محمود قدیری با اشاره به اینکه مالک پاساژ علاءالدین هنوز اقدامات ایمنی این پاساژ را تکمیل نکرده است، گفت: تنها 60 درصد از موارد ایمنی این پاساژ انجامشده و باقی کار رها شده است.
وی افزود: سیستم ایمنی این پاساژ هنوز به صورت کامل تست و تحویل آتشنشانی داده نشده که میزان کاربری آن برآورد شود. همچنین بخشی از منطقه بندی عمودی حریق صورت نگرفته است و اگر حریقی در طبقات پایینی رخ دهد، بهسرعت به طبقات بالایی سرایت پیدا میکند.
معاون پیشگیری و حفاظت از حریق سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهر تهران با بیان اینکه مدیریت و نظمی در این پاساژ وجود ندارد، تاکید کرد: در طبقه ششم حتی در شرایط عادی اکسیژن کافی برای نفس کشیدن وجود ندارد، چه برسد به اینکه اگر حریق رخ دهد. همچنین مواد قابل اشتعال در راهروها و مسیر پلههای فرار دپو شده که بسیار خطرناک است.
وی با اشاره به دیگر موارد ناایمن در این پاساژ، یادآور شد: با تخریب طبقه هفتم پاساژ علاءالدین واحدهای تجاری این طبقه، در طبقه ششم گنجانده شده و بخشی از فضای مشاع اشغال شده است.
قدیری با تاکید بر اینکه سازمان آتشنشانی دو اخطار به پاساژ علاءالدین صادر کرده است، گفت: تاکنون 2 اخطار به مالک این پاساژ داده شده اما متاسفانه تاکنون توجهی به اخطارها نکرده است، صرف اینکه اگر یک پله فرار ناقص در ضلع شرقی نصبشده باشد، دلیل ایمن شدن بنا نیست. در صورت ابلاغ اخطار سوم و عدم توجه به آن، این پاساژ پلمب می شود.
بر اساس گزارش سایت شهرنوشت، معاون پیشگیری و حفاظت از حریق سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهر تهران نسبت به بالا بودن ریسک خطر در پاساژ علاءالدین هشدار داد و گفت: برای برآورد جمعیت داخل این پاساژ، در هر طبقه اکیپهای دونفره جمعیت را شمارش کردند. براین اساس بهطور متوسط بین 3 تا 3 هزار و 500 نفر در هر واحد در این پاساژ حضور دارند که با شرایط فعلی ایمنی در صورت بروز حریق، حداقل 350 نفر جان خود را از دست خواهند داد. اما با اجرای صحیح دستورالعمل سازمان آتشنشانی و نگهداری آن به جرات میگوییم که اگر حریقی در این پاساژ اتفاق بیفتد، 99 درصد تلفاتی نخواهد داشت.