ماهان شبکه ایرانیان

پرورش این گیاه مفید درون خانه!

رفع چربی‌های کبد، دفع صفرا، بهبود گوارش و جلوگیری از ابتلا به رماتیسم! این‌ها خواص یک داروی شیمیایی تازه کشف شده نیست، خواص رزماری است!

پرورش این گیاه مفید درون خانه!

رفع چربی‌های کبد، دفع صفرا، بهبود گوارش و جلوگیری از ابتلا به رماتیسم! این‌ها خواص یک داروی شیمیایی تازه کشف شده نیست، خواص رزماری است!

 

رزماری یک سبزی عالی برای پرورش درون خانه است و مانند تمام سبزیجات مدیترانه‌ای به خشکی محیط مقاوم است و در جلوی پنجره‌ای آفتابی بهترین رشد را دارد. یکی دیگر از نکات عالی در مورد این سبزی شگفت انگیز بوی ذلپذیر و مزه فوق العاده‌اش است! با لمس شاخسار گیاه بوی دلپذیر آن در فضا می‌پیچد و همه جا را عطر آگین می‌کند! اگر رزماری را در بیرون از خانه بکارید، تبدیل به یک بوته بلند و پرپشت می‌شود. اگر در منطقه‌ای با زمستان‌های متعادل زندگی می‌کنید، می‌توانید رزماری‌تان را در بیرون از خانه هم بکارید، چرا که این گیاه تا حدی به سرما مقاوم است.

شرایط رشد

– نور

رزماری در مکانی روشن بهترین رشد را دارد. پس آن را در کنار پنجره‌ای با نور صبحگاهی قرار دهید. همچنین پرورش آن در زیر نور فلورسنت هم قابل انجام است. در کل هر چه مکانی که رزماری‌تان را در آن قرار می‌دهید روشن تر باشد و نور بیشتری داشته باشد، برای گیاه بهتر است.

– آبیاری

رزماری از آبیاری زیاد بیشتر از آبیاری کم آسیب می‌بیند و آبیاری بیش از حد حتی به مرگ گیاه هم منجر می‌شود. برای کاشت این گیاه بهتر است از گلدان‌های سفالی استفاده کنید تا تبخیر آب در ناحیه ریشه انجام شود و ریشه گیاه نپوسد و آب بیش از حد هم دریافت نکند. در کل اجازه دهید خاک گلدان در بین دو آبیاری خشک شود و سپس آبیاری مجدد را انجام دهید.

– دما

رزماری دمای معتدل را دوست دارد. این گیاه، در کل، گیاهی مقاوم است که در دماهای پایین و دماهای بالا به خوبی رشد می‌کند و سرحال می‌ماند. اگر رزماری‌تان را در دماهای بالا نگهداری می‌کنید، برای گیاه گردش هوای خوبی فراهم کنید.

– خاک

رزماری به خاکی سبک، پر از هوا و با زهکشی خوب نیاز دارد.

– کود دهی

برای کود دهی گیاه از کودهای مایعی که حاوی تمامی عناصر مورد نیاز گیاه هستند استفاده کنید و یا از کودهایی که مواد غذایی را آرام و به تدریج آزاد می‌کنند و در اختیار گیاه قرار می‌دهند کمک بگیرید.

اگر تصمیم گرفته اید که گیاه رزماری‌تان را به صورت ارگانیک پرورش دهید، از کودهای ارگانیک استفاده کنید و یا قبل از کاشت خاک را با مقداری کمپوست مخلوط کنید. البته بعد از کاشت گیاه درون خاک هم می‌توانید این کار را انجام دهید. بر خلاف چیزی که گفته می‌شود، رزماری به یک کود دهی مرتب و معمول نیاز دارد.

تکثیر

رزماری گیاهی آرام رشد است، پس بهتر است به جای اینکه آن را از دانه پرورش دهید، گیاه رزماریی جدید از گل فروشی تهیه کنید.

به هر حال اگر می‌خواهید گیاه‌تان را خودتان تکثیر کنید، رزماری به راحتی از دانه‌اش قابل تکثیر است. رزماری، همچنین، از طریق قلمه ساقه هم تکثیر می‌شود. برای افزایش شانس گرفتن قلمه‌ها از هورمون ریشه زایی استفاده کنید.

اگر گیاه رزماریی دارید که در باغچه کاشته شده و زمستانی سخت هم در پیش دارد، اگر نتوانستید گیاه را به داخل خانه منتقل کنید، می‌توانید در فصل تابستان چند قلمه از گیاه بگیرید و آنها را برای فصل بعد نگه دارید. با سرد شدن هوا قلمه‌ها را به داخل خانه بیاورید. با این کار نه تنها در تمام زمستان رزماری تازه دارید، بلکه برای بهار سال بعد هم گیاهی آماده دارید!

قلمه‌ها را بعد از آغشته کردن به هورمون ریشه زایی در گلدان‌های کوچکی با خاک مخصوص ریشه زنی بکارید و آنها را در مکانی نسبتا گرم قرار دهید تا ریشه بزنند.

تعویض گلدان

برخلاف بقیه سبزیجات، رزماری می‌تواند به گیاهی بزرگ جثه و قوی به طول 120 سانتی متر هم دربیاید! مطمئنا اکثر افراد گیاهی به این بزرگی نمی‌خواهند! اگر می‌خواهید اندازه گیاه‌تان را کنترل کنید و آن را کوچک نگه دارید هر بهار گیاه را از گلدانش خارج کنید و، علاوه بر هرس شاخ و برگ که در طول سال انجام می‌دهید، ریشه‌ها را هم هرس کنید و در همان گلدان با خاکی تازه بکارید.

در صورتی که گیاه بزرگی می‌خواهید هر بهار گلدان گیاه را یک سایز بزرگ تر کنید.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان