سندرم تخمدان پلی کیستیک در حدود 15 تا 20 درصد خانم‌ها را در سن باروری تحت تاثیر قرار می‌دهد. این سندرم معمولا زمانی‌ رخ می‌دهد که تعادل هورمونی به هم می‌خورد و منجر به رشد این کیست‌ها در تخمدان می‌شود. از عوارض جانبی این سندرم می‌توان به اختلال یا توقف عادت ماهیانه، ریزش مو، رشد مو در نقاط غیر معمول، آکنه، افزایش وزن، افسردگی و مشکلات باروری اشاره کرد. این سندرم همینطور با افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 همراه است. متاسفانه درمان خاصی‌ برای این سندرم وجود ندارد. اما تغییرات در رژیم غذایی و سبک زندگی‌ می‌تواند در کنترل و درمان این سندرم بسیار موثر باشد.

در ادامه به تعدادی از مهمترین اقدامات غذایی که برای کنترل این مشکل می‌تواند موثر باشد پرداخته شده است.

1 . رژیم غذایی با شاخصه گلایسمیک پایین را امتحان کنید

بدن افراد مبتلا به این سندرم معمولا دچار مقامت به انسولین می‌شود، به این معنا که سلول‌های بدن قادر به استفاده از انسولین نیستند. این مشکل منجر به افزایش سطح انسولین در خون و بروز علائم دیابت می‌شود.

رژیم غذایی به شاخشه گلایسمیک پایین در به تعادل رساندن انسولین خون بسیار موثر است.  رژیم با شاخص گلایسمیک پایین معمولا ازمیزان زیاد میوه‌جات، سبزیجات، غلات کامل، پروتئین با کیفیت و چربی‌های غیر اشباع تشکیل می‌شود. این رژیم همینطور همراه با پرهیز از خوردن غذاهای فرآوری شده، نوشیدنی‌های قندی و الکل است.

2. صبحانه را فراموش نکنید

به زنان مبتلا به  سندرم تخمدان پلی کیستیک توصیه می‌شود، وعده‌های غذایی منظم داشته باشند. نتیجه تحقیقات نشان داده است که افزایش میزان غذا در صبحانه و کاهش آن در وعده ناهار ممکن است به ایجاد تعادل هورمونی در بدن کمک کند. بر اساس تحقیقات اگر نیمی از انرژی‌ روزانه از صبحانه به دست آماده باشد در طول یک دوره  کوتاه انسولین تا 8 درصد کاهش پیدا می‌کند.

3. افزایش مصرف چربی‌های سالم در رژیم غذایی

مصرف  کافی‌ چربی‌های سالم، شامل امگا 3 می‌تواند به متعادل کردن فعالیت هورمونها در بدن کمک کند. چربی‌های سالم شامل روغن زیتون، ماهی‌ چرب، آووکادو و چربی‌های موجود در مغز گیاهان است. نتیجه تحقیقاتی بین 61 خانم مبتلا به‌ این سندرم نشان داده که مصرف میزان کافی‌ امگا 3 در طول 8 هفته منجر به بهبود مقامت به انسولین بوده  است.