به گزارش سینماپرس، سومین نشست «اوج هنر» همزمان با دهمین سالگرد فوت رسول ملاقلی پور که به پاسداشت یک عمر تلاش سینمایی این کارگردان فقید سینما اختصاص دارد در نخلستان سازمان هنری رسانه ای اوج برگزار شد.
در این مراسم که با قرائت آیاتی از قرآن کریم و پخش سرود ملی کشورمان آغاز شد، علاوه بر خانواده مرحوم ملاقلی پور، سینماگران، منتقدان سینما، اهالی هنر و دوستان مرحوم ملاقلی پور نیز در جلسه حاضر هستند.
اجرای این مراسم بر عهده امیرجعفر خسروی است که برنامه را با قرائت یکی از نوشتههای زنده یاد ملاقلیپور آغاز کرد.
**درویش: «ملاقلیپور» انسان معترض دغدغهمند بیقرار بود
بنا بر این گزارش، در ادامه این مراسم، درویش به روی سن آمد و در سخنانی گفت: من در ارتباط با ملاقلیپور نفر آخر هستم. من ته کلاس بودم و دیگران بیشتر در کنار ایشان بودند. برخی افراد صحنهشان تغییر میکند ولی حذف نمیشوند. شماره ایشان هنوز در گوشی من هست و هیچ وقت به ذهنم نرسید که آن را پاک کنم.
وی افزود: رسول آینه تمام نمای این است که هرچه درون داشت بروز و ظهور بیرونی داشت و انسان صادقی بود. شخصیت ایشان فراتر از شهرت بود. ظاهر خشنی داشت اما بسیار مهربان بود. در حقیقت میتوان گفت که او در عرصه سینمای دفاع مقدس پیشتاز است. زنده یاد ملاقلیپور دفاع 8 ساله را به درستی نمایش میدهد و در این عرصه پیشتاز است. او سینما و دفاع مقدس را با هم تلفیق میکند. هر قدر سینمای جنگ به سینمای انقلاب مدد برساند، آقا رسول نقش جدی دارد.
درویش اظهارداشت: شروع کار ایشان دفاع مقدس است اما دغدغه ایشان بسیار عمیق است. اگر بخواهم ایشان را توصیف کنم انسان معترض دغدغهمند بیقرار بود. هرجا مؤلفههای او دچار مشکل بود، اعتراض میکرد ولی هیچگاه اعتراض را بدون افق روشن رها نمیکند و این نشانه تعهد اوست. امیدوارم سینمای ایران با الگوهای اصیل نه الگوهای جعلی به چشم انداز آرمانی خود نزدیک شود.
**محمدی: ما رسول را در اوج پختگی از دست دادیم
به گزارش فارس، منوچهر محمدی در بخش دیگری از مراسم از سازمان اوج برای برگزاری این گردهمایی قدردانی کرد و در سخنانی گفت: با رسول آشنایی دیرین داشتم اما آشنایی ما سفر خاطرهانگیز کربلا و نجف بود که برای آماده سازی فیلم عصر روز دهم در کنار هم بودیم که در نهایت محقق نشد. من وجوه دیگری از شخصیت ایشان را هم دیدهام . او از دل و جان به فکر کار و ضبط صحنههای بسیار زیبا بود. اگر او عمری داشت، مطمئنم تصاویر عاشورایی بسیار زیبایی خلق می کرد.
وی ادامه داد: تجربه کار «میم مثل مادر» یک عاشقانه درباره مقام شامخ مادر بود که رسول آن را ساخت و صحنههایی بسیار لطیف را از جنگ به تصویر کشید. اگر بروکراسی اداری نبود شاید رسول 2 فیلم بیشتر از امروز میساخت. ما رسول را در اوج پختگی از دست دادیم. او علی را برای ما به یادگار گذاشت که استعداد و توانایی خوبی در ساخت اثر دارد اما میدانم این یادگار رسول هنوز نتوانسته کار دوم خود را جلوی دوربین ببرد، ما باید کمک کنیم او فیلمش را بسازد.
همچنین در ادامه مراسم، مستند پوریا آذربایجانی که در مدت زمان 16 دقیقه آماده شده بود به نمایش درآمد. در این مستند اکبر نبوی درباره ساخت آثار جنگی از رسول ملاقلی پور سوال میکند.
به گزارش فارس، هادی حجازی فر بازیگر نقش احمد متوسلیان در بخش دیگری از این مراسم، سخنان خود را با بیان خاطراتی از سر صحنه فیلم آغاز کرد و گفت: روز اول که سر صحنه قرار گرفتم، آقای ملاقلیپور بسیار عصبانی بود و گفتم خدا به داد من برسد، ایشان سر ضبط قهوه خانه با اشتباه من عصبانی شد اما بعد گفت من هرکسی را که دوست دارم فحش میدم. در هر حال او بسیار فرد آگاه به کار بود و فضای حرفهای و کار بسیار خوبی را تجربه کردم.
**شورجه: رسول مانند شیشه بود
جمال شورجه نیز در سخنانی یاد و خاطره زنده یاد ملاقلیپور را گرامی داشت و گفت: ایشان شخص مشاوره پذیری بود علیرغم اینکه گنجینه اطلاعات و ذوق هنری بود. من توفیق داشتم دستیار ایشان بودم در فیلم «پرواز در شب» بودم که زنده یاد سلحشور هم نقش نریمان را در آن ایفا کرد و شبانه روز با هم بودیم آن هم در شهرکی که شبیه به امروز نبود. رسول بنیانگذار دفاع مقدس و ترکیب دفاع مقدس و مذهب بود.
وی تصریح کرد: او اهل صحبت بود و اگر الان هنوز هم زنده بود، تغییری نکرده بود و حقیقتا مانند شیشه بود که میتوان او را دید. توفیق نبود سینما از وجود ایشان بهره ببرد و در نهایت تشکر میکنم از عزیزانی که این محفل را فراهم کردند.
**هاشمپور: در 5 فیلم با رسول ملاقلیپور همکاری کردم
همچنین در بخش بعدی این مراسم که همسر و فرزندان زنده یاد ملاقلیپور حضور داشتند، جمشید هاشمپور درباره زندهیاد ملاقلی پور به خواندن یک متن درباره ایشان اکتفا کرد و گفت: ایشان اسطوره فیلمهای دفاع مقدس بود و مردی که نامش پر افتخار است. فقدان ایشان را به سینمای ایران تسلیت میگویم و شادی روح ایشان را خواستارم. من 5 پروژه در خدمت ایشان بودم.
**علی ملاقلیپور: کاراکتر فیلمسازی پدرم قابل نقد است
به گزارش فارس، علی ملاقلیپور در بخش پایانی برنامه گفت: 10 سال از فوت پدر گذشت و خوشحالم که شخصیت ایشان درست توصیف شد. همه دوستان ایشان تلاش کردند که ایشان درست تصویر و توصیف شود اما برخی شیطنت کردند و صحبتهای پدر را در مقابل فیلم رستاخیز قرار دادند. من صحبتهای پدر را در یک برنامه تلویزیونی به ایشان رساندم اما ایشان از انتشار این برنامه پرهیز کردند. خیلی دوست داشتم در این سالها آثار پدرم نقد و بررسی شود و معتقدم کاراکتر فیلمسازی پدرم قابل نقد است.
**طوسی: حس عدالتخواهانه در آثار ملاقلیپور بار معنایی متفاوتی دارد
جواد طوسی منتقد و کارشناس سینمای ایران نیز در انتهای مراسم گفت: اگر به کارهای رسول ملاقلیپور دقت کنیم و حال امروز سینما را ببینیم، جای خالی ایشان را بیشتر احساس میکنیم. بدا به حال هنرمندی که به طبقه خودش پشت کند. رسول یکی از هنرمندان دغدغهمندی بود که هویت، شناسنامه و پایگاه اجتماعیاش را در تمام آثار او میتوان دید. حس عدالتخواهانه در آثار ملاقلیپور بار معنایی متفاوتی دارد.
وی اظهارداشت: او در انتقال این حس متفاوت با حاتمیکیاست اما فصلهای مشترکی نیز دارند. امروز شاهد فقدان آرمان خواهی و عدالتخواهی پایمردانه در آثار سینمایی هستیم. امیدوارم فیلمسازان نسل او این عدالت خواهی را در آثارشان زنده کنند و رنگ دیگری به سینما ببخشند زیرا خلاء این نوع آثار دیده میشود و جامعه خلع سلاح شده است.
به گزارش فارس، در انتهای مراسم هدیهای از سوی سازمان فرهنگی رسانهای اوج به پاس یک عمر فعالیت در سینما به جمشید هاشمپور توسط همسر ملاقلیپور اهدا شد و برای اهدای لوح تقدیر و هدیه دهمین سالگرد فقدان زنده یاد ملاقفلیپور نیز هدیهای از سوی سازمان اوج توسط احمدرضا درویش به همسر ملاقلیپور اهدا شد.
احمدرضا درویش، جمشید هاشمپور، جواد اردکانی، محمدرضا فرهنگی، احسان محمدحسنی، حبیب والینژاد، هادی حجازیفر، جمال شورجه، علی شاهحاتمی، منوچهر محمدی، پوریا آذربایجانی، جواد طوسی و... از جمله چهرههای حاضر در جلسه بودند.