به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری میزان، رئیس پیشین سازمان منع سلاح سلاحهای شیمایی در گفتگویی فاش میکند که آمریکا تهدید به ترور فرزندانش کرده بود.
«ژوف موریسیو بوستانی» نخستین رئیس سازمان منع استفاده از سلاحهای شیمایی» بود که در آوریل 2002 به شکلی ناگهانی استعفا داد؛ «بوستانی» بین سالهای 2003 تا 2008 سفیر برزیل در انگلیس بود و هماکنون نیز سفیر این کشور در فرانسه است.
برکناری «ژوف موریسیو بوستانی» نخستین برکناری رئیس یک سازمان مهم بینالمللی در تاریخ بود که پیش از پایان دورهاش صورت میگرفت و در آن زمان نیز بحثهای فراوانی پیرامون برکناری وی و دلایل پشتپرده آن شکل گرفت.
او در تاریخ 7 آوریل در گفتگوی اختصاصی با خبرگزاری راشاتودی دلایل اصلی برکناری مرموز خود را فاش میکند.
به گفته «بوستانی» او پیش از تهاجم آمریکا به عراق، در حال مذاکره با مقامات عراقی بود تا این کشور به سازمان منع سلاحهای شیمایی بپیوندد. با عضویت عراق به این سازمان بازرسان منع سلاحهای شیمیایی اجازه دسترسی کامل به تمام «زرادخانههای سلاحهای شیمیایی» عراق پیدا میکردند.
به نوشته «گلوبال ریسرچ»، اگر ««ژوف موریسیو بوستانی» موفق به عضویت عراق در سازمان منع سلاحهای شیمیایی میشد، با نابودی سلاحهای شیمیایی عراق، بزرگترین مانع را در برابر طرحهای نظامی آمریکا ایجاد میکرد. حامیان «بوستانی» تأکید دارند که همین امر مهمترین دلیلی برکناری وی از سوی آمریکاست.
«بوستانی» میافزاید که طرحی را برای عضویت عراق به سازمان منع سلاحهای شیمایی آماده کرده بود که آمریکاییها را غافلگیر کرده بود «چون آن تصمیم گرفته بودند تحت هر شرایطی به عراق حمله کند، کاملا روشن بود که همه سلاحهای شیمیایی عراق نابود شده بود و چیزی باقی نمانده بود که این کشور را متهم به داشتن سلاح شیمایی کنید».
«بوستانی» در گفتگوی بیسابقه خود به «راشاتودی» میگوید که «جان بولتون» مشاور کنونی دونالد ترامپ که در آن زمان معاون وزیر امور خارجه در امور کنترل تسلیحات و امور امنیت بینالمللی دولت بوش بود، تلفنی با تهدید به کشتن اعضای خانوادهاش او را تهدید به برکناری کرده، اما او به تهدید او اعتنایی نکرده است.
رئیس پیشین سازمان منع سلاحهای شیمایی تصریح میکند: پس از چند روز بولتون به دفتر کارم در شهر لاهه آمد و گفت که 24 ساعت فرصت داری تا استعفا دهی، و این چیزی است که ما میخواهیم.
«بوستانی» با این استدلال که او از سوی همه نمایندگان دولتهای عضو سازمان به عنوان رئیس انتخاب شده و نه آمریکا تهدید او را جدی نمیگیرد.
به گفته «بوستانی» جان بولتون با گفتن اینکه «اگر فوراً استعقا ندهی باید منتظر پیامدهای آن باشی، از تو انتقام میگیریم، ما محل زندگی دو فرزندت را میدانیم» عملا تهدید به ترور فیزیکی اعضای خانودهاش کرده است.
بر اساس گزارش راشاتودی در نتیجه ایستادگی «بوستانی» در برابر تهدیدهای جان بولتون و دولت آمریکا سرانجام سازمان منع سلاحهای شیمیایی در تاریخ 21 آوریل 2002 در نشستی ویژه و اضطراری با 48 رأی موافق، 7 رأی مخالف، و 43 رأی ممتنع او را برکنار میکند.
بوستانی در پایان درباره «جان بولتون» تأکید میکند «جان بولتون آدمی نیست که بتوان با او گفتگو کرد».