ماهان شبکه ایرانیان

مروری بر مهمترین اخبار اقتصادی امروز

توقف واردات سیگار در انتظار عملی شدن

یکی از تکالیف ذکر شده در قانون برنامه پنجم توسعه، به صفر رساندن واردات سیگار بود که محقق نشده اما مسئولان وعده دادند این موضوع تا پایان سال ۱۳۹۷ عملی شود.

توقف واردات سیگار در انتظار عملی شدن

یکی از مهمترین اخبار اقتصادی امروز ایسنا، به وعده وزارت صنعت، معدن و تجارت برای عملی شدن لغو واردات سیگار اختصاص داشت. در قانون برنامه پنجم توسعه تاکید شده بود که کل واردات سیگار با برند اصلی در پایان این برنامه به تولید داخل تبدیل شود تا با به صفر رساندن میزان واردات این محصولات با به کارگیری از توان داخلی، نیاز مصرفی کشور در داخل تامین شود که در عمل این اتفاق رخ نداد.

از طرفی طبق گفته مسئولان ذیربط علی‌رغم این که طبق برنامه ششم توسعه واردات سیگار ممنوع اعلام نشده است، اما تکلیف تعیین شده در قانون برنامه پنجم توسعه ادامه می‌یابد و قرار بر این است تا واردات سیگار طبق برآوردها در پایان سال 1397 به صفر برسد تا با توجه به قانون انحصار و نیز افزایش میزان تولید برندهای اصلی در داخل، به تکلیف تعیین شده در قانون برنامه پنجم توسعه عمل شود.

راهی برای حل تنش آبی کشور

پرداختن به وعده وزارت نیرو برای حل تنش آبی نیز یکی دیگر از اخبار مهم امروز بود. جدیدترین صحبت‌های وزیر نیرو حکایت از این دارد که تصمیم‌های جدید این وزارتخانه برای حل بحران آب وارد فاز اجرایی شده و در همین مورد برای تمامی شهرهای دارای تنش آبی برنامه‌ریزی در دست اقدام است و قرار شده سند آمایش آب محور استانی نیز تدوین شود و در آن اطلاعات دقیق هر کدام از شهرها و استان‌ها مورد ارزیابی قرار بگیرد.

وزارت نیرو صراحتا اعلام کرده برای تک تک شهرهای دارای تنش آبی برنامه دارد و طرح های مدون را  بر اساس برنامه ارائه شده به مجلس برای سال های پیش رو مشخص کرده است. در همین زمینه رضا اردکانیان وزیر نیرو اظهار کرد: دوشنبه هفته پیش در شورای عالی آب با حضور معاون اول رئیس‌جمهوری گزارش تفصیلی در مورد وضعیت استان‌ها ارائه شد که به توصیه جهانگیری قرار شد وضعیت هر کدام از شهرهای دارای تنش آبی مورد بررسی قرار بگیرد و این موضوع نیز در دستور کار هیات وزیران قرار گرفت.

هواپیماهای برجامی تاثیر خود را نشان دادند

آمارهای جدید وزارت راه و شهرسازی نشان می‌دهد چند ماه پس از آغاز فرایند تحویل هواپیماهای برجامی ATR به شرکت هواپیمایی ایران‌ایر، این هواپیماها بسیاری از فرودگاه‌های کوچک کشور را بار دیگر فعال کرده‌اند.

بر اساس آمارهای وزارت راه، در حال حاضر این هواپیماها در مسیرهایی مانند سنندج، ابوموسی، ساری، جهرم، خوی، پارس آباد مغان، بندر لنگه و کلاله فعالیت می‌کنند که طبق آمارهای سال 1396 میزان فعالیت این فرودگاه‌ها به طور قابل توجهی افزایش یافته است. پیش بینی می‌شود با ورود 12 فروند هواپیمای باقی مانده از خانواده ATR هدف کلانی که در راستای توسعه فعالیت فرودگاه‌های کوچک در دستور کار قرار داشت، در آینده‌ای نزدیک به مرحله اجرا برسد.

مخالف مصرف لبنیات سنتی هستیم

در حالیکه رییس جامعه دامپزشکان و وزارت بهداشت نسبت به افزایش مصرف لبنیات سنتی و بیشتر شدن شیوع تب مالت در جامعه هشدار داده بودند، رییس سازمان دامپزشکی اعلام کرد که مخالف مصرف لبنیات سنتی است اما شیوع تب مالت کاهش داشته است.

چندی پیش پیام محبی، رئیس جامعه دامپزشکان درباره شیوع تب مالت گفته بود که تبلیغات منفی که از سوی برخی مسئولان علیه لبنیات به بهانه مصرف پالم در آنها صورت گرفت، عاملی برای بیشتر شدن اقبال مردم به مصرف لبنیات سنتی و گسترش شیوع تب مالت در کشور شد که باید فکری به حال سنتی فروشان در کوچه و خیابان‌ها کرد.
وی افزود: این مسئله را باید مدنظر قرار داد که هیچگاه از مصرف لبنیات و شیر فرار نکنیم حتما از برندهای مشخص و معتبر استفاده کنیم چرا که اگر مشکلی در این محصولات به وجود بیاید، حداقل مصرف کنندگان می‌دانند باید از کدام برند شکایت کنند اما اگر یک کیسه شیر از لبنیات سنتی خریداری کنند، هیچ مدرک و استدلالی برای پیگیری حقوق شهروندی‌شان ندارند.

کاهش حجم معاملات بورس

یکی دیگر از اخبار امروز، کاهش حجم معاملات بورس بود که نشان می‌داد در چهار روز کاری گذشته بورس تهران شاهد کاهش چشمگیر ارزش و حجم معاملات بوده است. در هفته‌ای که گذشت شاخص کل بازده نقدی و قیمتی بورس اوراق بهادار 1184 واحد افت کرد و حتی کانال 94 هزار واحدی را از دست داد. همچنین شاخص آزاد شناور تا رقم 99 هزار و 445 واحدی پایین آمد. همچنین شاخص‌های بازار اول و دوم با افت به ترتیب 831 و 2560 رو به رو شد و شاخص صنعت کاهش 1123 واحدی را تجربه کرد.

انجماد ساخت و ساز در کشور

یکی از گزارش‌های امروز به بررسی‌ علت انجماد ساخت وساز پرداخته که به عواملی همچون بالا بودن ریسک سرمایه‌گذاری، نبود تقاضای موثر ناشی از حباب قیمت مسکن، نبود بسته‌های تشویقی و عدم تزریق نقدینگی مناسب از سوی نظام بانکی مربوط می‌شود. فرشید پورحاجت -دبیر کانون انبوه‌سازان- می‌گوید: در پنج سال گذشته صنعت ساختمان در رکود بوده و دولت به عنوان نهاد حاکمیتی باید سیاست‌های تشویقی را برای بخش تولید ایجاد می‌کرد که متاسفانه در این پنج سال چنین روندی را ندیدیم.

سال گذشته سه فصل رکود ساخت و ساز در حالی رقم خورده که همچنان اشتغال 1200 حرفه و صنعت تحت تاثیر افت دمای تولید مسکن قرار دارد. بهار 1396 در کل کشور تعداد واحد مسکونی پیش‌بینی شده در پروانه‌های صادره برای احداث ساختمان 79688 مورد بوده است. تابستان 82520 مورد ثبت شده و در پاییز به 67511 مورد رسیده است. این آمار حاکی از آن است در 9 ماهه سال گذشته به طور میانگین در هر فصل حدود 76 هزار واحد مسکونی احداث شده که اگر همین تعداد در زمستان نیز تولید داشته باشیم مجموع ساخت و ساز سالیانه از 304 هزار واحد فراتر نمی‌رود. این در حالی است که سال گذشته 608 هزار و 977 مورد ازدواج در کشور به ثبت رسیده و باید به طور متوسط 380 هزار واحد فرسوده، نوسازی شود.

جزییات آغاز عملیات صادرات گاز به عمان از تیر ماه

یکی از گزارش‌های امروز، به پروژه‌ صادرات گاز به عمان اختصاص داشت که سرآغاز آن به حدود 14 سال قبل برمی‌گردد و اکنون به مراحل پایانی خود نزدیک و عمان بالاخره تا تیرماه مشتری گاز ایران خواهد شد.

توافق‌نامه صادرات گاز از ایران به عمان در 25 اسفندماه سال 1383 امضاء شد. طبق این قرارداد 25 ساله صادرات گاز به عمان باید تا سال 2008 با 30 میلیون مترمکعب آغاز و در سال 2012 به 70 میلیون مترمکعب می‌رسید.البته اجرای این پروژه هر سال به سال بعد موکول شد و حتی قرار بود تا 10 اسفند سال 1395 مدل صادرات گاز به عمان مشخص شود. در نهایت در دیداری که بیژن زنگنه، وزیر نفت ایران و محمد الرومحی، وزیر نفت عمان در اواسط فروردین‌ماه سال جاری با یکدیگر داشته‌اند درمورد جزییات این پروژه به توافق رسیدند و حتی زمان اغاز آن را نهم تیرماه اعلام کردند.

عملکرد اقتصادی پایین‌تر از حد انتظار کشورهای عرب خلیج‌ فارس

صندوق بین‌المللی پول در آخرین گزارش خود از چشم‌انداز اقتصادی کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس گفت کاهش سرعت فعالیت اقتصادی این کشورها در سال 2017 بیانگر کاهش بیش از حد انتظار عملکرد اقتصادی پیش بینی شده در اکتبر 2017 است. سال گذشته متوسط رشد اقتصادی این کشورها تنها 0.2 درصد بود اما عربستان موفق شد برای نخستین بار از سال 2009 شاهد عملکرد مثبت اقتصادی باشد.

هر چند که انتظار می‌رود تولید ناخالص داخلی این کشورها در سالهای 2018 و 2019 افزایش یابد اما پیش‌بینی می‌شود این رشد کماکان پایین‌تر از سالهای قبل از سال 2014 باشد. جهاد ازور - مدیر منطقه خاورمیانه و آسیای مرکزی صندوق بین المللی پول- گفت: چشم انداز رشد اقتصادی جهانی بهبود یافته است اما منطقه نمی تواند کاملا از این وضعیت منتفع شود.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان