ماهان شبکه ایرانیان

در میزگرد رادیویی مطرح شد؛

شفیعی کدکنی سد شعر کلاسیک دربرابر شعر نیمایی را شکست

محمد تمدن گفت: شفیعی کدکنی سدی که اساتید کلاسیک مقابل شعر نیمایی گذاشته بودند، برداشت و دانشجویان ادبیات با حضور وی متوجه شدند که یک استاد می تواند شعر نیمایی بسراید.

شفیعی کدکنی سد شعر کلاسیک دربرابر شعر نیمایی را شکست

به گزارش خبرگزاری مهر، میزگرد رادیویی صورت ماه با محوریت بررسی زندگی و آثار محمدرضا شفیعی کدکنی با حضور جمعی از پژوهشگران و شاگردان این استاد ادبیات از آنتن رادیو گفتگو پخش شد.

محمد تمدن در ابتدای این برنامه گفت: در دورانی که مقطع کارشناسی را می گذراندیم، اوج دعوای بین شعر نو و شعر کهنه بود و قبل از حضور استاد شفیعی وجه غالب در گروه ادبیات در دست استادان کلاسیکال و مخالفین نیما بود.

وی افزود: اساتید و شعرای طرفدار نیما، از طرفِ اساتید دیگر تحت فشار بودند و اگر عده ای می دانستند دانشجویی شعر نو می گوید، بعضا به او می رساندند که سر کلاس حاضر نشود! و ورود استاد شفیعی این سد را شکست و دانشجویان دیدند یک استاد جوان شعر نیمایی می گوید.

تمدن از علاقه شدید به شفیعی کدکنی در میان دانشجویان خاصه شعرای نسل جوان شعر نو سخن گفت و افزود: ایشان از دانشجویانی که تا آن زمان در اقلیت و غریب بودند حمایت می کرد و با ورود به گروه ادبیات  نسیم نوگرایی را وارد دانشگاه کردند.

در ادامه احسان ناصری، شاعر و پژوهشگر حوزه ادبی دانش حوزوی شفیعی کدکنی را مثال زد و افزود: ایشان در یک دوره دانش آموخته علوم حوزه بوده اند و در حوزه مکاتب دانشگاهی غربی نیز درس خوانده بودند. ایشان با پیگیری هایشان بنیان نقد جدی را در ادبیات ما گذاشتند و اقدام به نقد آکادمیک کردند و امروز نیز متاسفانه این وجود دارد که ادبیات را در زمره علوم در نظر نمی گیرند.

وی افزود: افرادی نظیر دکتر شفیعی با طرح نظریه هایی، بنیان اصل رستاخیز کلمات را گذاشتند و بررسی پیرامون این حوزه را بصورت آکادمیک و جدی پیگیری کردند؛ از طرفی ویژگی سرآمد ایشان مبنی بر نقدهای جدی بر شاعران قبلی است.

همچنین بهروز محمودی بختیاری، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران و دانش آموخته زبان شناسی گفت: بی هیچ تردیدی آنچه که نسل زبان شناسان جدید درباره ساخت گرایی می داند و رابطه تنگاتنگی میان زبان و ادبیات مشخص است نتیجه دستاوردهای پژوهشی استاد شفیعی کدکنی است.

در ادامه علی اصغر بشیر پژوهشگر از مهم ترین ویژگی های شفیعی کدکنی را مبنی بر تحقیقات دانشگاهی و شعر معاصر تعریف کرد و افزود: ایشان در حوزه شعر و پژوهش های دانشگاهی جایگاهی ویژه دارند و این جایگاه بسیار ارزشمند است.

وی ابعادی دیگر از جمله ترجمه و تصحیح و نیز سطوح نظری را از دیگر ویژگی های این شاعر معاصر برشمرد و گفت: شاگردان ایشان امروز هر یک از سرآمدان شعر فارسی هستند و شفیعی کدکنی هم در حوزه علم و هم شعر حرف های زیادی برای گفتن دارد. 

همچنین بهمن بنی هاشمی، شاعر و دیگر شاگرد شفیعی کدکنی گفت: دکتر کدکنی علاوه بر اینکه یک شاعر تاثیر گذار است، در اندیشه دانشگاهیان و اندیشه عرفانی و زندگی اجتماعی مردم تاثیر بسزایی داشت.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان