گروه سیاسی - رجانیوز: سعید جلیلی نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی در سفری دو روزه به استان کهگیلویه و بویر احمد ضمن سخنرانی در جمع مردم دهدشت، بهمئی، گچساران و چرام از منطقه محروم «توگبری» نیز بازدید کرد.
به گزارش رجانیوز جلیلی در جمع مردم گچساران با اشاره به سرمایه های مادی و معنوی استان کهگیلویه و بویراحمد اظهار داشت: گچساران و کهکیلویه و بویراحمد سرشار از گنج های مادی مانند ذخایر نفتی و معدنی و ذخایر معنوی چون سرمایه های دفاع مقدس است.
دکتر جلیلی گفت: این که در روزهای آخر جنگ و در حمله دشمن در یک روز 19 نفر از شهرستان گچساران و 85 نفر از استان کهگیلویه و بویراحمد مقاومت می کنند و به شهادت می رسند گنجی است که به اتکای آن امروز بعد از 28 سال از پایان جنگ، هیچ قدرتی جرات نمی کند به مرزهای ما نزدیک شود و امنیت و قدرت کشور حاصل همین مقاومت هاست.
وی افزود: به تعبیر امام خمینی(ره)، انقلاب اسلامی برای این نبود که فقط شاه برود، بلکه انقلاب اسلامی برای تصحیح مجموعه ای از مناسبات است. امیرالمومنین امام علی (ع)، در خطبه شقشقیه می فرمایند من اگر برای فرمانروایی آمدم، خداوند از نخبگان و علما پیمان گرفته که در برابر شکمبارگی عده ای و گرسنگی مظلومان بی تفاوت نباشند. انقلاب اسلامی نیز باید این افق را پیگیری کند.
دکتر جلیلی با بیان این که راه پیشرفت، مبارزه با فقر و فساد و تبعیض است، بیان داشت: مبارزه با فقر و فساد تنها زمانی امکان دارد که ابتدا “تبعیض” رفع شود، چون فقر ، نتیجه فاصله اندازی و تبعیض است.
دکتر جلیلی با بیان این که برخی با یک زنگ تلفن هزار ومیلیارد وام بانکی می گیرند، گفت: این تبعیض موجب می شود که هزاران نفر یک میلیون تومان نیز نتوانند تسهیلات بانکی دریافت کنند.
وی افزود: برخی برج های نجومی که شاید در اروپا هم نمونه اش وجود نداشته باشد، حاصل “تبعیض” است.
دکتر جلیلی با اشاره مجدد به زنگ های تلفنی که وام های هزار میلیاردی در پی دارد، گفت: چرا مردم به مسئولان می گویند که برای راه انداختن کار ما به این و آن زنگ بزنید؟ چون مردم به تجربه دریافته اند که راه حل مشکلاتشان این زنگ هاست!
وی افزود: یک تبعیض مهم، تبعیض در موقع هزینه دادن و برخورداری است. در زمان جنگ ، همین بچه های گچساران و باشت و بهمئی به خط مقدم می روند و در موقع برخورداری به آنها گفته می شود، خیلی ممنون! تشریف ببرید منزل که ما هستیم!
نماینده مقام معظم رهبری در شورایعالی امنیت ملی در ادامه با بیان این که «اگر از عدالت سخن می گوییم، عدالت باید جامع باشد» اظهار داشت: اگر هفتاد درصد فضای رسانه ها به 30 درصد موضوعات بپردازند، به طور طبیعی 70 درصد موضوعات جامعه به محاق می رود. گاهی در رسانه ها برای برخی مسائل تفننی که اندازه اش شاید 5 دقیقه باشد، ساعت ها بحث می شود اما مسائل اصلی کشور در رسانه ها دیده نمی شود. حداقل عدالت رسانه ای این است که به مشکلات واقعی کشور مانند موضوع ریزگردها که چند استان کشور را درگیر کرده بود، به اندازه ای پرداخته شود که مانع بروز بحران شود. اگر توزیع عادلانه حتی در دیده شدن و شنیدن مشکلات و دردها وجود نداشه باشد به همان نسبت نمی توان انتظار عدالت در معالجه این دردها را داشت.
دکتر جلیلی در ادامه در پاسخ به پرسشی درباره وحدت نیروهای انقلابی اظهار داشت: حتما باید تلاش کرد نیروهای باورمند و معتقد به انقلاب اسلامی هم افزا و همراه باشند و اگر هر حرکت بزرگی بخواهد شکل گیرد باید به صورت جبهه ای باشد و در یک حرکت جبهه ای کسی جای دیگری را تنگ نمی کند اما باید تلاش کرد که وحدت بر اساس یک مبنای صحیح باشد و در عرصه انتخابات مردم سوال ها و نیازهای مشروعی دارند که باید به آنها یک پاسخ معتبر داد.
وی افزود: در واقع نتیجه انتخابات، قضاوت مردم در برابر پاسخ هایی است که به این سوالات و نیازها داده می شود. پاسخ های متفرق به خواسته های مردم، رای دهندگان را دچار تردید می کند. اگر در پاسخی که جریان انقلابی به خواسته های مردم ارائه می کند، وحدت باشد، مردم به آن پاسخ اعتماد خواهند کرد، لذا لازمه وحدت ارائه پاسخ واحد و صحیح به مشکلات مردم است.
دکتر جلیلی در پاسخ به پرسش دیگری درباره نظام اقتصادی لیبرال و جایگزین آن اظهار داشت: نظام اقتصادی یک کشور، ابتدا باید نظام و چارچوب داشته باشد. این که یک فرد با یک زنگ چند صد میلیارد تسهیلات دریافت کند، در هیچ نظام اقتصادی پذیرفته نیست! نه نظام اقتصادی لیبرال نه غیر آن! ما در این چند سال در جلسات متعددی که با کارشناسان متبحر اقتصادی و بانکی داشتیم، این موضوع را بررسی کردیم که شکل مطلوب برای اداره بانک ها چیست؟ نباید مردم احساس کنند در هر دولتی و در هر حالتی بانک ها به وضع مطلوب نخواهند رسید.
وی هم چنین در جمع مردم دهدشت نیز با بیان این که دشمن بیشترین تحریم ها را بر صنعت هسته ای و موشکی اعمال کرد اما موفق نشد، اظهار داشت: دلیل عدم موفقیت دشمن، عدم محاسبه وجود دانشمندانی انقلابی و متدین و نماز شب خوان مثل شهید دکتر شهریاری، شهید دکتر علی محمدی، شهید رضایی نژاد و شهید احمدی روشن بود .
دکتر جلیلی با طرح این سوال که چرا در کشوری مانند ایران که دریای امکانات است، فقر وجود دارد، اظهار داشت: وقتی که در برخورداری ها و توزیع امکانات و در برخورد با مفسدین «تبعیض» وجود داشته باشد، فقر به وجود می آید.
وی افزود: رمز موفقیت در اداره کشور، «صدق» به معنای تطابق قول وعمل است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به نارضایتی مقام معظم رهبری از عملکرد دولت در اجرای اقتصاد مقاومتی گفت: اگر تطابق قول و عمل نباشد، نتیجه ای حاصل نخواهد شد. زمانی موفقیت حاصل می شود که هم ملت و هم دولت در صحنه حاضر باشند و تبعیض مانع هم افزایی دولت و ملت می شود. ملت حاضر در صحنه است ولی دولت نباید غایب از صحنه های خدمت باشد. غیبت دولت از صحنه های خدمت یعنی فقدان اقدام و عمل.
دکتر جلیلی در توصیف مناسبات غلط در روابط دولت- ملت گفت: در انتخابات سال 1392 گفتم که در کشور 70 هزار میلیارد تومان معوقات بانکی وجود دارد. مردم در آن انتخابات و هر انتخابات دیگری رای میدهند که مشکلاتشان حل شود، نه این که پس از سه سال معاون اول رئیس جمهور بگوید که معوقات بانکی به 100 هزار میلیارد تومان رسیده است.
وی با بیان این که همه باید به دولت کمک کنند اما دولت نیز باید در صحنه خدمت به مردم حاضر بوده و اراده برخورد با تبعیض داشته باشد، اظهار داشت: تفکر انقلابی نباید در عرصه مقابله با «تبعیض» غایب باشد.
دکتر جلیلی در ادامه با اشاره به بخشنامه شهید مهدی باکری به فرماندهان لشگر عاشورا در استفاده کمتر از امکانات به نسبت بسیجی ها ، گفت: فقط تفکر انقلابی می تواند با «تبعیض» برخورد کند، چرا که تفکر انقلابی چیزی برای خود نمی خواهد، اول از همه در صحنه حاضر است و بیشتر از همه هزینه می دهد. او در صحنه جنگ از همه جلوتر است و به جای این که به نیروهایش بگوید برو ، می گوید بیا!
وی افزود: این تفکر که توانست جنگ را اداره کند ، حتما می تواند مشکلات اقتصاد، کشاورزی و صنعت را حل کند. اکنون این ادارات هستند که باید احساس وظیفه کنند و به دنبال کشاورز و صنعتگر بروند و مشکلات او را حل کنند؛ نه این که کشاورز محصواتش روی دستش مانده باشد و ادارات کاری به او نداشته باشند.
در ادامه دکتر جلیلی در پاسخ به پرسشی درباره این که ریشه مشکلات کشور سیاست خارجی دولت قبل بوده است، گفت: در انتخابات دوره قبل عده ای مطرح کردند که با قدرت های دنیا به روش دیگری باید گفتگو کرد، به آنها لبخند زد، نباید شعار تند داد، با این کارها، مشکلات کشور با دنیا حل می شود و به این ترتیب مشکلات اقتصادی حل خواهد شد. این حرف را افرادی از هر دو جناح می گفتند. امروز این روش 4 سال تجربه شده است و کشور علاوه بر لبخند زدن راکتور اراک که ماحصل 15 سال کار دانشمندان ایرانی بوده را هم بتن ریزی کرده است، 10 هزار کیلو مواد غنی سازی شده از کشور خارج شده و اکثر سانتیریفیوژها هم جمع شده است اما آیا نتیجه ای حاصل شد؟ آیا مشکلات اقتصادی حل شد؟ آیا تحریم برداشته شد؟ اکنون هیچ سفارتخانه ایران در خارج نمی تواند یک حساب دلاری در بانک باز کند!
دکتر جلیلی همچنین در پاسخ به سوالات متعددی که درباره موضع بیکای جوانان مطرح می شد، اظهار داشت: اگر قرار است مشکل بیکاری حل شود، باید چرخ تولید بچرخد و لازمه این چرخیدن، گسترش بازار محصولات ایرانی است.
دبیر سابق شورای عالی امنیت ملی با بیان مثال هایی از روابط خارجی اقتصادی با همسایگان اظهار داشت: در چند سال اخیر ایران و عراق بهترین روابط سیاسی، امنیتی، مذهبی و اجتماعی را داشته اند و در مقابل روابط عراق و ترکیه تیره شده است، با این حال صادرات ترکیه به عراق دو برابر ایران است، در حالی که اگر ما 10 میلیارد دلار صادرات به عراق را افزایش دهیم، بخش زیادی از مشکل بیکاری حل خواهد شد.
دکتر جلیلی افزود: مقامات مسئول اعلام می کنند که 25 میلیارد دلار واردات قاچاق در کشور وجود دارد، با این وضعیت هزاران شغل در کشور از بین می رود.
جلیلی در جمع مردم چرام نیز با بیان اینکه 4 سال پیش مقام معظم رهبری خطاب به نامزدهای ریاست جمهوری فرمودند حرفی را بزنید که یک سال بعد شرمنده نشوید و این که امسال را سال “اقدام و عمل” نامگذاری فرمودند، برای این است که لازمه صدق آن است آنچه گفته می شود، در عمل تحقق پیدا نماید.
نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی در ادامه با بیان این که مبنای عدالتخواهی، یک مبنای عمیق دینی و اسلام ناب است، اظهار داشت: امیر المومنین(ع) بعد از 25 سال خانه نشینی که حکومت را می پذیرد می فرمایند: نمی توانم در برابر شکمبارگی برخی و گرسنگی مظلومان و محرومان ساکت و بی تفاوت باشم.
دکتر جلیلی با اشاره به دیدارش با دو تن از مادران شهدای مفقودالاثر کربلای 4 شهرستان چرام گفت: این مادران شهدا باید جایشان روی سر مسئولان باشد. اگر کشور اقتدار، عزت و امنیت دارد به خاطر همین مادران شهداست.
وی افزود: برای کسی که هزینه ای برای انقلاب و کشور نداده و همواره در عرصه های خطر غایب بوده، عقب نشینی از حقوق ملت آسان است.
دکتر جلیلی با توصیف بازدیدش از یکی از روستاهای اطراف چرام گفت: این که 5 کیلومتر آن طرف چرام، یک روستا نه آب دارد نه برق، پذیرفتنی نیست. این مردم به تعبیر امام خمینی(ره)، ذخایر انقلاب هستند.
وی افزود: یک خانواده عشایری، بیشترین خدمت را در حوزه تولید، دام و کشاورزی می کند اما کمترین برخورداری از منابع کشور را دارد اما بی عرضه ترین افراد که فقط با رابطه و کلاهبرداری، هزار میلیارد وام با سود 4 درصد دریافت کرده اند همان مبلغ را با سود 20 درصد در همان بانک سپرده گذاری می کنند و سود میلیاردی می گیرند!
جلیلی در انتها با قرائت فرازهایی از نهج البلاغه ، اظهار داشت: برخی افراد در روزهای سختی غائب هستند و در روزهای منافع طلبکارند و در برابر این افراد توده های مردم هستند که همیشه و در روزهای سختی پای کار هستند و پشتوانه کشور در برابر دشمنان هستند.
جلیلی در جمع مردم بهمئی نیز با اشاره به تعبیر حضرت امام خمینی (ره) در وصیت نامه شان مبنی بر این که من با جرأت مدعی هستم که ملت ایران و توده میلیونی آن در عصر حاضر بهتر از ملت حجاز در عهد رسول الله هستند، گفت: کسانی که از ابتدای پیروزی انقلاب به دشمنی با مردم ایران برخواستند نیز شهادت می دهند که در این 37 سال هر آنچه می توانستند علیه مردم و انقلاب ما به کار بردند ولی به نتیجه ای نرسیدند.
وی با اشاره به مذاکرات 18 روزه وزاری امور خارجه 5+1 با مقامات ایرانی در وین در سال 1393 گفت: آنها برای چند هزار سانترفیوژ با ما مذاکره نمی کردند چون خود هزاران کلاهک هسته ای دارند؛ آنها می دانستند که اگر نعمتهای خداداد و ایمان مردم ایران ممزوج شود، قدرتی شکل خواهد گرفت که هسته ای در برابر آن هیچ است.
دکتر جلیلی با تجلیلی از نقش جوانان و رزمندگان شهر بهمئی در دوران دفاع مقدس گفت: اگر سازوکارهایی که در دوران دفاع مقدس منجر به شکوفایی توانایی های جوانان ایرانی شد، هم اکنون در صنعت و کشاورزی و اقتصاد وجود داشته باشد، مشکل بیکاری رفع خواهد شد.
در حاشیه این سفر نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی از منطقه محروم «توگبری» نیز بازدید کرد. جلیلی در این بازدید ضمن شنیدن گلایه ها و حرف مردم این منطقه گفت: این که همچنان برخی روستاها نه آب دارند نه برق، پذیرفتنی نیست، این مردم به تعبیر امام خمینی(ره)، ذخایر انقلاب هستند. نباید یک خانواده عشایری که بیشترین خدمت را در حوزه تولید، دام و کشاورزی می کند کمترین برخورداری از منابع کشور را دارد و در مقابل عده ای با یک تلفن هزاران میلیارد وام بگیرند.