ماهان شبکه ایرانیان

همه چیز درباره یبوست

یکی از موضوعاتی که افراد کمتر رغبت می‌کنند در مورد آن صحبت کنند، یبوست است. بسیاری از افراد در صورت مواجه شدن با این مشکل به پزشک مراجعه نمی‌کنند.

همه چیز درباره یبوست

یکی از موضوعاتی که افراد کمتر رغبت می‌کنند در مورد آن صحبت کنند، یبوست است. بسیاری از افراد در صورت مواجه شدن با این مشکل به پزشک مراجعه نمی‌کنند.

یبوست چیست؟

هنگامی که حرکات روده نسبت به حالت عادی، کند و نا‌منظم می‌شود، یبوست اتفاق می‌افتد. زمان فعالیت روده از فردی به فرد دیگر متفاوت است برای همین ممکن است فردی 2 بار در روز دفع کند و شخصی دیگر 2 بار در هفته دفع کند.

 

یبوست روده

عوامل ایجاد

  • کافی نبودن فیبر در وعده غذایی
  • نخوردن آب کافی
  • ورزش نکردن و عدم تحرک
  • استرس
  • تغییر در رژیم غذایی روتین مثلا مسافرت 
  • مصرف دارو‌های کلسیم و آلومینیوم و قرص‌های ضد افسردگی و قرص آهن
  • مشکلات تیروئیدی
  • عدم تعادل در فلور روده
  • کمبود منیزیم
  • بارداری
  • عدم دفع در مواقعی که احساس می‌کنید باید دفع کنید

تشخیص یبوست

اگر یبوست شما بیش از 2 هفته ادامه یافت لازم است که به پزشک مراجعه کنید و پزشک در صورت مشکوک بودن به اختلالات هورمونی از شما آزمایش خون درخواست می‌کند. رادیوگرافی و کولونسکوپی نیز از جمله تست‌هایی است که ممکن است دکتر از شما درخواست کند.

تحقیقات نشان می‌دهد زنان 2 تا 3 برابر بیشتر از مردان دچار یبوست می‌شوند و در بین افراد بالای 50 سال، 10 درصد مردان و 20 درصد زنان دچار یبوست می‌شوند، در سالمندان بالای 70 سال، این مقدار به 21 درصد در مردان و 25 درصد در زنان افزایش می‌یابد.

بیش از 60 درصد زنانی که از یبوست رنج می‌برند حدود 10 سال است که یبوست را تجربه می‌کنند.

غذا‌هایی که باعث تشدید یبوست می‌شوند

فست فود، بستنی، چیپس، کالباس، هات داگ و غیره که حاوی مقدار زیادی کالری اما با فیبر و مواد مغذی کم هستند

چربی ترانس و غذا‌های سرخ‌شده 

برخی از افرادی که مبتلا به عدم تحمل لاکتوز هستند، مصرف محصولات لبنی می‌تواند در آن‌ها منجر به یبوست شود.

تاثیر کافئین روی یبوست در افراد مختلف متفاوت است. ممکن است مصرف کافئین با تحریک انقباض عضلات، موجب بهبود حرکات روده در برخی افراد شود، در عین حال ممکن است باعث افزایش اضطراب و تشدید یبوست شود. در هر صورت در مصرف قهوه باید اعتدال رعایت شود.

راه‌های درمان طبیعی

انجیر

انجیر سرشار از فیبر است و درست مانند یک ملین طبیعی عمل می‌کند. اگر انجیر تازه استفاده می‌کنید، حتما همراه با پوست و به صورت کامل میل کنید زیرا پوست انجیر سرشار از فیبر و کلسیم است.

آب لیمو

 اسید سیتریک موجود در آب لیمو مانند یک محرک قوی برای سیستم گوارشی‌تان عمل می‌کند.

ملاس سیاه

ملاس آب خالص نیشکر است که جوشیده، غلیظ و کریستالیزه می‌شود. وقتی آب نیشکر برای بار سوم جوشیده می‌شود، ملاس سیاه تولید می‌شود. ملاس سیاه حاوی ویتامین، موتد معدنی و منیزیم است که به رفع یبوست کمک می‌کند.

روغن

روغن زیتون نمونه بارزی از درمان خانگی یبوست است زیرا دستگاه گوارش شما را تحریک می‌کند. روغن کتان نیز به خاطر افزایش حرکات روده، برای این مشکل توصیه می‌شود. جالب است بدانید مصرف روغن کتان با آب پرتغال تاثیر آن را دو برابر می‌کند.

آلوورا

مصرف آلوورای طبیعی برای درمان این مشکل بسیار خوب است.
 

جوش شیرین

جوش شیرین معده را قلیایی می‌کند، اسید را خنثی می‌کند و کمک می‌کند زائدات از روده خارج شود.

فلور سالم روده

باکتری‌های خوب بدن‌مان موجب بهبود عملکرد سیستم گوارش می‌شوند. برای تقویت باکتری معده، صبحانه یک فنجان ماست که سرشار از پروبیوتیک‌ است میل کنید.

کشمش خیس خورده، تخم رازیانه، روغن کرچک، انگور، اسفناج، کنجد، آلو کمک به رفع این مشکل می‌کنند.

درمان دارویی

پودر پسیلیوم کم عارضه‌ترین و ساده‌ترین دارو است که به صورت فیبر عمل می‌کند.داروهای با خاصیت اسمزی که باعث نشت آب به روده می‌شوند. داروهای محرک روده مانند برگ سنا و بیزاکودیل که بهتر است به عنوان آخرین درمان استفاده شوند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان