از دست دادن حافظه و کم شدن به مرور آن لزوما به سن افراد بستگی ندارد.این اتفاق ممکن است برای هرکسی و در هر سنی رخ دهد و به ارگانهای عصبی آسیب وارد شود یا فرد دچار بیماریهای عصبی شود. اما اگر میخواهید در تمام طول عمرتان از حافظه و تقویت حافظه استفاده بهینه کنید و از آن یاری بخواهید با انجام یک سری کارها میتوانید این کار را سادهتر کنید. اما چه راههایی برای تقویت حافظه وجود دارد؟
روزانه و به طور منظم ورزش کنید، یک رژیم متعادل و کم چربی را پیش بگیرید و از استعمال دخانیات بپرهیزید. به غیر از این مواد راههای ساده دیگری برای تقویت حافظه تان در هر سنی که هستید وجود دارد که ما لیستی از آنها را برای شما تهیه و در اختیارتان قرار میدهیم.
راههای حفظ و تقویت حافظه چیست؟
1. از هر 5 حستان استفاده کنید
از همهی حواستان برای یاد گرفتن چیزی استفاده کنید. این کار باعث میشود ارگانهای بدنتان با هم هماهنگ شوند و به تقویت حافظه تان کمک میکند. هنگامی که همهی حسهایتان را همزمان با هم به کار میگیرید باعث میشود راحتتر چیزی که یاد گرفتهاید را راحتتر دوباره از طریق بوییدن و یا لمس کردن به خاطر آورید و مرورش کنید.
2. از مغز خود بیشتر استفاده کنید
هر لحظه در پی یافتن راهی جدید باشید که از ذهنتان بیشتر استفاده کنید و برای تقویت حافظه تان اقدام کنید. سعی کنید گاهی به جای نوشتن چیزی آن را در خاطرتان نگه دارید و از حافظهتان کمک بگیرید مگر اینکه یک لیست بلند بالا باشد یا یک مساله مهم. سعی کنید به جای لیست کردن چیزهای کوچک یا گذاشتن آلارم برای یادآوری مسائل آنها ره به خاطرتان بسپارید. ما نمیگوییم که هیچگونه لیستی ننویسید. لیست خود را تهیه کنید اما فقط در صورت لزوم و هنگامی که یادتان نمانده بود به آن رجوع کنید.
3. سعی کنید همواره در حال یادگیری باشید
با خودتان عهد ببندید که همواره در حال یادگیری چیزهای جدید باشید. وقتی به سراغ ادامه تحصیل و تحصیلات عالیه میروید همیشه ذهنتان را فعال نگه خواهید داشت و مغز شما در تکاپو خواهد بود؛ اما بعد از اتمام تحصیلتان و پس از گذشت یک مدت کوتاه کم کم همهی آنها از ذهنتان پاک میشود. با این حال اگر هر روز در حال یادگیری مسائل جدید مانند یک زبان جدید یا یک مهارت باشید ذهنتان همواره در تلاش خواهد بود و روشن باقی خواهد ماند و کمتر چیزهایی که یاد گرفتهاید از خاطرتان پاک میشود.
4. حفظ و تقویت حافظه به سن ارتباط ندارد
این واقعیت که از دست رفتن حافظه و کم شدن به مرور آن فقط در سنهای بالا به وجود میآید کلیشهای بیش نیست. اگر شما به این کلیشهها اعتقاد دارید بیشتر باید به تکاپو بیفتید و این کارها را انجام دهید تا دچار این مساله نشوید و فکر نکنید که به هر حال در پیری این مساله برایتان به وجود میآید و هیچ راهی برای جلوگیری از آن نیست. اما مطمئن باشید که این مساله به سن شما ارتباطی ندارد.
5. مطالعه کنید

مطالعه کردن یکی از عادتهای خوبی است که هرگز نباید آن را ترک کنید. اگر تا الان این کار را نمیکردید از همین امروز این کار را شروع کنید. مطالعه کمک میکند تا ذهنتان فعال باشد و قدرت تصور و تقویت حافظه و تخیلتان شود. شما در زمان مطالعه دائما تصاویر را در ذهنتان شکل میدهید و همین کار باعث میشود که ذهنتان فعالیت داشته باشد. بدون شک کسانی که مطالعه مداوم دارند کمتر دچار مشکلات حافظهای میشوند.