ماهان شبکه ایرانیان

در یک نشست خبری؛

وزارت جهاد خبر واردات پرتقال از مصر را تائید کرد

سرانجام پس از دو هفته، معاون وزیر جهادکشاورزی خبر واردات پرتقال از کشور مصر توسط این وزارتخانه را تایید کرد و گفت: واردات پرتقال به منظور تنظیم بازار شب عید انجام می گیرد.

وزارت جهاد خبر واردات پرتقال از مصر را تائید کرد

به گزارش خبرنگار مهر، علی اکبرمهرفرد در نشستی خبری اظهارداشت: به منظور تنظیم بازار شب عید و برای اینکه پرتقال خوب در اختیار مردم قرار بگیرد به یکی از مباشرین دولتی اجازه واردات میزان محدودی پرتقال داده شده است.

26 بهمن ماه،  سید رضا نورانی رئیس اتحادیه صادرکنندگان و وارد کنندگان میوه و سبزی خبر داده بود: از منابع مصری مطلع شدیم که 12 روز پیش شرکت نهاده‌های دامی جاهد به عنوان نماینده وزارت جهاد کشاورزی مسئول خرید پرتقال از مصر شده است. گفته می‌شود 20 هزار تن پرتقال معادل 100 تا 160 کانتینر بار کشتی شده که تا هفته آینده به ایران می‌رسد.  ‌

در همین حال یک مقام مسئول در وزارت جهاد در گفت و گو با خبرنگار مهر، پرتقال موجود در کشور را برای عید کافی دانست واز واردات این محصول از مصر اظهار بی اطلاعی کرد.

اما هیچیک از مسئولان وزارت جهادکشاورزی حاضر نشدند بصورت رسمی این خبر را تائید یا تکذیب کنند.

اما دقایقی قبل علی اکبر مهرفرد، قائم مقام وزیرجهادکشاورزی در نشستی خبری در جمع خبرنگاران، این خبر را  تائید کرد و گفت که این واردات به منظور تامین بازار شب عید صورت می گیرد.

او توضیح داد: وزارت جهادکشاورزی برای اینکه پرتقال با کیفیت در اختیار مردم قرار بگیرد، به شرکت جاهد اجازه واردات داده است.

وی ادامه داد: شرکت جاهد کارگزار کارگروه تنظیم بازار است و میوه ای که وارد می شود برای این کارگروه است و ربطی به شرکت ندارد. شرکت فقط طبق ضوابط سازمان حمایت حق العمل خود را دریافت می کند.

قائم مقام وزیر جهاد در امور بازرگانی و صنایع کشاورزی ادامه داد: ما به منظور آنکه رانت برای تعداد محدودی ایجاد نشود واردات را آزاد نکردیم بلکه به یک شرکت دولتی اجازه واردات محدود دادیم.

این مقام مسئول در وزارت جهاد کشاورزی در واکنش به مباحث مطرح شده از سوی برخی مسئولان مبنی بر اینکه نیازی به واردات پرتقال به کشور نبوده است، تصریح کرد: حداقل 400 هزار تن از پرتقال شمال به دلیل سرمازدگی از بین رفت و به حدود 600 هزار تن از این محصول نیز صدمه وارد شد.

وی دامه داد: ما مقداری از این مسئول را خرید تضمینی و وارد کارخانجات کنسانتره کردیم ضمن اینکه برای بخشی از محصول کیوی نیز همین اقدام را انجام دادیم اما مسئله اینجا بود که برخی از محصولات باقیمانده ماندگاری بسیار کمی داشتند.

قائم مقام وزیر جهاد در امور بازرگانی و صنایع کشاورزی با اشاره به اینکه ما اعلام کردیم در شمال هر میزان پرتقال سالم وجود دارد برای تنظیم بازار شب عید خریداری شود، افزود: با وجود تلاش بسیار زیادی که همکاران ما در این زمینه انجام دادند نتوانستند به میزان کافی پرتقال سالم خریداری کنند.

مهرفرد با تاکید بر اینکه بر روی واردات پرتقال به کشور فکر بسیار زیادی شد بنابراین بنده حرف کسانی را که می گویند ما به اندازه کافی پرتقال داریم تایید نمی کنم. ضمن اینکه ما سال گذشته پرتقال به اندازه کافی داشتیم و همه چیز به خوبی پیش رفت اما امسال شرایط متفاوت بود و ما ناچار به واردات این محصول شدیم.

وی ادامه داد: کارگروه تنظیم بازار ضرورت واردات پرتقال به کشور را تصویب کرد.

مهرفرد با بیان اینکه میزان واردات به اندازه ای بوده که تنظیم بازار استانها اعلام نیاز کرده اند، گفت: این واردات از مصر و ترکیه با رعایت کامل ضوابط قرنطینه ای انجام می‌شود ضمن اینکه هنوز کارگروه تنظیم بازار نرخ این محصولات را برای مصرف کنندگان تعیین نکرده و قیمت ها در زمان شروع توزیع اعلام می‌شود.

واردات نارنگی به استان سیستان و بلوچستان اخیرا آزاد شده است

مهرفرد درباره مباحث مطرح شده مبنی بر واردات نارنگی از پاکستان نیز گفت: واردات نارنگی به استان سیستان و بلوچستان اخیرا آزاد شده و در این استان نظارت ها و کنترل های کافی برای اینکه محصول وارداتی از آنجا خارج نشود، وجود دارد البته ممکن هم است مقداری از این نارنگی ها خارج شده و وارد شهرهای دیگر شود.

وی تاکید کرد: تمامی این محصولات با رعایت موازین قرنطینه ای و تحت نظارت شدید وارد کشور می‌شود.

قائم مقام وزیر جهاد در امور بازرگانی و صنایع کشاورزی در بخش دیگری از سخنان خود تنظیم بازار شب عید نیز اظهار داشت: ما در زمینه مرغ به میزان کافی ذخایر داریم که این ذخایر مستقیما در شبکه های توزیع مانند فروشگاههای زنجیره ای، نمایشگاهها، شبکه های منتخب، تعاونی ها و ... عرضه خواهد شد.

مهرفرد قیمت مصرف کننده هر کیلوگرم مرغ منجمد بسیار با کیفیت را حدود 5 هزار و 700 تومان اعلام کرد و ادامه داد: ذائقه مردم ایران به گونه ای است که آنها همواره بدنبال گوشت و مرغ گرم هستند و به همین دلیل گاهی شاهد این هستیم که با وجود عرضه زیاد مرغ منجمد در بازار نرخ مرغ گرم همچنان بالا است.

وی متوسط قیمت گوشت مرغ در سال 92 را 6 هزار و 266 تومان و این عدد را در سال 95، شش هزار و 872 تومان اعلام و اضافه کرد: بنابراین طی این سالها، قیمت مرغ حدود 7 درصد و کمترین رشد را داشته است.

مردم از گوشت و مرغ منجمد استقبال نمی کنند

این مقام مسئول در وزارت جهاد کشاورزی با تاکید بر با کیفیت بودن مرغ و گوشت منجمد اظهار داشت: مردم باید بدانند گوشت و مرغ منجمد بلافاصله بعد از کشتار، تمیز شده،   شستشو داده می شوند، در پیش سردکن قرار می گیرند، وارد تونل انجماد و بسته بندی می شوند؛ بنابراین این محصولات بسیار کیفی هستند اما متاسفانه مصرف کنندگان ایرانی این مسئله را باور ندارند.

قائم مقام وزیر جهاد در امور بازرگانی و صنایع کشاورزی درباره گوشت قرمز نیز اضافه کرد: قیمت مصرف کننده گوشت گوساله منجمد برزیلی که البته قطعات آن برای مصرف خانوار کمی بزرگ است حدود 23 هزار تومان نرخ گذاری شده اما استقبال از آن کم است.

مهرفرد با اشاره به اینکه از 15 فروردین ماه همواره شاهد افت قیمت این کالاها در بازار هستیم، تصریح کرد: وزارت جهاد کشاورزی در زمینه تنظیم بازار متولی تامین است و قیمت ها را تا عمده فروشی رصد می کند. قرار ما با مسئولان وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز این بوده که به عنوان مثال در محصول شکر کنترل قیمت آن تا درب کارخانه که عمده فروشی است با ما باشد اما وقتی این کالا وارد خرده فروشی و بنکداری ها می‌شود ما ابزاری برای نظارت و کنترل قیمت ها نداریم.

قائم مقام وزیر جهاد در امور بازرگانی و صنایع کشاورزی با بیان اینکه در زمینه اغلب کالاهای اساسی مورد نیاز مردم ما هیچ مشکلی نداریم، گفت: برنج به میزان کافی وجود دارد و شرکت بازرگانی دولتی نیز ذخایر برنج خود را به بازار عرضه کرده که همین امر باعث شده نرخ محصول خارجی در بازار روند کاهشی پیدا کند.

مهرفرد تصریح کرد: ما به هر میزان که لازم باشد این کالا را در فروشگاههای زنجیره ای، نمایشگاهها، شبکه های منتخب و ... توزیع خواهیم کرد.

وی با اشاره به وضعیت شکر نیز ادامه داد: شکر به وفور در بازار وجود دارد التبه در بسته بندی این محصول ما مقداری مشکل داریم اما در عرضه آن هیچ مشکلی وجود ندارد و این کالا به قیمت مصوب درب کارخانه عرضه می‌شود.

وزارت جهاد مجوزی برای واردات تخم مرغ صادر نکرده است

قائم مقام وزیر جهاد در امور بازرگانی و صنایع کشاورزی در پاسخ به پرسش مهر مبنی بر اینکه مباحثی درباره واردات تخم مرغ از اوکراین و ترکیه به کشور مطرح شده که دلیل این امر نیز شیوع گسترده آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان، معدوم کردن مرغ های تخم گذار و افزایش قیمت تخم مرغ اعلام شده است، اظهار داشت: بنده این موضوع را تکذیب می کنم. اولا که خود کشور ترکیه با این بیماری درگیر است، درباره کشور اکراین نیز اطلاعات دقیقی ندارم که آنفلوآنزا در آنجا شیوع پیدا کرده یا خیر.

وی افزود: با مدیریتی که بر روی مرغ های تخم گذار انجام شده سن گله ها افزایش پیدا کرده و جوجه ریزی های جدید انجام شده است ضمن اینکه شرایط در دست کنترل است و اوضاع مدیریت می‌شود به گونه ای که طی این مدت شاهد بودیم با تمام مشکلات فوق، بازار تخم مرغ شرایط مطلوبی داشت اما در هفته اول اسفند به دلیل گسترش فعالیت صنعت شیرینی، شوکی به بازار وارد شده و قیمت ها مقداری افزایش یافته است.

قائم مقام وزیر جهاد در امور بازرگانی و صنایع کشاورزی تصریح کرد: علیرغم این موارد ما می توانیم با تکیه بر صنعت داخل، نیاز کشور به تخم مرغ را برطرف کنیم و هیچ نیازی به این کار نیست و وزارت جهاد کشاروزی هم برنامه ای برای واردات این کالا هم ندارد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان