ماهان شبکه ایرانیان

تبانی اپراتورها و شهرداری علیه سلامت !

تخلف‌های واضح در نصب دکل‌های مخابراتی/تهدید سلامت شهروندان

در سال ۱۳۷۲ که موبایل به ‌تازگی وارد ایران شده بود، چهار دکل مخابراتی تمام پایتخت را پوشش می‌داد، اما اکنون با افزایش تعداد مشترکان تلفن‌ همراه و ظهور اینترنت بی‌سیم طی ٢۴‌ سال گذشته تعداد آنتن‌ها به بیش از ۱۰ هزار دکل افزایش یافته است.

تخلف‌های واضح در نصب دکل‌های مخابراتی/تهدید سلامت شهروندان

در سال 1372 که موبایل به ‌تازگی وارد ایران شده بود، چهار دکل مخابراتی تمام پایتخت را پوشش می‌داد، اما اکنون با افزایش تعداد مشترکان تلفن‌ همراه و ظهور اینترنت بی‌سیم طی ٢4‌ سال گذشته تعداد آنتن‌ها به بیش از 10 هزار دکل افزایش یافته است.

به گزارش به نقل از روزنامه جوان، نصب دکل‌های مخابراتی به محل درآمد سرشار برای شهرداری‌ها تبدیل شده و همین موضوع اراده شهرداری برای ساماندهی دکل‌های مخابراتی غیراستاندارد را کاهش داده است.


برخلاف هشدارهای کارشناسان نسبت به خطری که دکل‌های مخابراتی می‌توانند برای سلامت افراد ایجاد کنند، در کلانشهرها تعداد دکل‌های مخابراتی که به صورت غیر‌استاندارد نصب شده با رشد چشمگیری روبه‌روست. از طرفی افزایش نیافتن دکل‌های مخابراتی متناسب با بالا رفتن تعداد مشترکان، کیفیت آنتن‌دهی را به‌شدت تحت‌تأثیر قرار می‌دهد و همین مسئله به زیان اپراتورهای تلفن ‌همراه است؛ چراکه در این شرایط مشترکان قادر به برقراری تماس مطلوب نخواهند بود. اما اپراتورهای موبایل به‌رغم بالابودن قیمت دکل‌ها، برای پایین ‌آوردن هزینه‌های خود از کاهش نصب دکل‌ها و افزایش قدرت سیگنال‌ها برای پوشش‌ دادن کاربرانشان استفاده نمی‌کنند؛ چراکه هزینه ناشی از افت کیفیت شبکه برای اپراتورها بیش از ایجاد دکل است.

2 هزار دکل بدون مجوز داریم

در حال حاضر رقابت سنگینی در میان اپراتورهای تلفن ‌همراه برای جذب مشترکان ایجاد شده است و هر کدام تلاش می‌کنند با بالا بردن کیفیت شبکه و کاهش اختلالات مشترکان خود را افزایش دهند.
دکل‌های مخابراتی باید در ارتفاعی با رعایت فاصله استاندارد (30متر) با مردم و توجه به شرایطی نصب شوند که انرژی پخش شده از آنها از حد مشخصی تجاوز نکند، اما این موضوع از سوی شهرداری و اپراتورها نادیده گرفته می‌شود.
ضمن اینکه بسیاری از مالکان ساختمان‌ها به دلیل دریافت اجاره‌بهایی بین 20تا چند صد میلیون تومان در سال وسوسه می‌شوند پشت‌بام ساختمان خود را برای نصب دکل به شرکت‌های مختلف اجاره دهند، شهرداری نیز با گرفتن عوارض بابت این دکل‌های مخابراتی برای خود درآمدزایی می‌کند و شهروندان قربانی می‌شوند. به گزارش «مهر» ناهید خداکرمی، عضو شورای شهر تهران به تازگی از وجود بیش از 2هزار دکل بدون مجوز در شهر تهران خبر داده است. این عضو شورای شهر تهران بی‌خطر بودن همه دکل‌های نصب شده در شهر تهران را تأیید نکرده و افزوده است: تلاش می‌کنیم که دکل‌های غیراستاندارد نیز‌استاندارد شوند و همین‌طور دکل‌های غیرقانونی نیز جمع‌آوری خواهد شد. هر چند ناهید خداکرمی اکثر دکل‌های نصب شده را در شهر تهران بی‌خطر دانسته، اما علی اعطا، سخنگوی شورای شهر تهران در گفت‌و‌گو با «ایسنا» بر زیان‌های ناشی از این دکل‌ها تأکید کرده و گفته است: نصب این دکل‌ها در فاصله‌های نزدیک به واحدهای مسکونی اثرات سوء و مخرب دارد.

غفلت سازمان‌های نظارتی

اپراتورهای تلفن همراه و شرکت‌های مخابراتی برای نصب دکل‌ها ملزم به اخذ مجوز از شهرداری هستند. در همین حال علیرضا رحیمی، نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی با تأکید بر سودی که از راه اخذ عوارض از دکل‌ها نصیب شهرداری می‌شود، می‌گوید: شرکتی زیرمجموعه شهرداری تهران از گذشته مجوز نصب این دکل‌ها را صادر کرده که در همین راستا عوارضی نیز بابت فعالیت این دکل‌ها دریافت می‌کند، در حال حاضر این قانون باید اصلاح شود. رحیمی همچنین با اعلام اینکه در طول سال‌های گذشته محدودیت و استانداردها برای نصب دکل‌ها برداشته شد، گفت: اپراتورها بر اساس توپوگرافی و نقشه عملیاتی خود تصمیم به نصب آنتن می‌کنند، اما سازمان‌های نظارتی مانند محیط‌زیست و انرژی اتمی هیچ ورود مؤثری برای جلوگیری از این تعرض به فاصله‌ها نداشتند؛ تنها سازمان ناظر، شهرداری بوده که بر‌اساس قانون عوارض را دریافت کرده و اجازه نصب دکل‌ها را داده است. همانطور که این نماینده مجلس اشاره کرده است مجوزدار بودن دکل‌های مخابراتی به معنای بی‌خطر بودن و استاندارد بودن آنها نیست و بسیاری از هزاران دکل سر برآورده از ساختمان‌های تهران که مجوز شهرداری را نیز گرفته‌اند با پخش امواج زیانبار، سلامت شهروندان را نشانه گرفته‌اند.

نبود استاندارد مناسب برای نصب دکل‌

ساکنان ساختمان‌های اطراف دکل‌های مخابراتی در معرض عوارض امواج پخش شده از این دکل‌ها قرار دارند و در حالی که بر‌اساس استاندارد ملی، نصب آنتن و دکل‌های مخابراتی میزان انرژی پخش شده از این دستگاه‌ها نباید بیشتر از 0/4 وات بر متر مربع باشد، اما این استاندارد در برخی از دکل‌ها رعایت نشده است. در ایران کمتر از 50 هزار دکل فعال است، درحالی‌که درچین تا پایان سال 2017 حدود 1/5 میلیون دکل مخابراتی و در هند هم حدود 900هزار دکل نصب بوده است.
مقایسه کلانشهرهای ایران با دیگر شهرهای بزرگ جهان نشان می‌دهد که تعداد دکل‌های موجود در شهرهای کشور به نسبت بسیار کمتر از آنهاست، اما مشکل اصلی به این برمی‌گردد که هنوز استانداردهای مناسبی برای نصب صحیح دکل‌ها در کشور رعایت نمی‌شود.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان