ماهان شبکه ایرانیان

چگونه کسی را متقاعد کنیم؟

توسعه توانایی های متقاعد کننده به شما کمک می کند روابط کاری و شخصی خود را پیش ببرید. توانایی ترغیب دیگران به باور آنچه که خودتان باور دارید برای موفقیت در بسیاری از عرصه ها اهمیت دارد

چگونه کسی را متقاعد کنیم؟

توسعه توانایی های متقاعد کننده به شما کمک می کند روابط کاری و شخصی خود را پیش ببرید. توانایی ترغیب دیگران به باور آنچه که خودتان باور دارید برای موفقیت در بسیاری از عرصه ها اهمیت دارد. معمولاً بین متقاعد کردن کسی درمورد اعتبار دیدگاهتان و اذیت کردن آنها مرز ظریفی وجود دارد. در این مقاله می خواهیم به معرفی تکنیک هایی برای متقاعد کردن دیگران بپردازیم.
تکالیفتان را انجام دهید. اطمینان یابید که خودتان خوب دیگاه خودتان را می فهمید. اگر بخواهید کسی را متقاعد کنید که برج ایفل از مجسمه آزادی بلندتر است، باید اول حقیقت ماجرا را بفهمید نه اینکه از روی حدس و گمان اقدام به متقاعد کردن دیگران کنید.
با زمینه کار آشنا شوید. در برخی عرصه ها لازم است که بیشتر از حقایق مارا بدانید چون بعضی موضوعات کاملاً شخصی و فردی هستند. بعنوان مثال، اگر بخواهید کسی را متقاعد کنید که مجسمه آزادی زیباتر از برج ایفل است لازم است که کمی درمورد معماری و زیبایی شناسی مطالعه کنید تا بتوانید درمورد این موضوع بحث کنید. اگر می خواهید چیزی مثل ماشین بفروشید، باید همه آنچه که باید را در مورد آن ماشین بدانید. همچنین باید درمورد بقیه ماشین هایی که با ماشین شما در رقابت هستند هم باید اطلاعات داشته باشید تا بتوانید طرف مقابل را برای خرید آن متقاعد کنید.
مودبانه فرد را گیر بیندازید. درصورت امکان ارتباط چشمی را با فرد مقابل حفظ کنید اما دقت کنید که این نگاه ها آزار دهنده نباشد.
حفظ احترام متقابل را فراموش نکنید. اگر کسی فکر کند که به او احترام نمی گذارید، هیچوقت هیچ چیز را از شما نخواهد پذیرفت. پس به طرف مقابل نشان دهید که برای او احترام قائلید و آنقدر خوب باشید که او هم به شما احترام بگذارد.
اعتماد جلب کنید. برای متقاعد کردن دیگران شما به اعتماد آنها نیاز دارید. لازم نیست به خود شما بعنوان یک انسان اعتماد داشته باشند، فقط کافی است که اعتماد کنند که آنچه می گویید منطقی است و اینکه می دانید که چه می گویید. بهترین راه برای جلب اعتماد آنها این است که قدم اول و دوم یعنی داشتن اطلاعات کافی درمورد موضوع را رعایت کنید.
خوب گوش دهید. به حرفهای طرف مقابلتان گوش کنید. با فکر و دقت دیدگاه های خودتان را مطرح کنید.
• هرجا که توانستید با بیان حقایق واقعی دیگاهتان را تقویت کنید. دروغ گفتن فقط تا زمانی طرف مقابلتان را منقاعد می کند که پی به واقعیت ماجرا نبرد. آنوقت دیگر هیچوقت نخواهید توانست آن فرد را به چیزی متقاعد کنید.
اجازه بدهید دیگران هم شما را متقاعد کنند. گاهی اوقات پذیرفتن یک دیدگاه از فردی دیگر و نشان دادن اینکه می توانید ذهنتان را وقتی اشتباه می کردید تغییر دهید به طرف مقابل هم کمک می کند همین کار را انجام دهید و وقتی شما دیدگاهی منطقی داشته باشید او هم بتواند دیدگاه شما را بپذیرد.
فعالانه گوش کنید. اینکار به شما کمک می کند کنترل مکالمه را در دست گیرید و حواستان به همه چیز باشد. تکنیک های گوش کردن فعال عبارتند از:
اگر شما چیزی را به فروش می رسانید، مثل ماشین، شما باید همه چیز را در مورد خودرویی که شما در حال فروش آن هستید بدانید. به همین ترتیب، شما باید همه چیز را درباره اتومبیل های دیگری که در حال رقابت با وسیله نقلیه شما هستند بدانید.
برای مباحث خاصی، شما نیاز به دانستن چیزی بیشتر از حقایق دارید . به عنوان مثال، اگر شما می خواهید کسی را قانع کنید که مجسمه آزادی از برج ایفل بزرگتر است، شما باید به اندازه کافی در مورد معماری و زیبایی شناسی بدانید تا به بحث در مورد این موضوع بپردازید. استدلال خود را با مثال های زنده و شواهد پشت سر بگذارید.
بهتر است بین فواصل ارائه درخواست‌تان برای متقاعد کردن هر کسی حداقل چند روز فاصله بیندازید چون برای اینکه بتوانید افکار و ایده‌آل‌های خود را به خورد ذهن او بدهید، نیاز به زمان دارید. زمان برای طبقه‌بندی دلایلی است که نشان می‌دهد چرا فرد مقابل شما باید حرف‌تان را قبول کند و تصمیمش را با گفته‌های شما تغییر دهد. بعد از پیدا کردن دلایل و پاسخ‌های خود حالا سراغ نکات مثبت و منفی قضیه مورد بحث بروید. برای مثال تنها دختر شما قصد طلاق گرفتن از همسرش را دارد پس برای اینکه بتوانید با دلایل خود او را از تصمیمش منصرف کنید، باید به نکات مثبت و منفی آن تصمیم اشاره کنید تا درخواست شما برای منصرف کردن او از هر دوجنبه مورد بررسی قرار گیرد.
حالا اگر قصد شما به متقاعد کردن او برای جدا نشدن است، باید روی نکات مثبت طلاق نگرفتن تاکید و به نکات منفی آن اشاره کنید اما در این قسمت حواس‌تان باشد که هیچ‌گاه نباید دروغ بگویید و وعده وعیدهای واهی بدهید چون یک بار خراب شدن کار برای همیشه شانس اعتماد دوباره او به شما را می‌گیرد. تنها به نقاط قوت و جنبه‌های مثبت تصمیم‌تان تاکید کنید و با جملات مثبت به او ثابت کنید که چقدر این تصمیم در زندگی خود او و فرد متاثر از ماجرا تاثیرگذار است. درست است که در این ماجرا تنهایی عمل کردن کار ساده‌ای نیست پس اگر افراد دیگری را هم می‌شناسید که در تغییر تصمیم او موثر هستند از کمک آنها حتما استفاده کنید.
چند سالی است که بخشش اعدامی‌ها و گذشت اولیای دم از قاتل بسیار مورد توجه مردم و رسانه‌ها قرار گرفته تا جایی که همایش‌ها و گردهمایی‌های زیادی هم در این زمینه در سطح شهر برگزار می‌شود. همایش‌هایی که نیت آنها تحسین خانواده‌هایی است که از خون عزیزان‌شان گذشته‌اند و حرکتی به یادماندنی را رقم زده‌اند. پس یکی دیگر از راه‌های متقاعد کردن دیگران تشویق و تحسین آنهاست به کاری که قرار است انجام دهند. فردی که با تعریف و تمجید شما مواجه باشد، رغبت بیشتری به شنیدن سخنان‌تان پیدا می‌کند تا جایی که در لابه‌لای حرف‌های شما دلایلی هم برای تغییر نظر و تصمیمات جدید می‌یابد و آن را به ندرت در ذهن خود تحلیل می‌کند و بعد از پخته شدن احتمالا مسیرش را تغییر می‌دهد.
تحسین کردن کار دیگران به منظور متقاعد کردن‌شان نه چاپلوسی است و نه تملق؛ پس برای این کار هم همیشه پیشقدم شوید. نکته مهم‌تر اینکه صحبت‌های شما باید حساب شده و کارشناسانه باشد نه از روی احساس و مبتنی بر منافع شخصی. پس برای این کار تمام خوب و بدهای تصمیم و قواعد و قانون‌های آن را با یک کارشناس، حقوقدان یا هر فرد مجرب مربوطه درمیان بگذارید و مستند‌ترین دلایل را برای متقاعد کردن طرف مقابل ارائه دهید. فراموش نکنید که باید طوری رفتار کنید که نشان دهید افراد بسیاری حرف‌تان را قبول دارند. مثال‌هایی بزنید که چطور نظرات و ایده‌های‌تان در موقعیت‌های دیگر کاربرد خوبی داشته است.
اگر برای بار چندم هست که شما را برای متقاعد کردن کسی انتخاب کرده‌اند حتما با فوت و فن جلب اعتماد افراد برای تاثیرپذیری آنها آشنایی کامل دارید اما اگر برای بار اول است که این کار را انجام می‌دهید بعد از اقدامات و قدم‌هایی که در قسمت‌های قبل ذکر شده است، حالا باید به خود و صحبت‌ها و دلایلی که قرار است ارائه دهید، ایمان داشته باشید. اعتماد به نفس شما برای قبولاندن نظرات‌تان معجزه می‌کند. افراد دوست دارند منطقی و معقول به نظر برسند پس با آنها همان‌طور برخورد کنید که از نظر شما هم منطقی است. برای مثال هیچ وقت به آنها این حس را منتقل نکنید که شما بیشتر از آنها می‌فهمید، پس داناترید.
شما قرار است تنها با آنها بحثی منطقی داشته باشید آن هم با احترام و بدون داد و بیداد. حتی اگر فکر می‌کنید تصمیم شما بهترین است و دیگران اشتباه می‌کنند دلیلی ندارید در این موقعیت حساس چیزی را به آنها ثابت کنید. همیشه باید این احتمال را بدهید که کوچک‌ترین حرف و رفتار نسنجیده شما به طرف مقابل بر می‌خورد و او دیگر به حرف‌های‌تان گوش نخواهد داد پس در این قدم آخر که باید میخ‌تان را محکم کنید، مراقب برخورد خود باشید.
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان