به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری میزان، کنفرانس سراسری روز شنبه حزب ضدمهاجرتی 'آلترناتیو برای آلمان' (AfD) در شهر هانوفر به صحنه انتقاد از احزاب بزرگ این کشور و حمله به آنگلا مرکل صدر اعظم تبدیل شد و همزمان در خیابانهای این شهر پلیس و تظاهرکنندگان مخالف درگیر شدند.
اولین گردهمایی ملی حزب راستگرا و ضدمهاجرتی 'آلترناتیو برای آلمان' (AfD) پس از ورود این حزب به پارلمان آلمان ، روز شنبه در شهر هانوفر در شمال این کشور برگزار شد و تاثیرات تفرقه برانگیز سیاسی این حزب هم در داخل محل کنفرانس حزب و هم در خیابانهای هانوفر نمایان شد .
'یورگ میوتن' از رهبران و سخنگوی حزب آلترناتیو برای آلمان در سخنانش در این گردهمایی ، آنگلا مرکل صدر اعظم و همچنین حزب او اتحاد دمکرات مسیحی و حزب سوسیال دمکرات مسیحی شریک دولت قبلی مرکل را آماج انتقاد و حمله قرار داد.
وی در آغاز گردهمایی ملی این حزب گفت: در این کشور کسانی هستند که می گویند 'ما می توانیم' و کسانی هم هستند که واقعا کارهایی به انجام می رسانند. این سخن او اشاره طعنه آمیز آشکاری به آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان بود که در واکنش به ورود صدها هزار مهاجر به آلمان در سال 2015 در نقل قول مشهوری درباره اینکه آلمان چگونه می تواند ورود این تعداد مهاجر را مدیریت کند، گفته بود :'ما می توانیم این کار را انجام دهیم' .
بنا به گزارش تارنمای خبری دویچه وله آلمان ، سخنگوی حزب آلترناتیو برای آلمان در ادامه به تعریف و تمجید از این حزب پرداخت و همچنین شادی خود را از اینکه پس از گذشته بیش از دو ماه از انتخابات هنوز دولت جدید شکل نگرفته است ، پنهان نکرد. این درحالی است که چنانچه حزب اتحاد دمکرات مسیحی مرکل بار دیگر موفق به تشکیل دولت با حزب سوسیال دمکرات با تشکیل ائتلاف موسوم به 'ائتلاف بزرگ' شود ، حزب آلترناتیو برای آلمان به عنوان سومین حزب بزرگ پارلمان در جایگاه رهبر اپوزیسیون قرار می گیرد و نمایندگان این حزب همواره در مباحث پارلمان پیش از دیگر احزاب سخن خواهند گفت.
با وجود تمام صحبت های این حزب مبنی بر شروع کار اصلی حزب ، اما در اجلاس روز شنبه هفت ساعت طول کشید تا کار اصلی یعنی انتخاب رهبران جدید حزب آغاز شود؛ رهبرانی که می خواهند وعده این حزب برای 'آماده حکومت شدن' تا زمان انتخابات بعدی در سال 2021 را محقق کنند. در نهایت میوتن و الکساندر گائولند به عنوان رهبران این حزب انتخاب شدند اما اختلافات درونی نیز همچنان ادامه یافت و رهبران حزب با اختلاف اندک و رای 51 دربرابر 49 درصدی ابقا شدند که این امر تضمین می کند نبردهای داخلی حزب نیز تداوم خواهد داشت.
** تظاهرات گسترده مخالفان در هانوفر
همانند گردهمایی سراسری قبلی این حزب در بهار گذشته در شهر کلن ، هزاران مامور پلیس از سراسر آلمان برای تامین امنیت و مهار مخالفان در شهر هانوفر مستقر شدند. کنفرانس روز شنبه حزب ضدمهاجرتی 'آلترناتیو برای آلمان' (AfD) به علت تظاهرات مخالفان با چند ساعت تاخیر آغاز شد. حدود 6 هزار نفر در این شهر تظاهرات کردند تا مخالفت خود را با سیاستهای حزب آلترناتیو برای آلمان و شعارهایی مانند اینکه 'اسلام به آلمان تعلق ندارد' نشان دهند.
پلیس از ماشین آب پاش برای متفرق ساختن تظاهرکنندگان چپگرا و ضد سرمایه داری استفاده کرد. 'کای گوتشالک' از نمایندگان پارلمان آلمان از حزب آلترناتیو برای آلمان گفته تظاهرکنندگان او را مجروح کردند.
'پولا راهاس' از سخنگویان شاخه جوانان حزب سبزهای آلمان از سازمان دهندگان تجمع روز شنبه گفت: هیچکس نمی تواند از بالا دیکته کند که آلمانی بودن به چه معنا است. ما می خواهیم گسترش سیاستهای ضد اجتماعی آنان را متوقف کنیم.
بسیاری از تظاهرکنندگان از ساعات ابتدایی صبح شنبه در خیابانهای حاضر شدند و حتی قصد داشتند از برگزاری گردهمایی حزب دست راستی آلترناتیو برای آلمان جلوگیری کنند. آنان شعارهایی مانند 'نازی ها گم شوید ؛ کسی دلش برای شما تنگ نشده' سر می دادند.
یکی از تظاهرکنندگان جوان در پاسخ به اینکه این حزب هم مانند سایر احزاب می تواند کنفرانس خود را برگزار کند ، گفت: این یک حزب عادی نیست ؛ آنان دمکراسی ما را مخدوش می کنند.
حزب آلترناتیو برای آلمان حزبی راستگرا و پوپولیستی است که 5 ماه پیش از انتخابات سال 2013 تاسیس شد و حدود 27 هزار نفر عضو دارد و در انتخابات سراسری 2013 هر چند 4.7 درصد از آرا را کسب کرد اما به علت نرسیدن به حد نصاب 5 درصدی از راه یافتن به پارلمان باز ماند. حزب آلترناتیو برای آلمان اما در دوران اخیر توانست در انتخابات ایالتی و انتخابات پارلمان اروپا موفقیتهایی کسب کند و به مجلسها راه یابد و در انتخابات پارلمانی دوم مهر ماه آلمان حدود 13 درصد از آرا را کسب کرد و به عنوان سومین حزب بزرگ وارد پارلمان شد. این اولین بار است که در مدت بیش از نیم قرن (از سال 1961 تا کنون) یک حزب راست افراطی وارد پارلمان آلمان می شود. این حزب پس از حزب راست میانه دموکرات مسیحی و حزب چپ میانه سوسیال دموکرات بیشترین کرسی ها را در پارلمان آلمان از آن خود کرد.
این حزب در آغاز فعالیتش توسط گروهی تحصیلکرده که مخالف پشتیبانی مالی اتحادیه اروپا از یونان و نجات این کشور از بحرانی مالی بودند، راهاندازی شد اما با گذر زمان چهرهای کاملا متفاوت به خود گرفت. در سال 2015 بود که پس از جنگهای درونحزبی، جناح راستگرا توانست قدرت را در دست گیرد. گرایشهای ملیگرایانه و ضداسلامی به ویژه در زمانی که بحران آوارگان و پناهجویان بر اروپا حاکم بود، سبب شد که شماری جذب این حزب شوند. آلترناتیو برای آلمان تنها حزب بزرگ آلمان بود که از خروج انگلیس از اتحادیه اروپا و همچنین از پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا استقبال کرد.
بسیاری از رأیدهندگان اصلی حزب آلترناتیو برای آلمان مردان جوان و کمدرآمد هستند و ازسطح تحصیلات نسبتا پایینی برخور دارند. تنها 15 درصد از اعضای این حزب را زنان تشکیل میدهند. این حزب خواستار بستن مرزهای خارجی اتحادیه اروپا ، کنترلهای شدید مرزی برای شناسایی و تشخیص هویت افراد و همچنین ایجاد اردوگاههایی در خارج از مرزهای آلمان برای جلوگیری از ورود مهاجران به این کشور است. این حزب همچنین قصد دارد با مشوقهای مالی شهروندان خارجیتبار ساکن در آلمان را به بازگشت به زادگاهشان ترغیب کند. آلترناتیو برای آلمان ، اسلام را جزیی از جامعه این کشور نمیداند. این حزب همچنین در نقش انسان در پدیده گرمایش زمین تردید دارد و از این رو میخواهد روند استفاده روزافزون از انرژیهای تجدیدپذیر در آلمان را متوقف سازد.