به گزارش ایسنا، آیتالله امینی امروز (پنجشنبه، هفتم دی) در اختتامیه نهمین جشنواره علامه حلی در قم با بیان اینکه در کتاب «رهنمودهایی به طلاب و دانشجویان» مسائلی در خصوص جوانی بیان شده است، گفت: طلاب از جمله جوانان کشور به شمار میآیند که برای تحصیل علم به حوزه میآیند؛ این دوران مشکلات و محاسنی را دارد که باید همه را با هم در نظر گرفت و باید به آنها مشورت داد.
وی ادامه داد: مشاوره در خصوص کیفیت درس خواندن از دیگر نکاتی است که در این کتاب به آن اشاره شده است؛ طلاب نیازمند حضور افرادی هستند که مشاوره های مناسبی در این زمینه به آنها ارائه دهند که در حوزه غالبا فاقد این مشاوران هستیم.
آیتالله امینی اظهار کرد: اولویت بندی در انتخاب رشته از دیگر مطالبی است که در این کتاب به آن اشاره شده است. نکته دیگر، کیفیت و انتخاب هممباحثه است. گاهی اوقات طلاب نمیدانند چه رشتهای را برای تحصیل تخصصی انتخاب کنند که در این کتاب به این مساله اشاره شده است.
این استاد حوزه بیان کرد: از دیگر بخشهای این کتاب، بیان مباحث اخلاقی در حوزه است؛ حوزه نیازمند طلاب متخلق است؛ در حوزه یا درس اخلاق گفته نمی شود و یا اگر گفته شود با حضور گسترده ای مواجه نمیشود که این مساله مشکلزا است و باید رفع شود.
آیتالله امینی اظهار کرد: در این کتاب، اهداف طلبگی بررسی شده و بایستگیهای طلبگی نیز بیان شده است. از دیگر بخشهای این کتاب میتوان به معرفی الگوهای موفق در حوزه اشاره کرد. همچنین نمونههایی از اساتید اخلاق حوزه که توانستهاند در جامعه موثر باشند نیز معرفی شدهاند.
این استاد حوزه بیان کرد: علامه طباطبایی پس از حضور در حوزه، درس اصول و فقه تدریس می کردند ولی یکمرتبه همه اینها را رها کردند و فرمودند که جامعه امروز نیاز به تفسیر و فلسفه دارد. این مساله یک ایثارگری بزرگ بود و در این دو بحث نیز موفق بودند.
در پایان با حضور مدیر حوزه های علمیه از کتاب این عالم حوزوی با عنوان «رهنمودهایی به طلاب و دانشجویان» رونمایی شد.