هفته نامه خودرو امروز: برند لکسس همواره نماد خودرو لوکس و باشکوهی بوده که در تلاش برای به زیر کشیدن برترین ساخته های ژرمن در کلاس خود است. در واقع بهترین مواد اولیه، جدیدترین تکنولوژی ها و بالارده ترین فناوری ها در طراحی و مهندسی ساخته های لکسس به کار می رود.
ساکیشی تویودا که لقب پادشاه مخترعان ژاپن را به او داده اند، در سال 1926 شرکت نساجی تویودا را تاسیس کرد. پسر بزرگ وی کیشیرو تویودا در بخش کوچکی از این شرکت در سال 1936 در تفکر ساخت خودروهای سواری بود و نام کمپانی خود را هم آوا و نزدیک به فامیلی خود تویوتا گذاشت و در سال 1937 در همان کمپانی پدرش اقدام به ساخت خودروهای سواری تحت این نام کرد.
او در سال 1950 از شرکتش استعفا داد و 2 سال بعد درگذشت و پسرعموی او، ایجی تویودا مدیرعامل تویوتا شد. تحت رهبری ایجی، تویوتا در فکر تولید یک محصول لوکس و پرمیوم تحت برند تویوتا بود و بالاخره در سال 1989 این خودروساز ژاپنی اولین لکسس را روانه بازار کرد. لکسس یکی از بزرگ ترین تولیدکنندگان خودروهای لوکس در دنیاست که در 10 کشور دارای نمایندگی فروش است و در بازارهایی مانند آمریکای شمالی، طرفداران بسیاری دارد. با این مقدمه به ذکر 15 حقیقتی می پردازیم که شاید در مورد لکسس نمی دانستید.
(1)
لکسس با 29 سال قدمت جزء خوروسازان نوپا در این صنعت شناخته می شود. در سال 1983، مهندسان منتخب تویوتا روی یک خودرو لوکس چهار در شروع به کار کردند تا اولین خودرو لوکس این امپراطوری را تحت برندی مجزا به نام لکسس به تولید برسانند. این خودرو 6 سال بعد یعنی در سال 1989 تکمیل و رونمایی شد. اولین مدل ارائه شده توسیط لکسس، مدل LS400 بود که در آن زمان مظهر یک سدان ژاپنی لوکس و پر امکانات بود.
(2)تویوتا کنترل کیفیت برند لکسس را بسیار جدی می گیرد، از این رو تنها کسانی در کارخانه لکسس استخدام می شوند که از نظر فنی و دقت در سطح بالایی قرار داشته باشند. تویوتا می داند که بهترین خودرو را برای بهترین افراد تولید می کند و قرار است این خودرو توسط یک فرد موفق در تجارت خریداری شود، پس به کیفیت آن بیش از حد دقت می کند. هر خودرو به صورت خاص و با دقت بالا بررسی می شود و اگر کوچک ترین مشکلی پدیدار شود آن را برای رفع مشکل از قسمت کنترل کیفیت خارج می کنند.
(3)تویوتا از قدیم مشغول به تولید خودروهای اقتصادی و به صرفه بوده است اما حال با توجه به داشتن یک زیرمجموعه لوکس دیگر چنین لقبی را یدک نمی کشد. گران ترین ساخته کمپانی تویوتا، سوپراسپرت Nurburgring Package LFA است که تنها 50 دستگاه از آن به تولید رسید و برچسب قیمت 445 هزار دلاری روی خود داشت. این خودرو نسبت به LFA های عادی دارای تغییراتی شامل تقویت موتور تا 10 اسب بخار، کالیبره کردن گیربکس و سریع تر شدن تعویض دنده تا 0.05 ثانیه، ورودی هوای جلو بزرگتر، سیستم تعلیق اسپرتی تر و یک بال بزرگ در عقب است.
(4)پاریس هیلتون در مقطعی صاحب 2 دستگاه لکسس LFA بود. ابتدا نامزد وی برای پاریس هیلتون یک دستگاه LFA زرد رنگ به عنوان هدیه خریداری می کند اما بعد از جدا شدن این دو، هیلتون دیگر سوار آن خودرو نشد و به جای آن یک LFA سفید خریداری کرد و پس از مدت کوتاهی LFA زرد رنگ را فروخت.
(5)خودرو شخص مدیرعامل یک خودروسازی عموما از محصولات همان شرکت است اما آلن مولالی، مدیرعامل سابق کمپانی فورد، یک لکسس را به عنوان خودرو شخصی خود انتخاب کرده بود. دیدگاه عموم بر این مسئله بسیار منفی بود و به این فکر می کردند که خودروهای فورد مشکلی دیارند که مدیرعامل این خودروساز از آنها استفاده نمی کند. در سال 2006 دلیل استفاده از لکسس را از آلن پرسیدند و او اینگونه جواب داد: «تمامی خودروهای هم رده آن را دیدم و بررسی کردم و تنها گزینه مناسب و خوبی که دیدم لکسس بود. این بهترین خودرو جهان است.»
(6)لکسس به پاس قدردانی از پاول مکارتینی عضو سابق گروه بیتلز به او یک دستگاه لکسس LS800 h هدیه داد. پاول منکاترتنی گیاهخوار است و حامی محیط زیست و حیوانات؛ به همین دلیل استفاده از خودرو هایبرید را برای کاهش آلودگی ترجیح می دهد. بی دلیل هم نیست که لکسس در خودرو مکارتنی برای حمایت از حیوانات از چرم کمتری استفاده کرده است.
(7)تغییرات متعدد روی طراحی لکسس LFA و همینطور تغییر مواد استفاده شده در شاسی باعث شد تا توسعه این سوپر اسپرت 10 سال طول بکشد. ابتدا قرار بود از یک شاسی آلومینیومی برای LFA استفاده شود اما به یک باره تصمیم بر آن شد که شاسی این سوپر اسپرت را از فیبرکربن بسازند و این، آغاز دوباره پروژه و تاخیر آن برای ورود به بازار شد.
(8)لکسس یکی از سرآمدان فروش خودروهای هایبرید در دنیاست؛ 15 درصد خودروهای عرضه شده توسط لکسس در بازار انگلستان برای مصرف کمتر سوخت فسیلی به صورت هایبرد هستند.
(9)لکسس برای تقویت پیشرانه و صدای LFA از یاماها کمک گرفت و بخشی از کار را به این کمپانی سپرد. توجه به صدای پیشرانه و اندازه گیری آن توسط لکسس نشان از اهمیت و ارزش گذاری برای خریدار است.
(10)تویوتا اولین تولیدکننده گیربکس 8 سرعته اتوماتیک در دنیاست که به طور اختصاصی این گیربکس را برای LFA طراحی کرده است. این گیربکس با کد فنی AA80E در حال حاضر روی بیشتر محصولات این کمپانی قرار می گیرد. سرعت عمل این گیربکس با توجه به استفاده از فناوری A1بسیار بالاست و تعویض دنده ها به صورت نرم و با ضرایب بهینه برای رانندگی در هر شرایطی در اختیار راننده قرار می گیرد.
(11)تا قبل از سال 2005 لکسس در بازار ژاپن با نام و لوگو لکسس فروخته نمی شد. محصولات لکسس تا قبل از این سال با نام تویوتا و اسم معادل فروخته می شدند تا سال 2005 که اولین خودرو لکسس با نام و نشان این برند در ژاپن عرضه شد. علت این اتفاق این بود که در آن سال ها بازار لوکس ژاپن تحت سلطه خودروهای آلمانی و ایتالیایی بود و لکسس به عنوان سازنده خودروهای لوکس در ژاپن دیده نمی شد.
(12)از زمان ساخت اولین لکسس تا به امروز تمامی جنبه های یک خودرو لوکس در این برند وجود داشته و بسیاری از امکانات ویژه ای که امروزه به عنوان یک مشخصه استاندارد در خودروها استفاده می شوند در آن زمان و روی لکسس به عنوان امکانات لوکس ارائه می شد. یکی از آنها سیستم ناوبری ماهواره ای است که در سال 1998 روی لکسس LS460 نصب و استفاده شد.
(13)سیستم تهویه مطبوع یکی از مهم ترین ویژگی های یک خودرو است. در لکسس شما می توانید هوای داخل کابین را به صورت اتوماتیک تنظیم کنید و در عین حال هر سرنشین می تواند به صورت جداگانه و اختصاصی دمای مطلوب خود را تنظیم کند. سیستم تهویه چهار نقطه ای لکسس در بالاترین رده تجهیزاتی و مدل های خاص این برند وجود دارد.
(14)لکسس چرم صندلی ها و لوازم داخل کابین خود را تنها از گاوهای مزرعه انتخاب می کند؛ خصوصا مزارعی که دارای فنس و سیم خاردار نیستند. تاکید لکسس برای انتخاب گاو از این گونه مزارع به این علت است که به طور اتفاقی گاوها با این موانع برخورد نکنند و پوست شان زخمی و یا کنده نشود تا در پروسه چرم سازی به مشکل برنخورند و چرم ها به شکل مرغوبی استفاده شوند.
(15)یک خواننده یا بازیگر به دنبال خودرو لوکس و راحتی است که بتواند با آن به کارهای روزمره خود بپردازد و در عین حال از یک جایگاه بالا و مناسب برخوردار باشد، از این رو گزینه مورد نظر آنها لکسس خواهد بود. راحتی و امکانات در کنار طراحی جذاب لکسس عواملی هستند که یک فرد مشهور را به خود جذب می کند. افرادی مانند هال بری، دیوید بکهام، جود لا، سارا جسیکا پارکر، جان لجند و میلا کونیس هر کدام مالک یک دستگاه لکسس در کلاس های مختلف هستند.