سالومه آرمین
چند راه آسان برای تقویت حافظه عبارت است از:
1- هشت ساعت خواب کافی.
2- مصرف روزانه یک عدد مولتیویتامین در مطالعات مختلف سبب افزایش ضریب هوشی کودکان به میزان 25 واحد شده است.
3- مصرف آنتیاکسیدانهایی، مانند ویتامین C (1000-500 میلیگرم)، ویتامین E (500-400 واحد بینالمللی) و لیپوئیک اسید (50-10 میلیگرم)، از مغز در برابر تاثیر مخرب و کشنده رادیکالهای آزاد محافظت میکند (البته زیر نظر متخصص تغذیه).
4- مطالعات مختلف نشان دادهاند که غذاهای زیر میتوانند به حافظه کمک کنند:
- تمشک آبی که روزانه مصرف نصف فنجان از این گیاه توصیه میشود.
- میوه و سبزیجات رنگی مانند توتفرنگی، انگور، انواع توت، آلبالو و اسفناج.
- ده غذای اصلی حاوی آنتیاکسیدان شامل آلو، کشمش، توت سیاه، تمشک آبی، سیر، کلم پخته، زغالاخته، توتفرنگی، اسفناج خام و انواع توت میباشد.
- نوشیدنیهای مفید برای مغز شامل چای سیاه و چای سبز است. یک عدد چای کیسهای میتواند یکچهارم تا یکسوم نیاز روزانه به آنتیاکسیدانها را تامین کند.
- مصرف روزانه 30 تا 60 گرم ماهی را فراموش نکنید، خصوصا سالمون، ماکرل، ساردین و هرینگ.
- فسفاتیدیل سرین نیز مادهای است که به تولید میانجیگر عصبی حافظه به نام استیل کولین کمک میکند.
برخی نبایدها برای مغز
موارد زیر میتوانند به شریانهای مغزی آسیب برسانند:
چربی حیوانی اشباع، اسیدهای چرب ترانس و اضافه وزن که میتواند موجب بروز دیابت و آسیب دائمی به سلولهای مغزی شود.
با این حال شما برای کمک به حافظه و یادگیری به قندهای طبیعی نیاز دارید، بنابراین مصرف برگه هلو، بادامزمینی، حبوبات، ماست و انواع غلات را فراموش نکنید. انواع نان و غلات با تامین کروم به حافظه و یادگیری کمک میکنند.