دکتر ناهید غلامی در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان ایسنا – واحد علوم پزشکی ایران، افزود: خرمالو دارای مقادیر قابل توجهی ویتامین های C ، B3 ، B2 و B1 است، در ضمن این میوه دارای مواد معدنی ضروری برای بدن مانند کلسیم، گوگرد، آهن، فسفر و پتاسیم و مقداری نیز سلولز است.
وی تصریح کرد: بخش گوشتی این میوه محتوی مقدار زیادی فیبر، مواد آنتی اکسیدانی همچون تانن، فنول، لیکوپن، لوتئین، مواد قندی، پکتین و اسید می باشد. عمده ترین اسیدهایی که در این میوه وجود دارد، اسید مالیک و اسید تارتاریک و اسید سیتریک است.
به گفته این متخصص تغذیه، خرمالو به دلیل دارا بودن مواد معدنی، برای رشد و نمو بسیار مفید شناخته شده است و آهن موجود در آن عنصر اصلی خونسازی و پتاسیم موجود در آن اشتهاآور و شست و شو دهنده کلیه و کبد می باشد، با وجود عناصری همچون پتاسیم و منیزیم در این میوه، خرمالو کلسترول بد و فشار خون را نیز کاهش می دهد به همین دلیل این میوه برای سلامتی بیماران قلبی و افراد دارای چربی و فشار خون بالا بسیار مفید است. از طرفی به دلیل دارا بودن پکتین که یکی از انواع فیبرهای محلول در آب است، باعث کاهش چربی های خون می شود.
بطور کلی خرمالو دارای خواص زیر است:
*خرمالو بهترین پاک کننده ی کبد و کلّیه ها است.
*میوه ی نارس آن گس است و تانن زیادی دارد.
*خرمالو دارای ویتامین A ،کاروتن،کلسیم،گوگرد و فسفر می باشد که بخشی از ویتامینها و املاح معدنی بدن را تأمین می کند.
* مواد قندی موجود در خرمالو برای مبتلایان به مرض قند (دیابت) چندان زیانی ندارد.
منبع:زیباشو