ماهان شبکه ایرانیان

گفت و گوی اختصاصی ایرنا

دستگاه عیب یاب مقره خط انتقال برق در آستارا ساخته شد

آستارا - ایرنا - دستگاه عیب یاب مقره تیرهای برق و اتصالات سست خط انتقال با قابلیت شمارش تعداد الکترون های پرتاب شده از نقطه اتصال با هدف تامین جریان پایدار و کاهش خاموشی، در آستارا ساخته شد.

دستگاه عیب یاب مقره خط انتقال برق در آستارا ساخته شد
پیمان میرزایی دانشجوی مقطع کارشناسی رشته انتقال و توزیع برق، کارمند اداره برق آستارا و سازنده این دستگاه عیب یاب روز چهارشنبه با حضور در خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) دفتر آستارا گفت: دستگاه های عیب یاب موجود، به اندازه یک خودرو بزرگ هستند اما دستگاه عیب یاب من با سه و نیم کیلوگرم وزن و امکان حمل انفرادی، نقطه اتصال یا سست خط انتقال برق را با شمارش الکترون های پرتاب شده و صدای آلتراسونیک (بالاتر از محدوده شنوایی انسان) محل اتصال تشخیص می دهد.
وی افزود: این دستگاه عیب یاب از داخل خودرو در حال حرکت، اتصالات ضعیف خط انتقال برق حاشیه جاده و نشتی های ریز ترک های مویی مقره ها را که به ظاهر سالم هستند اما در آینده قطع خواهند شد، تشخیص می دهد و از این نظر نمونه داخلی و خارجی ندارد.
وی اظهار کرد: این دستگاه، آزمایش کارایی را با موفقیت سپری کرده است و برای طی مرحله نهایی ثبت اختراع، در حال ساخت نمونه ای کوچک تر آن هستم.
میرزایی بیان کرد: دو سنسور از قطعات جانبی این عیب یاب است و برای ساخت سه نمونه از این دستگاه در مدت بیش از سه سال، 50 میلیون ریال از خودم و بیش از 70 میلیون ریال از تسهیلات کم بهره مرکز رشد واحدهای فناور آستارا هزینه کرده ام.
او ادامه داد: در ماموریت های اداری برای رفع خاموشی ها و اتصلات برق در آستارا به وجود این دستگاه عیب یاب و سایر تجهیزات دیگر احساس نیاز می کردم و به تدریج ایده های خود را به مرحله تولید و تجاری سازی رساندم.
این مخترع 37 ساله گفت: فاز متر کابل های فشار قوی برق با کاربرد از روی عایق، دومین اختراع یا ابتکار من است و این وسیله جریان برق کابل را حتی در داخل لوله های آهنی و پلاستیکی تشخیص می دهد و با وجود این فاز متر، به بریدن کابل یا پاره کردن جداره آن برای لمس فازمترهای معمولی نیاز وجود ندارد.
میرزایی افزود: در حال حاضر برای تشخیص برق دار بودن کابل، بدون ایجاد پارگی در جداره آن از یک دستگاه خودروی مجهز ساخت آلمان استفاده می شود اما فازمتر من بسیار کوچک، قابل حمل، بی خطر و دقیق است.
وی اظهار کرد: برای طراحی و ساخت این فازمتر در مدت یک ماه، 2 میلیون ریال هزینه کرده ام و قطعات داخلی آن را یک سنسور، برد الکترونیکی و باطری تشکیل می دهد.
وی سومین اختراع خود را فازمتر جیبی از راه دور معرفی کرد و گفت: این وسیله قادر است وجود برق از 100 تا 24 هزار ولت را از راه دور تشخیص و با علامت صوت و نور اطلاع دهد و برق 220 ولت و پایین تر را از فاصله 10 سانتی متری و ولتاژ های بالاتر را از فاصله یک و نیم متری تشخیص می دهد.
این مبتکر افزود: فازمتر جیبی من نیاز به حمل فازمترهای یک و دو متری را برطرف کرده است و این دستگاه می تواند در جیب برقکار روشن بماند و به محض قرار گرفتن وی در میدان مغناطیسی، وضعیت را با صدای آژیر یا انتشار نور اعلام و از برق گرفتگی برقکار جلوگیری کند.
میرزایی اظهار کرد: باطری کم مصرف این فازمتر پنج سال کارایی دارد و برای ساخت نمونه اولیه این وسیله در عرض یک ماه، سه میلیون ریال هزینه کرده ام و پیش بینی می کنم نمونه های بعدی با هزینه های کم تر ساخته شود.
وی فاز متر دیجیتال کنترل از راه دور صوتی و تصویری را چهارمین اختراع خود اعلام کرد و گفت: این وسیله، وجود برق فشار قوی 63 تا 400 کیلوولت را از فاصله 40 متری، 20 کیلوولت را از 15 متری و 220 ولت را از 10 سانتی متری تشخیص می دهد و حساسیت آن قابل کاهش و افزایش است.
وی بیان کرد: فرکانس های ناخواسته و مزاحم برای این فازمتر فیلتر شده است و فقط به فرکانس 50 هرتز جریان برق حساسیت دارد و آن را در صفحه نمایشگر نشان می دهد و از این نظر، از دقت عمل بالایی برخوردار است و برای ساخت آن، یک ماه زمان و یک میلیون ریال هزینه صرف شده است.
این مخترع آستارایی ادامه داد: در صورت ایجاد خط تولید برای دستگاه ها و اختراعات من، برای 10 نفر شغل ثابت ایجاد خواهد شد و امیدوارم مسئولان آستارا به لحاظ نقش مثبت مرکز رشد واحدهای فناور این شهرستان در ایده پروری و توسعه مشاغل دانش بنیان، به تجهیز آزمایشگاه و امکانات آن مرکز اهتمام لازم را داشته باشند.
میرزایی گفت: در مرکز رشد واحدهای فناور به ازای فضایی که برای فعالیت عملی صاحبان ایده و مبتکران داده می شود، وجهی بابت اجاره یا هر عنوان دیگر دریافت می شود و شاید پرداخت آن از توان برخی جوانان صاحب ایده و مبتکر خارج باشد و اراده و مانعی برای فعالیت علمی و ابتکاری آنها باشد.
وی ساخت عینک الکترونیک برای تماشای آهسته صحنه های زودگذر و حساس فوتبال و تولید ژنراتور برق بدون نیاز به سوخت با کارایی همیشگی را از ایده ها و برنامه های آینده خود اعلام کرد.
او به جوانان بیکار و دارای ایده های فناور توصیه کرد با تشکیل تیم های دوستانه و مشارکت مالی اندک اعضا، ایده های خود را به مرحله تولید و تجاری سازی برسانند و تسلیم بیکاری و بی انگیزگی نشوند.
مرکز رشد واحدهای فناور آستارا در سال 88 تاسیس و تاکنون هفت شرکت فناور در آن مستقر و فعال شده است.
شهرستان آستارا با 86 هزار نفر جمعیت در غرب استان گیلان و در همسایگی جمهوری آذربایجان قرار دارد.
مصاحبه از عیسی پاشاپور ** انتشار : نصراله ابراهیمی
7124/6070
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان