هواوی و سامسونگ دو برند پر طرفدار کشورمان محسوب می شوند و همیشه متنوع ترین محصولات را در رده های مختلف روانه بازار موبایل می کنند. جدا از رقابت سرسخت در بخش پرچمداران، میان رده های این دو شرکت هم رقیب اصلی یکدیگر محسوب می شوند و با توجه به اینکه در حال حاضر خرید پرچمداران چند میلیون تومانی از عهده هر کسی بر نمی آید، در این مطلب می خواهیم دو محصول اقتصادی جذاب یعنی هواوی پی اسمارت و سامسونگ گلکسی جی 5 پرو را با یکدیگر مقایسه کنیم.
انتخاب این دو دستگاه علاوه بر رقابت بین دو برند، به قیمت آنها هم بر می گردد. هواوی پی اسمارت با گارانتی اصلی در حال حاضر حدود 1 میلیون تومان قیمت دارد و گلکسی جی 5 پرو هم با گارانتی های مختلف بین 1 الی 1.1 میلیون تومان به فروش می رسد. در بررسی تخصصی هواوی پی اسمارت دیدید که این موبایل با طراحی زیبا و مدرن، نمایشگر بسیار با کیفیت، دوربین دوگانه، سیستم عامل به روز و شارژدهی خوب شناخته می شود. گلکسی جی 5 پرو هم یکی از محبوب ترین میان رده های کشورمان است که نمایشگر سوپر امولد، رابط کاربری روان سامسونگ، دوربین های با کیفیت و شارژدهی عالی از جمله ویژگی های شاخص آن به شمار می آیند.
در ادامه با مقایسه هواوی پی اسمارت و سامسونگ گلکسی جی 5 پرو با دیجیاتو همراه باشید.
طراحی و کیفیت ساخت
در نگاه اول کاملاً مشخص می شود که نماینده هایی از دو نسل متفاوت را پیش رو داریم. پی اسمارت با نمایشگر عریض فول ویو با حاشیه اندک و پنل جلویی کاملاً یکپارچه، طراحی مدرنی را نشان می دهد که به رویه مرسوم در دنیای موبایل تبدیل شده است. گلکسی جی 5 پرو اما طراحی سنتی و استانداردی دارد که با حاشیه زیاد در اطراف نمایشگر، به خصوص بالا و پایین آن شناخته می شود. البته اینکه میان رده سامسونگ شش ماه قبل از پی اسمارت معرفی شده هم در این موضوع بی تأثیر نیست.
پی اسمارت و گلکسی جی 5 پرو هر دو بدنه فلزی یکپارچه و با کیفیتی از جنس آلیاژ آلومینیوم دارند که در دست گرفتنش لذت بخش است. بدنه های فلزی مقاومت نسبتاً بالایی در برابر خط و خش و ضربه از خود نشان می دهند، اما تعبیه خطوط آنتن دهی را ضروری می کنند. هواوی این مکانیسم را به شکل دو خط موازی براق در بالا و پایین بدنه پیاده سازی کرده که جلوه زیبایی دارند. تلاش سامسونگ برای پنهان کردن خطوط آنتن دهی موفقیت چندانی را در پی نداشته و شاهد دو ساختار ذوزنقه ای نسبتاً بزرگ در پشت دستگاه هستیم.
دوربین دوگانه با حدود یک میلیمتر بیرون زدگی و فلاش LED در لبه بالایی پی اسمارت قرار گرفته اند و حسگر اثر انگشت را با حدود نیم میلیمتر تورفتگی در مرکز دستگاه می بینیم. سامسونگ اما راه تقارن را در پیش گرفته و دوربین، فلاش و لوگوی خودش را به صورت عمودی در مرکز پنل پشتی چیده. حسگر اثر انگشت جی 5 پرو در فضای وسیع پایین نمایشگر و به صورت یکپارچه با دکمه هوم مکانیکی قرار گرفته و دکمه های فیزیکی ناوبری هم چپ و راست آن را اشغال کرده اند، دکمه هایی که بک لایت ندارند.
سامسونگ بالای لبه سمت راست جی 5 پرو را برای خروجی اسپیکر انتخاب کرده که در دنیای موبایل کمی نامعمول است اما اتفاقاً نتیجه مطلوبی را به همراه داشته و در هیچ حالتی با دست شما مسدود نمی شود. تعبیه درگاه اختصاصی برای کارت حافظه هم مزیت دیگر این میان رده اقتصادی است. خروجی اسپیکر پی اسمارت روی لبه پایینی قرار گرفته.
پی اسمارت با وجود نمایشگر بزرگ 5.65 اینچی، تنها 3.8 میلیمتر از جی 5 پرو با صفحه 5.2 اینچی بلندتر است ضمن اینکه ضخامت و وزن کمتری هم دارد. بنابراین از نظر طراحی و ارگونومی، می توان پی اسمارت را بهتر از میان رده سامسونگ در نظر گرفت. کمپانی کره ای احتمالاً نسل جدید سری J را از نظر طراحی متحول می کند اما باید انتظار افزایش قیمت نزدیک به دو برابری آنها را نیز داشته باشیم، وضعیتی که برای سری گلکسی A پیش آمد.
نمایشگر
پی اسمارت و جی 5 پرو از نظر نمایشگر هم در دو کلاس متفاوت هستند. هواوی پنل IPS LCD با رزولوشن فول اچ دی پلاس (2160×1080 پیکسل) را در پی اسمارت به کار برده و سامسونگ از پنل سوپر امولد با رزولوشن اچ دی (1280×720 پیکسل) استفاده کرده. همان طور که در بررسی پی اسمارت هم گفتیم، این موبایل یکی از بهترین نمایشگرهای دنیای میان رده ها را در اختیار دارد که از نظر روشنایی، زاویه دید، دقت و پویایی رنگ ها کاملاً فراتر از کلاس خود عمل می کند.
پی اسمارت با وجود نمایشگر بزرگ 5.65 اینچی، تراکم پیکسلی بسیار بهتری نسبت به جی 5 پرو دارد (427 در مقابل 282 پیکسل در هر اینچ) و به همین دلیل، استفاده از آن برای کاربردهای مختلف از جمله مرور وب و مطالعه متن، بسیار ساده تر خواهد بود. تراکم پیکسلی این موبایل حتی از گلکسی جی 7 پرو هم بیشتر است. در مقابل، پنل های سوپر امولد هم مزایایی از جمله نسبت کنتراست بی نهایت، رنگ های اشباع و حالت همیشه روشن (AOD) را در اختیار شما قرار می دهند که البته در کمال تعجب، گلکسی جی 5 پرو از قابلیت AOD بی بهره است.
جی 5 پرو با رنگ های اشباع و اغراق شده به خوبی جلوه گری می کند اما بسته به زاویه نگاه شما، همواره هاله ای سبز، آبی یا قرمز روی تصویر وجود دارد که حتی رنگ سفید را به دور از واقعیت نشان می دهد. نمایشگر پی اسمارت رنگ سفید بسیار بهتری دارد و حدود 50 نیت هم روشن تر است تا استفاده از آن در محیط های پر نور، راحت تر باشد. در مجموع، پی اسمارت را می توان برنده بی چون و چرای این بخش دانست.
نرم افزار
هواوی پی اسمارت به آخرین نسخه سیستم عامل اندروید یعنی نسخه 8.0 و رابط کاربری EMUI 8.0 مجهز شده، ترکیبی که در حال حاضر فقط روی پرچمداران این شرکت دیده می شود. جی 5 پرو که کمی قدیمی تر است، به صورت پیش فرض اندروید نوقا را به همراه دارد که ایرادی بر آن وارد نیست، اما اینکه آپدیت اوریو را دریافت می کند یا خیر، همچنان در هاله ای از ابهام قرار دارد.
شکی نیست که سامسونگ یکی از بهینه ترین پوسته های اختصاصی دنیای موبایل را در اختیار دارد و در جی 5 پرو هم شاهد نسخه 8.1 سامسونگ اکسپرینس هستیم که کاملاً روان و کم نقص عمل می کند. در مقابل، EMUI هواوی نیز طی سال های اخیر پیشرفت قابل ملاحظه ای داشته و حالا در نسخه هشتم به مراتب بهتر شده. هر دو رابط کاربری، امکانات متعددی را برای شخصی سازی محیط موبایل در اختیار شما قرار می دهند. در دو تصویر زیر به ترتیب رابط های کاربری این دو موبایل را مشاهده می کنید:
صفحه هوم و شخصی سازی رابط کاربری هواوی پی اسمارت
صفحه هوم و شخصی سازی رابط کاربری سامسونگ گلکسی جی 5 پرو
سامسونگ مجموعه کاملی از اپلیکیشن های گوگل و مایکروسافت را در جی 5 پرو قرار داده که متأسفانه هیچکدام از آنها قابل حذف نیستند. از جمله برنامه های اختصاصی سامسونگ می توان به اپ یادداشت برداری Notes، ذخیره ساز امن Secure Folder و برنامه پایش سلامت Health اشاره کرد. هواوی هم برنامه Game Suite برای اجرای روان تر بازی ها، Phone Manager برای مدیریت کامل دستگاه و Health برای پایش سلامت شما را همراه پی اسمارت عرضه می کند.
اگر کاربر قدیمی هواوی هستید، حتماً از نسخه هشتم اموشن یو آی لذت خواهید برد و اگر رابطه خوبی با کمپانی کره ای دارید، طبیعیست که سامسونگ اکسپرینس را بیشتر می پسندید. جی 5 پرو کاملاً روان و بهینه است و هر آنچه نیاز دارید را در اختیارتان می گذارد؛ در مقابل پی اسمارت سیستم عامل به روز و ایمن تری دارد که مدت زمانی بیشتری از سوی سازنده پشتیبانی خواهد شد.
سخت افزار
پی اسمارت به چیپست مورد علاقه هواوی یعنی Kirin 659 و سه گیگابایت حافظه رَم مجهز شده که ترکیب مناسبی برای یک موبایل میان رده به شمار می رود. گلکسی جی 5 پرو هم چیپست اگزینوس 7870 را در کنار 2 گیگابایت رَم در اختیار دارد. طبق اطلاعات سخت افزاری موجود، پی اسمارت به خاطر CPU و GPU قوی تر و رَم بیشتر، باید عملکرد بهتری نسبت به جی 5 پرو داشته باشد. برای اطمینان از این موضوع به سراغ اپلیکیشن های بنچمارک معتبر می رویم. در ادامه نتایج به دست آمده توسط این دو موبایل در تست های آنتوتو، گیکبنچ، پی سی مارک و 3DMark را مشاهده می کنید:
نتایج بنچمارک هواوی پی اسمارت
همان طور که انتظار می رود، پی اسمارت در تست های آنتوتو، گیکبنچ تک هسته ای، پی سی مارک و 3DMark به ترتیب 40، 28، 28 و 47 درصد قویتر از جی 5 پرو عمل می کند و فقط در تست گیکبنچ چند هسته ای امتیازی مشابه رقیبش دارد. این نتایج، برتری بی چون و چرای میان رده هواوی در مقایسه با رقیب کره ای را نشان می دهد. همچنین تجربه استفاده چند روزه ما نشان داد 3 گیگابایت رَم در پی اسمارت برای اجرای همزمان برنامه ها و مالتی تسکینگ به مراتب بهتر از 2 گیگابایت رَم در جی 5 پرو است.
فضای ذخیره سازی هر دو دستگاه 32 گیگابایت است که حدود 22 گیگابایت آن در اختیار کاربر قرار می گیرد. سرعت عملکرد حافظه هم نقش بسزایی در سرعت اجرای برنامه ها، ذخیره سازی یا جابجایی محتوا ایفا می کند. به همین منظور به سراغ تست حافظه اپلیکیشن PCMark می رویم که نتیجه آن را در زیر می بینید:
پی اسمارت (سمت چپ) در تست کارآیی حافظه تقریباً دو برابر بهتر از جی 5 پرو (سمت راست) عمل کرده که نشان می دهد هواوی مثل همیشه از حافظه های پر سرعت در موبایل هایش استفاده می کند.
قابلیت های ارتباطی هر دو دستگاه اعم از وای-فای، بلوتوث و GPS برای رفع نیازهای روزمره کفایت می کند. همان طور که گفتیم، درگاه اختصاصی کارت حافظه را می توان مزیت میان رده های سامسونگ در نظر گرفت، در حالی که در پی اسمارت باید بین سیم کارت دوم و کارت حافظه، یکی را انتخاب کنید. درگاه microUSB در هر دو دستگاه هم نقطه ضعف آنها محسوب می شود، به خصوص برای پی اسمارت که تازه به بازار آمده.
تنها اسپیکر پی اسمارت و گلکسی جی 5 پرو برای استفاده عمومی مناسب هستند اما برای تجربه موسیقی با کیفیت باید به سراغ هدفون های حرفه ای بروید. خوشبختانه هر دو دستگاه به جک استاندارد هدفون مجهزند.
دوربین
پی اسمارت همانند اکثر موبایل های هواوی به دوربین دوگانه مجهز شده که یکی از آنها 13 مگاپیکسلی با ضریب اف f/2.2 و دیگری 2 مگاپیکسلی است که وظیفه تشخیص عمق برای ثبت تصاویر پرتره و ایجاد عمق میدان مصنوعی را بر عهده دارد. جی 5 پرو دوربین دوگانه ندارد اما در عوض، حسگر 13 مگاپیکسلی IMX258 سونی با ضریب اف بسیار خوب f/1.7 را در اختیار شما قرار می دهد.
رابط کاربری دوربین در هر دو دستگاه شامل چند حالت از پیش تعیین شده و تنظیمات دستی است. هواوی گزینه های بیشتری را ارائه می دهد و در بخش حرفه ای هم بهتر عمل کرده، به خصوص اینکه فوکوس دستی و تنظیم سرعت شاتر را هم ممکن می سازد، در حالی که جی 5 پرو فقط قابلیت تنظیم نوردهی، ایزو و وایت بالانس را دارد. حالت های پرتره و تغییر عمق میدان هم فقط مختص به پی اسمارت هستند. در زیر رابط کاربری دوربین این دو دستگاه را می بینید:
رابط کاربری دوربین هواوی پی اسمارت
رابط کاربری دوربین سامسونگ گلکسی جی 5 پرو
اما فارغ از امکانات نرم افزاری، آنچه برای اکثر کاربران اهمیت دارد خروجی نهایی دوربین این دو دستگاه است که در ادامه به بررسی آن می پردازیم.
تصویر فوق در نور مناسب در محیط داخلی گرفته شده. همان طور که می بینید، گلکسی جی 5 پرو رنگ های جذاب تر و جزئیات بهتری را ثبت کرده است. البته توجه داشته باشید رنگ های واقعی این صحنه به آنچه توسط پی اسمارت به ثبت رسیده، نزدیک ترند و سامسونگ در مرحله پردازش نرم افزاری، اشباع رنگ ها را افزایش داده.
در تصویر فوق که باز هم در محیط داخلی گرفته شده، گلکسی جی 5 پرو وایت بالانس خوبی را از آب در نیاورده و رنگ سبز عجیبی را ثبت کرده، اما جزئیات کاملاً قابل قبول هستند. پی اسمارت در این صحنه عملکرد خوبی داشته است.
در تصویر فوق که کمی بعد از غروب گرفته شده، هر دو موبایل نتیجه رضایتبخشی را حاصل کرده اند. یکی از مشکلات گلکسی جی 5 پرو ضعف در فوکوس است، به طوری که در صحنه فوق توانایی فوکوس خودکار را ندارد و حتماً باید از طریق لمس صفحه، فوکوس را تنظیم کنید.
در تصویر بالا می بینید دیافراگم بازتر میان رده سامسونگ، جذب نور بسیار بهتری را به همراه دارد و تصاویر روشن تری را به شما می دهد. پی اسمارت را نمی توان دوربین مناسبی برای عکاسی شبانه یا محیط های تاریک قلمداد کرد. با این حال قابلیت ایجاد عمق میدان مصنوعی، یعنی جدا کردن سوژه از پس زمینه و افکت بوکه یا ثبت تصاویر پرتره با هر دو دوربین، قابلیت هاییست که فقط در پی اسمارت دیده می شود و میان رده های سامسونگ از آن بی بهره اند. در زیر نمونه ای از تغییر نرم افزاری ضریب اف در پی اسمارت را می بینید:
دوربین سلفی گلکسی جی 5 پرو کیفیت بسیار خوبی دارد و به لطف دیافراگم باز، در محیط های کم نور هم بهتر از پی اسمارت عمل می کند. در مقابل، پی اسمارت می تواند تصاویر پرتره با پس زمینه محو را به ثبت برساند که در شرایط ایده آل، عکس های جذابی را ایجاد خواهد کرد.
همان طور که دیدید، خروجی تصاویر گلکسی جی 5 پرو در شرایط مختلف از نظر کیفیت کلی، غنای رنگی و جذب نور، تا حدودی بهتر از پی اسمارت است. با این حال میان رده هواوی با استفاده از لنز ثانویه امکان ثبت تصاویر پرتره و افکت بوکه را ممکن می سازد، ضمن اینکه امکانات نرم افزاری بیشتری را در اختیارتان قرار می دهد.
باتری و شارژ
پی اسمارت و جی 5 پرو هر دو باتری 3000 میلی آمپر ساعتی دارند که برای میان رده ای در این سطح بسیار خوب به نظر می رسد. با توجه به سخت افزار نسبتاً ضعیف تر گلکسی جی 5 پرو، رزولوشن کمتر نمایشگر و عملکرد بهینه تر رابط کاربری، انتظار می رود این دستگاه شارژدهی بهتری نسبت به پی اسمارت داشته باشد. برای ارزیابی این موضوع به سراغ تست باتری اپلیکیشن پی سی مارک می رویم. در این تست، روشنایی هر دو دستگاه را روی 200 نیت تنظیم کرده و سپس تست ترکیبی شامل مرور وب، ویرایش عکس، ویرایش متن، ویرایش عکس و مدیریت داده را به اجرا در می آوریم. در طول مدت این تست، ارتباط اینترنت از طریق وای-فای برقرار است.
نتایج نشان داد گلکسی جی 5 پرو حدود 12 ساعت در این تست دوام می آورد، در حالی که شارژدهی پی اسمارت به حدود 9 ساعت می رسد. بنابراین در شرایط برابر، میان رده سامسونگ از نظر دوام باتری حدود 30 درصد بهتر از رقیب چینی عمل می کند. استفاده درازمدت ما از پی اسمارت نشان داد این موبایل در شرایط واقعی حداقل یک روز و نیم را همراهتان خواهد بود و جی 5 پرو هم به راحتی به پایان روز دوم می رسد.
هر دو دستگاه به شارژر 10 واتی مجهز هستند و فناوری شارژ سریع ندارند. درگاه microUSB روی لبه پایینی وظیفه انتقال شارژ را بر عهده دارد. زمان شارژ با استفاده از شارژر همراه این دو تلفن همراه نزدیک به 2 ساعت طول می کشد که رقم مناسبی محسوب می شود.
جمع بندی
هواوی پی اسمارت و سامسونگ گلکسی جی 5 پرو (2017) دو موبایل بسیار خوب در رده اقتصادی و با قیمت نزدیک به یک میلیون تومان محسوب می شوند. میان رده چینی با نمایشگر فول ویو طراحی مدرن و به روزی دارد. صفحه نمایش به کار رفته در پی اسمارت از نظر رزولوشن، تراکم پیکسلی، روشنایی، دقت رنگ و زاویه دید بسیار بهتر از رقیبش است. سخت افزار به کار رفته در پی اسمارت کاملاً نسبت به جی 5 پرو برتری دارد و اندروید اوریو در کنار رابط کاربری EMUI 8 تجربه ایمن تر و به روز تری را برای کاربر به ارمغان می آورد. دوربین دوگانه با قابلیت ثبت پرتره و ایجاد افکت بوکه هم از مزایای دیگر این موبایل زیبا به شمار می رود.
در مقابل، گلکسی جی 5 پرو هم در چندین حوزه عملکرد بهتری دارد؛ نمایشگر سوپرامولد رنگ های زنده و زیبایی را به نمایش در می آورند؛ دوربین های این موبایل هم به لطف حسگرهای پیشرفته و ضریب اف بالا در جذب نور موفق ترند و شارژدهی باتری این دستگاه هم به مراتب بهتر از رقیب چینی است.
در نهایت به نظر می رسد پی اسمارت انتخاب بهتری نسبت به گلکسی جی 5 پرو باشد، به خصوص اینکه قیمتش هم اندکی کمتر است. با این حال اگر فقط به شارژدهی باتری و عملکرد دوربین اصلی اهمیت می دهید و ظاهر، نمایشگر یا سخت افزار دستگاه برایتان مهم نیست، می توانید گلکسی جی 5 پرو را انتخاب کنید.
نقاط قوت هواوی پی اسمارت
- طراحی مدرن
- نمایشگر بزرگ با روشنایی و دقت بالا
- سخت افزار قدرتمند
- دوربین دوگانه برای ثبت پرتره
- سیستم عامل و رابط کاربری به روز
نقاط قوت سامسونگ گلکسی جی 5 پرو
- نمایشگر سوپرامولد با رنگ های پویا
- عملکرد بهتر دوربین های اصلی و سلفی
- شارژدهی بسیار خوب باتری