به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری میزان، دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در نخستین توئیت سال جدید میلادی خود پاکستان را کشوری خوانده بود که در ازای کمکهای مالی آمریکا از گروههای تروریستی در افغانستان حمایت میکند.
این اظهارات ترامپ استقبال تعدادی از مقامات و سیاستمداران افغان را نیز در پی داشت.
جاوید کوهستانی کارشناس مسائل سیاسی افغانستان به روزنامه «آرمان ملی» گفت: آمریکا و پاکستان رابطه تاریخی دارند و نظامیان دو کشور از دوران جنگ سرد رابطه بسیار نزدیکی داشتهاند.
وی افزود: پس از حادثه یازده سپتامبر ژنرالهای پاکستانی در در مرکز فرماندهی نیروهای بینالمللی آمریکا در ایالت «فلوریدا» جنگ آمریکا در افغانستان و منطقه را هدایت میکردند.
این کارشناس افغان تصریح کرد: این درست است که خاستگاه گروههای تروریستی در خاک پاکستان است اما واشنگتن و اسلامآباد روابط تنگاتنگ اطلاعاتی دارند.
کوهستانی اظهار داشت: روابط پاکستان و آمریکا با این توئیتها از بین نمیرود و پاکستان قدرت لابیگری پیشرفته در آمریکا دارند.
وی افزود: ناگفته نماند که این دیدگاه شخصی ترامپ است و او از تمرکز کافی برخوردار نیست. مقامات افغان نباید به اظهارات ترامپ دل خوش کنند.
کارشناس افغان خاطرنشان کرد: در 16 سال گذشته بارها شاهد اتهامات سنگین مقامات آمریکایی علیه پاکستان بودیم اما این اظهارات هیچ تاثیری بر روند صلح و تامین امنیت در افغانستان نداشته است.
ژنرال بازنشسته افغان گفت: با وجود اینکه از پاکستان به عنوان یک دشمن همیشگی همواره آسیب دیدهایم اما نباید واقعیتها را نادیده گرفت و باید این حقیقت را درک کرد که آمریکا موقعیتی را که در گذشته داشت از دست داده است.
این در حالی است که پس از توئیت ترامپ علیه پاکستان، وزارت خارجه، مشاور امنیت ملی و نماینده آمریکا در سازمان ملل نیز از سیاستهای اسلامآباد در منطقه انتقاد کردند.
مشاور امنیت ملی آمریکا گفته بود که پاکستان از تروریسم به عنوان ابزار سیاست خارجه علیه افغانستان و کشورهای منطقه استفاده میکند.
اما اسلامآباد اتهامات مقامات آمریکایی را بی اساس دانسته و برای مقابله با هرگونه اقدام احتمالی آمریکا اعلام آمادگی کردند.
روز گذشته «زلمی خلیلزاد» از اعضای ارشد حزب جمهوریخوا آمریکا گفته بود که ممکن است تعدادی از اعضای ارتش و سازمان اطلاعات پاکستان که علیه افغانستان فعالیت میکنند در فهرست سیاه آمریکا وارد شوند.