برترین ها: مشخصا از گذشته های دور استفاده از انواع اولیه اجاق گاز مخصوص پخت و پز با استفاده از سوختهای رایج آن روزها متداول بوده و یکی از وسایل ضروری هر خانواده بوده است. به همین علت انتخاب صحیح و با دقت این وسیله مطابق با شرایط آشپزخانه، تعداد نفرات خانوار، بودجه و فضای آشپزخانه بسیار با اهمیت است.
پیشرفت در تکنولوژی و همینطور استفاده عموم از سوخت گاز طبیعی منجر به ورود اجاق گازهای مبله شد که به مدت زیادی در بازار حضور داشتند و همچنان هم انواع پیشرفته تر آنها در بازار موجود است . ما در این مقاله سعی می کنیم به معایب و مزایای این نوع اجاق گاز مبله در مقایسه با انواع جدید اجاق گاز توکار یا صفحه ای بپردازیم
مختصری در مورد اجاق گازهای مبله
سالهای متمادی استفاده از اجاق گازهای مبله در آشپزخانه تمامی خانه ها متداول بود. درانواع قدیمی تر این نوع اجاق گازها فقط شعله های مرکزی و یک محفظه فر برای پخت و پزهای خاص وجود داشت که امروزه در این نوع اجاق گازها قابلیت های زیادی مانند انواع کباب پز، جایگاه های خاص برای ماهی تابه ، سرخ کن ها بزرگ و ... اضافه شده است. تعداد شعله های این نوع اجاق گازها معمولا 4 یا 5 شعله است. اجاق گازهای مبله مثل انواع صفحه ای دارای سه نوع مختلف: گازی – تمام برق – برق و گاز هستند.
از معایب اجاق گازهای مبله می توان به این موارد اشاره کرد:
- سنگین بودن
- تنوع کم در هنگام انتخاب نسبت به گازهای رومیزی و صفحه ای
- اشغال فضای زیاد
بررسی کلی اجاق گازهای صفحه ای یا توکار
کاربرد این نوع از اجاق گازها در این سالها بسیار متداول شده است .این نوع اجاق گازها علاوه بر کیفیت و کارایی از لحاظ ظاهری هم شیک و زیبا هستند .تعداد شعله های این نوع اجاق گازها بسیار متنوع است و از تک شعله شروع میشود و به 6 شعله میرسد .البته طبق آمار فروش ، پرفروش ترین نوع آنها 5 و 6 شعله است.
در شکل ظاهری این نوع اجاق گازها هم تنوع زیادی وجود دارد و این روزها علاوه بر شکل مستطیلی رایج شکل های چند ضلعی و دایره ای و نیم دایره هم در برندهای مختلف گازهای رومیزی وجود دارد . بیشتر این نوع اجاق گازها از گاز به عنوان سوخت استفاده می کنند ولی تعدادی از برندهای داخلی و خارجی اجاق های برقی و لمسی با ظاهری بسیار شیک را تولید می کنند. مزیت اصلی اجاق گازهای برقی در اجاق گازهای صفحه ای یا توکار ، فر وگاز از هم جدا هستند و هر کدام باید جداگانه خریداری شوند، به همین علت در انتخاب اجاق گاز و فر تنوع بیشتری داریم.
این روزها انواع مختلفی از گازهای رومیزی و صفحه ای در بازار موجود هستند که از جمله آنها می توان به این موارد اشاره کرد:
اجاق گازهای رومیزی استیلاجاق گازهای صفحه ای استیل معمولا به دو شکل ساده و آجدار در بازار موجود هستند ، که به علت اینکه نظافت نوع ساده آسان تر است بیشتر مورد توجه قرار گرفته است.
اجاق گازهای رومیزی سرامیکیاز مقاومت بالای حرارتی برخوردارند و با ریختن اتفاقی آب سرد روی آنها امکان ترک خوردن ندارند. در برابر عواملی مثل سایش ، گردو غبار و چربی مقاوم هستند.
اجاق گازهای رومیزی شیشه ای
در این مدل تنوع بسیار بالاست. در این نوع گازها از شیشه های نشکن که تحمل درجه حرارت های بالا را دارند استفاده شده است. بهتر است پس از طبخ غذا کاملا سطح شیشه ای از لکه و چربی پاک شود و این لکه ها روی شیشه برای مدت طولانی باقی نمانند، که این مساله باعث ماندگاری و زیبایی این محصول درطولانی مدت میشود.
اجاق گازهای رومیزی استیل شیشه ایاز معتبرترین برندهای اجاق گاز رومیزی یا صفحه ای می توان به این موارد اشاره کرد:
- اخوان
- کن
- داتیس
- آریستون
- لتو
- استیل البرز
در این قسمت به بررسی معایب و مزایای گازهای رومیزی می پردازیم:
معایب گازهای رومیزی- اجاق های گازهای رومیزی چون برای سایز خاصی طراحی شده اند و کابینت زیر آنها به همان سایز برش می خورد ،در صورتی که نیاز به جابجایی باشد ممکن است برای آشپزخانه دیگر مناسب نباشند.
- این گازها برای خانه هایی مناسب است که جدیدا ساخت آنها به پایان رسیده است . چون ممکن است خانه های قدیمی تر شرایط نصب این نوع گازها را در کابینت هایشان نداشته باشند.
- به علت اینکه ممکن است گازهای تولیدی بعضی از برندها غیر استاندارد باشد ممکن است اختصاص دادن یک جای مناسب برای آنها سخت باشد. (به همین علت بهتر است از برندهای معروف و با سابقه تولید محصولات استاندارد و با کیفیت خرید کنید)
- از لحاظ قیمت ،اجاق گازهای رومیزی نسبت به انواع معمولی ممکن است کمی گران تر باشند.
- این نوع اجاق های گاز توکار فر ندارند و باید فر را جداگانه خرید و نصب کرد، البته این ممکن است برای عده ای جزو مزایا باشد و برای عده ای جزو معایب و کاملا سلیقه ای است.
مزایای اجاق گاز رومیزی یا صفحه ای- اجاق گاز رومیزی دارای سیستم های ترموکوپل با کیفیت و استاندارد جهانی دارند و بسیاری از قطعات به کار رفته در آنها ساخت کشورهای تراز اول در صنعت تولید قطعات اجاق گاز است و به همین علت ایمن هستند.
- اجاق گاز رومیزی بسیار کم جا است و فضای زیادی را از آشپزخانه اشغال نمی کند.
- بسیار زیبا هستند و طراحی دکوراسیون داخلی آشپزخانه ها را بسیار لوکس و مدرن می کنند.
- در صورتی که از فرمان های لمسی در انواع جدیدتر آنها استفاده شود کاربری آنها بسیار ساده تر است.
- این اجاق گاز دارای سنسورهای دیجیتال و اتوماتیک دارد.
- یکی دیگر از مزایای اجاق های گازی تو کار، مدل های بسیار جدید هستند که شعله ای مجزا دارند و این امکان را به شما می دهند که در محل های مختلف و مناسب امکان پخت و پز داشته باشید.
- اگر سطح کابینت آشپزخانه باریک باشد می توانید از اجاق های گاز صفحه ای استفاده کنید که همه شعله ها در یک ردیف قرار دارند.
3 نکته نهایی در خصوص خرید اجاق گاز رومیزی مناسب- نکات ایمنی: در هنگام خرید و انتخاب اجاق گازهای توکار حتما باید علاوه بر شکل ظاهری به نکات ایمنی هم توجه کنید. حتما اجاق گازهای دارای ترموکوپل و فندک با امنیت بالا بخرید.
- تعداد شعله ها: بسته به ابعاد آشپزخانه و کابینت ها و همین طور تعداد خانوار تعداد شعله ها را انتخاب کنید. در مورد خانواده های کم جمعیت اجاق گازهای دو یا سه شعله کافی است و نیازی به انوع 5 یا 6 شعله نیست.
- کیفیت و استاندارد: به علت اینکه اجاق گاز یکی از وسایل پرکاربرد در منزل و آشپزخانه است بهتر است هنگام خرید دقت کافی داشته باشید و حتما از برندهای معتبری که قبلا در مورد آنها تحقیق کرده اید و مطمئن هستید کیفیت بالایی دارند خرید کنید. داشتن گارانتی و خدمات پس از فروش یکی از نکات بسیار مهم است.
استفاده از اجاق گاز مدرن قدمت زیادی ندارد اما امروزه یکی از ضروریترین وسایل خانه ایرانی است و زندگی بدون آن، به خصوص در شهرهای بزرگ، دشوار است. با پیشرفت تکنولوژی و تغییراتی که در وسایل زندگی امروز نسبت به گذشته به وجود آمده است، شاهد اشکال مختلفی از انواع لوازم خانگی هستیم. در ادامه با بهترین اجاق گازهای ایرانی موجود در بازار آشنا خواهید شد.
اجاق گاز سینجر مدل SG-S2STاجاق گاز سینجر مدل SG-S2ST دارای یک فر، از محصولات باکیفیت سینجر است. فر این اجاقگاز از گنجایش قابل توجهی برخوردار است و امکان پخت هر وعده غذایی را میسر میسازد. جنس بدنه باکیفیت بوده و رنگ استیل آن به زیبایی آن میافزاید. شبکه چدنی روی شعلهها قدرت و مقاومت زیادی در مقابل حرارت و وزن قابلمه و تابه دارند.
داخل فر امکان تهیه جوجه و مرغ بریان وجود دارد. تمام قسمتهای مرتبط با شعله و حرارت اجاق گاز با سیستم ایمنی تحت کنترل است. ترموکوپل نیز برای این امر در نظر گرفتهشده است. سیستم قطع کن زمان پخت، شیشه نشکن، دیواره با قابلیت جدا شدن برای نظافت از دیگر مشخصات بارز این اجاقگاز است.
قیمت محصول اجاق گاز سینجر مدل SG-S2ST حدودا یک میلیون و 570 هزار تومان است.
اجاق گاز اسنوا مدل والنتینو مدل SGC5-641شرکت تولیدی لوازم خانگی اسنوا (Snowa) مدلهای متنوعی از اجاق گاز را تولید میکند. یکی از محصولات اسنوا، اجاق گاز طرح والنتینو مدل SGC5-641 است. تعداد شعلهها در این مدل 5 عدد است. ولوم شعلههای آن از نوع سلکتوری است. این اجاق به یک فر دو طبقه، با دو جوجهگردان مجهز است. حداکثر دمای تنظیمی برای آن، 280 درجهی سانتیگراد است. این دما به وسیله یک دماسنج عقربهای کنترل میشود. شیشهی جلویی قسمت فر به صورت کشویی است.
با جدا کردن شیشهی جلویی از اجاق میتوانید این شیشه را تمیز کنید. شما میتوانید با قرار دادن یک ظرف آب در داخل فر و روشن کردن قسمت فر، نسبت به تمیز کردن محیط داخلی فر اقدام کنید. بدنهی این محصول دارای عایق حرارتی است و دمای بدنه در زمان استفاده کاربر چندان گرم نمیشود.
قیمت اجاق گاز اسنوا مدل والنتینو مدل SGC5-641 حدودا دو میلیون و 120 هزار تومان است.
اجاق گاز هاردستون مدل Ayrin
اجاق گاز هاردستون مدل Ayrin یکی از بهترین اجاق گازهای ایرانی موجود در بازار است. این اجاق گاز در رده اجاق گازهای 5 شعله با کیفیت این شرکت است. جنس شبکه این اجاق گاز چدنی بوده و از درپوش شیشهای نشکن در ساخت آن استفاده شده است. جنس ولومهای این اجاق گاز فلزی بوده و کیفیت مناسبی دارد. ولومها در سمت راست و یک نمایشگر در سمت چپ این اجاق گاز تعبیه شده است.
در فر، شیشهای بوده و دستگیره فلزی برای باز کردن آن نصب شده است. این اجاق گاز دارای فر جوجهگردان، سوئیج ایمنی و پایههای قابل تنظیم است. شرکت بازرگانی هاردستون از سال 2001 میلادی فعالیتش را آغاز کرده است. این شرکت با ساخت لوازم خانگی کوچک و بزرگ در سایر لوازم خانگی هم تجارب خود را بکار گرفته است – لوازمی مانند: ماشین ظرفشویی، پلوپز، سرخکن، آبمیوهگیری، مایکروویو.
قیمت اجاق گاز هاردستون مدل Ayrin حدودا یک میلیون و 550 هزار تومان است.
قیمت روز انواع اجاق گاز خارجی موجود در بازار: