یاسر معصومیان از هنرمندان فعال در حوزه گلیمبافی در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: نمایشگاههای صنایع دستی میتوانند به معرفی هنرمندان و نوع فعالیت آنها کمک کنند، به شرط این که برنامهریزی شده و هدفمند جلو بروند و تبلیغ و اطلاع رسانی درستی برای این نمایشگاهها وجود داشته باشد تا تعداد بازدیدکنندگان بالا رود و اصلا مخاطبان در جریان چنین نمایشگاهی قرار بگیرند.
این تولیدکننده گلیم به بازارچههای نوروزی و تاثیر آن بر فروش صنایع دستی اشاره و بیان کرد: موفقیت این بازارچهها به میزان گردشگران در هر شهر یا استان بستگی دارد. طبیعی است که میزان فروش در استانهای گیلان و مازندران و گلستان و شهرهایی چون کاشان و اصفهان و شیراز بالاست اما من نوعی که در خراسان شمالی و شهر بجنورد هستم نمیتوانم به بازارچههای نوروزی دلخوش کنم. چون گردشگر چندانی به بجنورد نمیآید که بخواهد از این بازارچهها خرید کند.
معصومیان در ادامه بیان کرد: بسیاری از هنرمندان و تولیدکنندگان که در استانهایی چون خراسان شمالی زندگی میکنند همزمان با نوروز برای شرکت در بازارچههای نوروزی به استانها و شهرهای دیگر چون مازندران و گیلان میرویم تا به فروش بهتر امیدوار باشیم.
او با اشاره به کاهش قدرت اقتصادی مردم و تأثیر آن در فروش گلیم و دیگر صنایع دستی ایرانی گفت: ما با 20 بافنده در استان خراسان شمالی همکاری میکنیم. پیش از این محصولات خود را تولید میکردیم و بعد به فروش میرساندیم اما شرایط کنونی تغییر کرده؛ به این معنی که ابتدا سفارش میگیریم و بر اساس میزان سفارشات خود، گلیم میبافیم. میزان صادرات هم به همین اندازه کاهش پیدا کرده؛ تحریمهای اقتصادی و مشکلاتی که در زمینه نقل و انتقال پول وجود دارد هم بی تاثیر نیست و موجب شده تا بازار خارجی ما تحتالشعاع قرار بگیرد.