار سازمان همکاری شانگهای نیز قرار گیرد. در عرصه اقتصادی نیز همکاری ایران با دیگر نهادهای اقتصادی در منطقه،‌ نظیر اتحادیه اقتصادی اوراسیا (EAEU)، مشارکت در اجرای موفق پروژه‌های بزرگ منطقه‌ای مانند جاده ابریشم و عضویت موثر در بانک توسعه زیرساختهای آسیایی، بیانگر عزم واقعی ایران برای همکاری با کشورهای همسایه و منطقه در مسیر رشد و توسعه اقتصادی است.

*موقعیت جغرافیایی ایران و قرار داشتن در چهار راه عبور برخی از کریدورهای مهم حمل و نقل بین‌المللی نظیر: کریدور شمال ـ جنوب که هند و آبهای آزاد جنوب را از طریق خاک ایران به منطقه قفقاز روسیه و شمال اروپا متصل می‌کند، کریدور شرق ـ غرب که چین و آسیای مرکزی در شرق و شمال را به قفقاز، آسیای غربی و دریای مدیترانه پیوند می‌دهد، کریدور سراسری راه‌آهن آسیا که کشورهای جنوب شرق آسیا و شبه قاره هند را از طریق یک مسیر ریلی به ترکیه و اروپای شرقی وصل می‌کند و نیز کریدور خلیج فارس ـ دریای سیاه، ظرفیت‌های ممتازی هستند که سازمان همکاری شانگهای می‌تواند از آنها برای اجرای برنامه‌ها و پروژه‌های مهم اقتصادی و رشد و توسعه کشورهای منطقه استفاده کند.

ایران برای توسعه مناسبات سیاسی و اقتصادی با بلاروس اراده جدی دارد
همچنین جهانگیری ظهر جمعه در حاشیه شانزدهمین اجلاس شورای نخست وزیران سازمان همکاری شانگهای، در دیدار «آندری کابیاکوف» نخست وزیر بلاروس در هتل محل اقامت معاون اول رییس جمهوری، با اشاره به خرید دو محموله نفت بلاروس از ایران که در ایام اخیر انجام شد خاطر نشان کرد: ایران آماده توسعه همکاری با بلاروس در زمینه نفت است و از سرمایه گذاری شرکت های بلاروس در میادین نفتی ایران استقبال می کند.

*متاسفانه با وجود توافقنامه برجام، آمریکایی ها تلاش می کنند که در روند اجرای برجام اخلال کنند و برخی بانک های بزرگ را تهدید می کنند تا از همکاری با ایران خودداری نمایند اما ایران هم اکنون با نظام بانکی بین المللی همکاری دارد و لازم است که روابط بانکی ایران با بلاروس نیز بیش از پیش احیا شود.

*با کمک روسیه، ایران و دولت های عراق و سوریه گروه های تروریستی از شهرهای عراق و سوریه بیرون رانده شدند، ت در حال حاضر امنیت بسیار خوبی در ایران برقرار است البته نگران هستیم که گروه های تروریستی در نقاط دیگر و در کشورهای دیگر فعالیت خود را آغاز کنند که البته توسعه همکاری های کشورهای منطقه می تواند این توطئه ها را خنثی نماید.

نخست وزیر بلاروس: علاقمندی مینسک بر گسترش روابط تجاری و اقتصادی خود در بالاترین سطح ممکن با تهران
کابیاکوف نخست وزیر بلاروس نیز در این دیدار گفت: مینسک علاقمند است روابط تجاری و اقتصادی خود را تا بالاترین سطح ممکن با تهران گسترش دهد.

* بلاروس نیز مدتی تحت تحریم های قدرت های بزرگ بوده است و دو کشور از درک متقابل خوبی در این خصوص برخوردار هستند، امیدواریم سطح روابط دو کشور بخصوص در دوران پسابرجام بتواند به سطح بالاتری نسبت به گذشته ارتقا پیدا کند.

* سفر رییس جمهوری بلاروس به تهران در آینده نزدیک از اهمیت زیادی برای ما برخوردار است و در حال برنامه ریزی برای انجام هرچه بهتر آن هستیم تا بتوانیم راهکارهای توسعه همکاری ها را بررسی کنیم.
نخست وزیر بلاروس ایران را کشوری بزرگ با تمدن و فرهنگی غنی توصیف کرد و افزود: از داشتن شریکی همانند ایران در منطقه بسیار خرسند هستیم.

* همکاری های بانکی میان دو کشور هر چه سریعتر باید افزایش پیدا کند، تلاش خواهیم کرد زمینه مذاکرات مسوولان بانک مرکزی دو کشور را فراهم کنیم تا مسائل فیمابین حل و فصل شود.

29214

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان