به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی خبرگزاری میزان اعزامی از ژنو، محمدجواد لاریجانی دبیر ستاد حقوق بشر کشورمان در سی و هفتمین نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل با قرائت بیانیه کشورمان خطاب به رییس شورای حقوق بشر و حاضرین در جلسه اظهار کرد: ابتدائا انتخاب شما را به عنوان رییس تبریک عرض میکنم و امیدوارم با همت عالی شما این اجلاس میدان خوبی برای بحث و تبادل نظری شود که سبب پیشرفت حقوق بشر در دنیا باشد.
وی در ادامه با ابراز تاسف از فوت خانم عاصمه جهانگیر و عرض تسلیت به خانواده وی، گفت: بارها خیلی صریح بیان نمودهایم که نصب گزارشگر ویژه ایران را قبول نداریم و آن را عملی غیرموجه و ناشی از استاندارد دوگانه و سیاست بازی میدانیم و نسبت به گزارشهایی که ایشان تهیه کرده است انتقادات جدی داشته که همه آنها را به نحو مکتوب و مفصل برای مسئولان سازمان ملل، شورای حقوق بشر و خانم جهانگیر ارسال کرده بودیم.
دبیر ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران در بخش دیگری از سخنانش اظهار کرد: در عین حال، برای احترام به رای شورای حقوق بشر رابطه بسیار سازندهای را با همه گزارشگران از جمله خانم جهانگیر داشتهایم و کارشناسان ما در جلسات متعدد روی مباحث مختلف با ایشان بحث کردند.
وی در بیان مصداق افزود: به عنوان نمونه آخرین جلسه در سپتامبر سال گذشته در ژنو برگزار شد که در آن از قضات قوه قضاییه، کارشناسان برجسته وزرات خارجه و ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران شرکت داشتند و به طور صریح و روشن اشکالات کار ایشان بیان شد.
محمدجواد لاریجانی در این رابطه اینگونه توضیح داد: اولا نصب گزارشگر موجه نیست و ثانیا ایشان باید یک معیاری برای ارزیابی هر اتهام داشته باشد وگرنه اگر در فضای مجازی در رابطه با هر کشوری جستجو کنید هزاران اتهام راجع به آن کشور مطرح شده که اینها را نمی شود قبول کرد بلکه برای اینکه ببینم یک اتهام متوجه است یا خیر و ایشان باید یک الگوریتمی برای نحوه بررسی میداشت.
وی تصریح کرد: به ایشان در رابطه با ارائه گزارشها پیشنهاد دادیم که باید در هر گزارشی از لحاظ ساختاری ادعا، جواب رسمی ایران و ارزیابی او هر سه در کنار هم باشد تا هرکسی که آن را میخواند خودش تصمیم بگیرد.
دبیر ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه ایشان راجع به این محورها نسبتا نظر مساعدی پیدا کرده بود، ابراز امیدواری کرد که شورای حقوق بشر در مسیر ارتقای حقوق بشر از شر سیاسی کاری و استاندارد دوگانه رها شود.
وی در ادامه با مورد خطاب قرار دادن رییس شورای حقوق بشر و نمایندگان حاضر در جلسه گفت: ما برای این اجلاس گزارش مفصلی که در مورد بند بندِ گزارش خانم جهانگیر است، تهیه کرده و در حال حاضر در دسترس همه حضار است، همچنین متن سخنرانی بنده در خدمت شما است و با توجه به وقت کمی که برای کشور موضوع بحث قرار داده شده و روی این هم اعتراض داریم مجبور هستم به برخی نکات اساسی اشاره کنم.
محمدجواد لاریجانی با بیان اینکه خانم کاتالینا دوانداس آگولیار رییس کمیسیون رویههای ویژه قرار بود صرفا خلاصهای از گزارش خانم جهانگیر را ارائه نماید؛ اما نظرات شخصی خود را به صورت تفصیلی در مورد ایران بیان نمود به گونهای که انگار ایشان مجوزی برای بررسی مسائل ایران داشته است نسبت به این موضوع معترض شد و آن را تخلف از آیین نامه دانست و خواست که این اعتراض به طور رسمی ثبت گردد.
دبیر ستاد حقوق بشر کشورمان با بیان اینکه آنچه مانع یک گفتوگوی سازنده در زمینه حقوق بشر است خیلی روشن میباشد، در تبیین این موضوع گفت: امروز دو پرچم در دفاع از حقوق بشر وجود دارد که یکی از آنها پرچمی است که کشوری مثل آمریکا و متحدان اروپایی در دست دارند و مدعی دفاع از آن هستند که حقوق بشری است که حقوق انسانها در آن بستگی به نژاد، دین، نظر سیاسی و امثالهم داشته و کلا تفاوت دارد؛ یعنی در میدانی که این تلقی از حقوق بشر تبلیغ میشود اگر شما مسلمان باشید به طور طبیعی هدف تفتیش عقاید قرار میگیرید و میتواند در محیط زندگی بر علیه شما اقدامات زیاد نژاد پرستانه صورت گیرد در حالی که برای اروپاییان اینگونه نیست.
خبر در حال تکمیل است...