تغییر در بازار ابزارهای تکنلوژیک به هیچ وجه چیز غریبی نیست. در طی سال های گذشته شاهد ظهور محصولات تازه و سقوط برخی از قدیمی تر ها بوده ایم. به نظر می رسد این ورند در خصوص تبلت ها -دست کم نوع کلاسیک آنها- نیز در حال طی شدن است.
بررسی های تازه موسسه تحقیقاتی IDC نشان می دهد که همانند چند سال گذشته، بازار تبلت ها در سه ماهه نخست سال 2018 نیز روند رو به افول خود را حفظ کرده است، به طوری که عرضه جهانی گجت های مذکور نسبت به مدت مشابه سال قبل 11.7 درصد کاهش یافته است. در جدول زیر می توانید میزان عرضه جهانی و سهم هر کمپانی از آن را مشاهده نمایید.

البته این مسئله شامل همه انواع تبلت ها نمی شود، چرا که آمارها نشان می دهند زیر رده ای که IDC از آن تحت عنوان «جدا شدنی ها» (detachable) یاد می کند در حال رشد هستند. اگر بخواهیم تعریف ساده ای از جدا شدنی ها ارائه دهیم باید بگوییم که این گونه تبلت ها با قابلیت اتصال به صفحه کلید فیزیکی امکان تبدیل شدن به یک لپ تاپ هیبریدی را دارا هستند. این رده توانسته سال 2018 را با 3 درصد رشد فروش آغاز نماید و در نهایت سهم خود از کل فروش تبلت ها را به 15 درصد برساند.
در میان این جدا شدنی ها پرفروش ترین ها آیپد پروهای اپل هستند که در سه ماهه نخست امسال 1.8 میلیون دستگاه فروش داشته اند. البته محققین IDC باور دارند که حاکمان آینده این بازار می تواند از تبت های حرفه ای اپل تبدیل به گجت های هیبریدی مجهز به سیستم عامل کروم گوگل شوند. به خصوص که این قبیل رایانه های همراه در آغاز هر سال تحصیلی جهش بزرگی را در میزان فروش و تعداد کاربران تجربه می کنند.

یکی از کارشناسان موسسه مذکور در این باره می گوید:
«کنترل کامل و سختگیرانه گوگل روی اکوسیستم نرم افزاری Chrome OS کمک کرده تا کمپانی های سازنده تنها روی جنبه های سخت افزاری و افزودن قابلیت های ویژه به محصولات خود متمرکز شده و درگیر شخصی سازی سیستم عامل (مشابه آنچه در موبایل های اندرویدی اتفاق می افتند) نشوند.»
این فرد همچنین باور دارد که توسعه قلمروی سیستم عامل ویندوز به پردازنده های ARM دلیل دیگری برای پیش بینی یک آینده روشن برای جداشدنی ها به شمار می رود. نباید فراموش کرد که در این رده، سرفس های مایکروسافت با سرعت زیادی در حال تعقیب آیپد پروهای اپل و کروم بوک های گوگلی هستند.