به گزارش خبرگزاری مهر، سومین مراسم «اوج هنر» در پاسداشت کارگردان فقید سینما، زنده یاد رسول ملاقلیپور و با حضور تعداد کثیری از اهالی سینما و چهرههای هنری برگزار شد.
احمدرضا درویش: ملاقلیپور صادق، دغدغه مند و متعهد بود
در این مراسم که عصر روز گذشته سه شنبه 10 اسفندماه در نخلستان سازمان اوج برگزار شد، ابتدا احمدرضا درویش درباره زنده یاد ملاقلیپور گفت: برخی آدمها صحنه زندگی شان تغییر میکند اما حذف نمیشوند در حدی که آدم شماره تماس آنها را پاک نمیکند. من هنوز شماره تلفن وی را پاک نکرده ام و این مساله دلیل دارد.
کارگردان فیلم «دوئل» یادآور شد: دغدغه ملاقلیپور دغدغه وسیعی بود. او یک انسان معترض، دغدغه مند و متعهد بود اما اعتراض او به رعایت نشدن ارزشها بود و این اعتراض در فیلمهایش کاملا مشهود است. ملاقلیپور در فیلمهایش اعتراض میکند اما در پایان فیلم چراغهایی را روشن میگذارد و این گواه متعهد بودنش است.
منوچهر محمدی: کاغذبازیهای اداری فرصت ساخت فیلم های بیشتر را از آقا رسول گرفت
در ادامه این مراسم منوچهر محمدی تهیه کننده فیلم سینمایی «میم مثل مادر» گفت: افتخار داشتم در آخرین کار رسول با وی همکاری داشته باشم اثری که هنوز بعد از گذشت 10 سال میتوان با لذت آن را تماشا کرد، چون هر آنچه در آن دیده میشود عشق و علاقه است. اما افسوس که فرصت نشد در «عصر روز دهم» با وی همکاری مجدد داشته باشیم چون اگر این اتفاق رخ میداد معتقدم اثری تحسینبرانگیز در حوزه فیلمهای عاشورای خلق میشد.
وی با تاکید بر اینکه ای کاش حمایتها از رسول ملاقلیپور به بعد از فوت وی مختص نمیشد، گفت: چرا ما باید در سینما به گونهای عمل کنیم که تنها بعد از مرگ هنرمندان به یاد آنها بیفتیم؛ آن هم سینماگرانی نظیر رسول ملاقلیپور که با عشق به انقلاب و اسلام وارد هنر شدند، پس از رفتار گذشته خود درس بگیریم و در ادامه هنرمندانی که دغدغه انقلاب دارند جدی گرفته و از فعالیتهایشان حمایت کنیم.
در ادامه این مراسم فیلم مستند کوتاهی از رسول ملاقلیپور به کارگردانی پوریا آذربایجانی نمایش داده شد و پس از آن هادی حجازیفر که سابقه همکاری با رسول ملاقلیپور را بعنوان بازیگر فیلم مزرعه پدری داشت در سخنانی کوتاه درباره زندهیاد رسول ملاقلیپور صحبت و به بیان خاطره پرداخت.
جمشیدهاشمپور متن کوتاهی را قرائت کرد که در آن ضمن تسلیت دوباره برای فقدان این فیلمساز اشاره شده بود که این بازیگر با رسول ملاقلیپور در پنج پروژه سینمایی همکاری داشته که در جشنوارههای مختلفی مورد تقدیر قرار گرفته است.
شورجه: اگر الان هم زنده بود، تغییری نکرده بود
جمال شورجه نیز در سخنانی یاد و خاطره زنده یاد ملاقلیپور را گرامی داشت و گفت: وی شخص مشاوره پذیری بود علیرغم اینکه گنجینه اطلاعات و ذوق هنری بود. من توفیق داشتم دستیار ایشان بودم در فیلم «پرواز در شب» بودم که زنده یاد سلحشور هم نقش نریمان را در آن ایفا کرد و شبانه روز با هم بودیم آن هم در شهرکی که شبیه به امروز نبود. رسول بنیانگذار دفاع مقدس و ترکیب دفاع مقدس و مذهب بود.
گلایه علی ملاقلیپور از برخی شیطنتها
علی ملاقلیپور در بخش پایانی برنامه گفت: 10 سال از فوت پدر گذشت و خوشحالم که شخصیت وی درست توصیف شد. همه دوستان وی تلاش کردند که وی درست تصویر و توصیف شود اما برخی شیطنت کردند و صحبتهای پدر را در مقابل فیلم «رستاخیز» قرار دادند. من صحبتهای پدر را در یک برنامه تلویزیونی به ایشان رساندم اما ایشان از انتشار این برنامه پرهیز کردند. خیلی دوست داشتم در این سالها آثار پدرم نقد و بررسی شود و معتقدم کاراکتر فیلمسازی پدرم قابل نقد است.
جواد طوسی: سینمای امروز فاقد آرمان خواهی و عدالت خواهی است
جواد طوسی منتقد و کارشناس سینمای ایران نیز در انتهای مراسم گفت: اگر به کارهای رسول ملاقلیپور دقت کنیم و حال امروز سینما را ببینیم، جای خالی وی را بیشتر احساس میکنیم. بدا به حال هنرمندی که به طبقه خودش پشت کند. رسول یکی از هنرمندان دغدغهمندی بود که هویت، شناسنامه و پایگاه اجتماعیاش را در تمام آثار او میتوان دید. حس عدالتخواهانه در آثار ملاقلیپور بار معنایی متفاوتی دارد.
در انتهای مراسم لوح یادبود و هدایایی سوی سازمان فرهنگی رسانهای اوج به پاس یک عمر فعالیت در سینما به جمشیدهاشمپور توسط همسر ملاقلیپور اهدا شد و برای اهدای لوح تقدیر و هدیه دهمین سالگرد فقدان زنده یاد ملاقفلیپور نیز هدیهای از سوی سازمان هنری رسانهای اوج توسط احمدرضا درویش به همسر ملاقلیپور اهدا شد.
احمدرضا درویش، جمشیدهاشمپور، جواد اردکانی، محمدرضا فرهنگی، احسان محمدحسنی، حبیب والینژاد، هادی حجازیفر، جمال شورجه، علی شاهحاتمی، منوچهر محمدی، پوریا آذربایجانی، جواد طوسی از جمله چهرههای حاضر در جلسه بودند.