به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری میزان، بیست و سومین اجلاس شورای وزیران عضو سازمان همکاری اقتصادی اکو، روز دوشنبه(27 حمل) با حضور صلاحالدین ربانی، سرپرست وزارت امورخارجه کشور در دوشنبه، پایتخت تاجیکستان برگزار شد.
افغانستانی یکی از اعضای سازمان همکاریهای اقتصادی اکو است، اما این سازمان نقش برجسته و چشمگیری در بازسازی افغانستان نداشته است.
با توجه به این نقش کمرنگ، در نشست روز دوشنبه وزرای امورخارجه اکو، تصمیماتی برای مشارکت مؤثرتر این سازمان در بازسازی افغانستان از جمله طراحی ساز و کار مناسب برای کارآمدتر شدن صندوق ویژه اکو برای بازسازی افغانستان اتخاذ شد.
از سوی دیگر، وزرای شرکت کننده در این اجلاس، تصمیمات لازم را جهت اجرایی شدن مصوبات اکو اتخاذ کردند تا توسعه منطقهای و به تبع آن سطح زندگی مردم منطقه ارتقاء یافته و مردم منطقه اکو نتایج ملموس همکاریهای اقتصادی را در زندگی خود احساس کنند.
از دیگر مصوبات این اجلاس، گزینش دبیرکل جدید سازمان اکو برای سالهای 2018 تا 2020 بود که جمهوری اسلامی ایران برگزیده شد.
در بیانیه پایانی بیستوسومین اجلاس وزرای خارجه اکو، کشورهای عضو این سازمان از پیوستن ایران به سازمان جهانی تجارت (WTO) حمایت کردند و مانع تراشیهای بعضی کشورهای خارج از منطقه را محکوم کردند.
همچنین وزرای خارجه اکو تحریمهای یک جانبهاقتصادی علیه کشورها که مانع توسعه اقتصادی و تجارت آزاد میان ملتها است را محکوم کردند.
این در حالی است که سرپرست وزارت خارجه افغانستان در جریان سفر خود به تاجیکستان، با امام علی رحمان، رییسجمهور این کشور و همچنین همتای تاجیک خود دیدار و پیرامون روابط دوجانبه گفتوگو کرد.
صلاحالدین ربانی و همتای تاجیکش روز دوشنبه درباره موضوعات سیاسى، روابط اقتصادى، امنیتى، مبارزه با تروریزم، پروژه کاسا یک هزار و خط آهن میان تاجیکستان، افغانستان و ترکمنستان بحث و تبادل نظر نمودند.
به نوشته آوا، ربانی از دولت جمهورى تاجیکستان خواست تا قنسولگرى این کشور در ولایت قندوز را که به دلیل ناامنیهای سال گذشته بسته شده، بازگشایى کند.
/