غاری روباز که به صورت طبیعی به وجود آمده است و دارای قندیل ها و آبگیر های زیادی می باشد این غار که با نام غار زینگان شناخته می شود، از شگفتی های طبیعتی است. فاصله آن تا صالح آباد از سمت جنوب شرقی پنج کیلومتر می باشد و همچنین در قسمت جنوب غربی ایلام و در پنجاه و دو کیلومتری آن واقع شده است. جالب است که در یک منطقه گرمسیری و در دل دشت صالح آباد که گرمای تابستان گاهی در این جا واقعا شدید می شود. مسافران زیادی سالانه در فصل تابستان برای بهره بردن از خنکی این غار خود را به این مکان شگفت انگیز می رسانند. این غار طولش را اگر متر کنی به حدود 6 کیلومتر خواهد رسید البته این را اهالی منطقه می گویند و تقریبا درست هم می گویند چون واقعا طولانی و پر پیچ و خم است. بین درون و بیرون غار اختلاف دمایی در حدود 20 درجه سانتی گراد وجود دارد. این غار به نام غار بهشت نیز معروف می باشد. این غار با پیچ و خم های متعددش به همراه گل ها و گیاهان و سرخس ها و جلبک هایی که دور تا دور آن را پوشانده و رنگ سنگ هایش سبب شده است که هر بازدید کننده ای با منظره ای زیبا و با نشاط روبه رو شود. در واقع این مکان یک تنگه است نه غار. محلی ها نام غار را برآن نهاده اند، در حالی که این جا اصلا شباهتی به غار ندارد؛ چون که از ابتدا تا انتهای این مسیر دوسرش باز می باشد و غارها معمولا روباز نیستند. در این مقاله با دیدنی های غار زینگان و اینکه غار زینگان کجاست، آشنا می شویم.
توریست پذیری منطقه
اگر این منطقه به خوبی به مردم کشور و جهان معرفی شود می توان سالیانه توریست زیادی را به این ناحیه آورد و دوستان داخلی و خارجی مخصوصا در فصل تابستان می توانند در صورتی که امکانات رفاهی و تفریحی در اینجا فراهم شود به بازدید از غار زینگان بپردازند و از این نعمت خدادادی لذت ببرند. غاری که اگر چه در منطقه گرمسیری واقع شده است و در طول تابستان گرمای این منطقه گرمسیری گاهی به 50 درجه سانتی گراد نیز می رسد اما آب و هوای آن به گونه ای مطلوب و مطبوع است که می تواند بهترین مکان برای فرار از گرمای تابستان باشد. وقتی به داخل این غار می روی می بینی که باران نم نمک در حال باریدن است و بوی علف و سبزه تازه با صدای قطرات آب که بر روی سنگ ها و دیوار ها می خورد، حسی وصف ناپذیر به انسان دست خواهد داد. این منطقه علاوه بر این غار یا تنگه زینگان دارای تنگه های بی شمار و زیبای دیگری است که هر کدام از آن ها جلوه زیبایی از طبیعت اینجا را به تصویر می کشند و شما را به دنیای شگفتی و اسرار خواهند برد. کافی است امتحان کنید و یک بار هم شده به این منطقه دیدنی و جالب سفر کنید. بر اساس یک سنت دیرینه که در ایلام مرسوم است مردمان این جا از اول فروردین تا 14 فروردین راهی طبیعت می شوند و در میان دشت ها و کوه ها چادری برپا کرده و سال نو را در دل طبیعت شروع می کنند. این مکان یعنی غار روباز و طبیعی زینگان یکی از مناطقی است که می تواند مخصوصا در فصل بهار برای برپایی چادر و ماندن در میان کوه و دشت مکان مناسبی باشد و دیدنی های غار زینگان بی شمار است. بیهوده نیست که این غار را غار بهشت می خوانند زیرا بهار و تابستان در این جا رنگ و بویی دیگر دارد. درون این غار خنک تر از محیط بیرونی آن است و هوای مطبوع و خنکی را می توان در غار زینگان حس کرد. مکانی جالب و تماشایی که به زندگی شما رنگ و بویی تازه خواهد بخشید. اگر هوس کردید که از میان این تنگه عبور کنید باید خدمت شما عرض کنیم که این تنگه به دلیل پیچ و خم های زیادی که دارد در بعضی جاها واقعا تنگ و باریک می شود. اگر بخواهید تا آخر مسیر ادامه دهید مطمنا در پایان بدنتان خیس آب خواهد شد زیرا آبی زلال در تمام مسیر این غار یا تنگه جریان دارد. این مقاله در ادامه به این موضوع می پردازد که غار زینگان کجاست.
مسیر دسترسی به غار زینگان
اگر عزم سفر کردید و می خواهید که از غار و دیدنی های غار زینگان دیدن کنید باید ابتدا به استان ایلام و شهرستان ایلام رفته سپس خود را به صالح آباد برسانید. در این جا از هرکسی که بپرسید می خواهید به غار زینگان بروید مطنا راهنمایتان خواهد کرد. همچنین تابلویی نرسیده به امام زاده صالح وجود دارد که مسیر رسیدن به غار را نشانتان خواهد داد. در طول مسیرتان آبشار های زیبایی را نیز مشاهده خواهید کرد و از صالح آباد تا غار یک جاده خاکی وجود دارد که چندان از کیفیت مناسبی برخوردار نمی باشد و بعد از طی مسیری حدود 5 کیلومتر به غار زینگان خواهید رسید. بنابراین با حوصله و احتیاط رانندگی کنید. شما در اینجا کاملا متوجه شده اید که غار زینگان کجاست.