سفیر پیشین آمریکا در افغانستان:

آمریکا به دنبال مسیر جدید برای اعزام نیرو به "افغانستان" است

متعاقب تشدید تنش واشنگتن - اسلام آباد، سفیر پیشین آمریکا در افغانستان گفت که واشنگتن در حال بررسی مسیرهای جدید برای اعزام نیرو و تجهیزات به افغانستان است.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری میزان به نقل از اطلس، «زلمای خلیل زاد» سفیر پیشین آمریکا در افغانستان گفت که واشنگتن در حال بررسی راه‌های جایگزین برای اعزام نیروهایش به افغانستان است تا وابستگی خود به پاکستان را کاهش دهد.

وی افزود که اگر پاکستان رفتار دوگانه‌اش را در مبارزه با تروریسم تغییر ندهد، واشنگتن گزینه‌های مختلفی برای وارد کردن فشار بیشتر به اسلام آباد در اختیار دارد از جمله قرار دادن پاکستان در لیست کشورهای حامی تروریسم.

متعاقب توئیت ترامپ در اوایل سال نو میلادی رابطه‌ ایالات متحده و پاکستان وارد فاز جدیدی از شکنندگی و تنزل شد. رئیس‌جمهوری ایالات متحده، پاکستان را به فریب‌کاری در مبارزه با تروریسم متهم کرد و اقدامات جدیدی علیه پاکستان در پیش گرفت.

اقدامات جدید ایالات متحده، شامل تعلیق کمک‌های امنیتی آمریکا به پاکستان می‌شود. این کمک‌های امنیتی شامل 255 میلیون دلار کمک در چارچوب حمایت نظامی و 900 میلیون دلار در چارچوب صندوق وجهی حمایت از ائتلاف می‌شود.

آمریکا از سال 2002 تاکنون بیش از 33 میلیارد دلار کمک‌های نظامی و غیرنظامی به پاکستان پرداخت کرده است که شامل حدود 21 میلیارد دلار برای حمایت نظامی و نزدیک به 15 میلیارد دلار از صندوق وجهی حمایت از ائتلاف- کمک نظامی می‌شود.

از سال 2001، ایالات متحده به استفاده از مسیرهای هوایی و زمینی پاکستان برای انتقال تجهیزات مرگبار و غیرمرگبار به‌ منظور حمایت از اقدامات خود در جنگ افغانستان، وابسته شده است.

پاکستان در ازای هر کامیون باری که از بندر «کراچی» به افغانستان کالا و تجهیزات انتقال می‌دهد، بین 1500 تا 1800 دلار از آمریکا دریافت می‌کند. در عین‌حال، ایالات متحده در ازای استفاده از فضای هوایی پاکستان برای پروازهای نظامی این کشور، هم از طریق صندوق وجهی کمک به ائتلاف و هم از طریق کمک‌های مستقیم نظامی به پاکستان باج می دهد.

با این‌حال، در غیبت مسیرهای جایگزین ارزان‌تر، کوتاه‌تر و قابل قبول، وابستگی ایالات متحده به مسیرهای تامین پاکستان، برای اسلام‌آباد اهرم فشار قدرتمندی را فراهم کرده است. موارد گذشته نشان می‌دهد که پاکستان در مواقع متعددی با مسدود کردن راه‌های حمل‌ و نقل به افغانستان، از این اهرم فشار استفاده کرده است.

جایگزین پرهزینه‌تر برای مسیرهای پاکستانی، شبکه‌ی راه‌های مواصلاتی چندشاخه‌ ای زمینی، دریایی و راه‌آهن است که در سال 2008 ایجاد شده و از طریق کشورهای آسیای میانه و روسیه عبور و افغانستان را به بنادر بالتیک و دریای خزر وصل می‌کند.

با این‌حال، با وجودی‌که ایالات متحده قبلا از این مسیر ترانزیتی یک‌طرفه استفاده کرده، اما تنش‌ بین ایالات متحده و روسیه دسترسی آمریکا به این مسیر را تا حدودی پیچیده کرده است.

/

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر