به گزارش گروه حقوقی و قضایی خبرگزاری میزان به نقل از روابط عمومی ستاد ملی صبر، محمد باقر الفت معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه در همایش استانی صبر در یزد ضمن ابزار خرسندی از حضور در جمع فعالان و دست اندرکاران فرهنگی و اجتماعی عنوان کرد: به برکت انقلاب اسلامی و حکومت 40 ساله جمهوری اسلامی در کشور موفقیتهای بسیار چشمگیری در حوزههای اجتماعی داشتیم.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه ضمن تشکر از برگزار کنندگان همایش صبر یزد، گفت: ترویج فرهنگ صلح بخشایش و رضایت اقدام بسیار مطلوبی است، از آن جهت که در قانون توسعه ششم در ماده 113 وظیفه بسیار بزرگ در این خصوص در نظر گرفته شده است و در آن علل شناسی اختلافات، جرائم در سطح استانهای کشور تاکید کرده است.
وی اظهار کرد: اکنون شاهد مهاجرت بی رویه از شهرها و روستاها به حاشیه کلانشهرها بوده و فشارهای اجتماعی و از دست دادن اعتبار منجر به خشونت و پرخاشگری میشود. این امر در تبعات کلانتر خود باعث کم رنگ شدن ارزشها و فضیلتهای اخلاقی و اجتماعی نظیر گذشت، مدارا و صبر میشود.
وی ادامه داد: در تلاش هستیم که اقدامی ریشهای انجام دهیم و اگر زیرساخت لازم برای زندگی مناسب در شهرها و روستا ایجاد کنیم دیگر نیاز کمتری به ترویج فرهنگهای نهادینه شدهای مثل صبر در کلان شهرها داشته باشیم و هزینه سنگین آسیبهای اجتماعی نیز تحمیل نمیگردد.
این مقام عالی قضایی عنوان داشت: اقداماتی که دستگاهها در ترویج فرهنگ صبر انجام میدهند قطعا موثر است، اما این امر با تحکیم نهاد خانواده، صله رحم، تقویت احترام به بزرگترها، آموزش در خانواده تاثیر بسزایی دارد؛ چراکه روحیه گذشت را از طریق نگاه به رفتار بزرگترها میتوان در نسل بعدی نهادینه کرد.
الفت با تاکید بر جایگاه کلیدی صداوسیما در نهادینه سازی فرهنگ گذشت و مدارا گفت: فیلمها باید مردم جامعه را به سمت آرامش و صبر نیل دهد و مشاهده میشود که کشورهای دیگر به این زمینه توجه زیادی کرده اند.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه تاکید کرد: میبایست از افراد تاثیرگذار اجتماعی برای حل منازعات و اختلافات استفاده کرد و قانونگذار ظرفیتهای بسیار خوبی در این زمینه ایجاد کرده است.
عضو شورای عالی قضایی اظهار داشت: در قوه قضاییه در تلاش هستیم که شهروندان را به این مباحث آشنا کرده و امکان استفاده از ظرفیت میانجی گری را فراهم کنیم.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه با اشاره به سرمایه اجتماعی گفت: ما بهترین توصیه را در مورد نهادینه کردن عدالت و قضاوت در فرمایشات معصومین علی الخصوص امیرمومنان (ع) داریم؛ اما بخاطر آنکه ابزاری برای آن نساخته ایم عملا در حد توصیه و خطابه مانده است.
الفت اظهار کرد: در کشور ما زمینه صلح و بخشش فراوان است و از مقولههایی است که زیاد دچار تغییرات جدی نشده است و به این فضیلت توامان با ریش سفیدی پایبند هستند.
عضو شورای عالی قضایی با اشاره به عدالت ترمیمی گفت: در عراق، افغانستان و برخی مناطق کشورمان مردم به احکام شیوخ قبایل و عشایر پایبند هستند و روش عدالت ترمیمی و محاکمات بسیار چشم گیر است که آسیب آن خیلی کمتر از قضاوتهای حاکمیتی است.
الفت تاکید کرد: اگر قصد ترویج فرهنگ صلح، بخشایش و رضایت را در سطح جامعه داشته باشیم ابتدا باید از خانواده شروع کنیم.
وی ادامه داد: همه نهادها و دستگاهها مرتبط باید با هم افزایی در ترویج فرهنگ صبر نقش آفرینی کرده و این مهم در دستورالعمل تدوین شده توسط ستاد ملی صبر تقسیم بندی شده است و به گونهای وسیع اعمال شده که آمادگی پذیرش نمایندگان تام الاختیار از همه دستگاه دیده شده و آمادگی استفاده از ظرفیت و تجربیات خوب عزیزان و در اختیار قرار دادن امکانات دستگاهی قضایی در این حوزه را داریم.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه گفت: ان شاالله این اقدامی که در معاونت فرهنگی قوه قضاییه شروع کرده است، بتواند همکاری سایر نهادهای اجتماعی را نیز جلب کرده؛ چراکه آمادگی استفاده و هم افزایی از ظرفیت معنوی و فکری سایر دستگاهها و نهادها را در قوه قضاییه داریم تا از مشارکت عزیزان به نحو شایستهای بهره ببریم.
الفت در پایان سخنان خود اظهار امیدواری کرد: با تمرکز نهادها و دستگاهها بر وظایف خود در آسیبهای اجتماعی گامی موثر در این حوزه برداشته شود.