ماهان شبکه ایرانیان

چرا عربستان سعودی در پی همکاری با استارتاپ های حوزه بلاک چین است؟

عربستان سعودی اخیراً به طور ویژه ای بر استارتاپ های آمریکایی فعال در حوزه بلاک چِین تمرکز نموده. به تازگی وزارت فناوری اطلاعات و ارتباطات این کشور از همکاری با یک استارتاپ دیگر فعال در زمینه بلاک چین خبر داده است.

چرا عربستان سعودی در پی همکاری با استارتاپ های حوزه بلاک چین است؟

عربستان سعودی اخیراً به طور ویژه ای بر استارتاپ های آمریکایی فعال در حوزه بلاک چِین تمرکز نموده. به تازگی وزارت فناوری اطلاعات و ارتباطات این کشور از همکاری با یک استارتاپ دیگر فعال در زمینه بلاک چین خبر داده است.

بنا بر گزارش وبسایت FORTUNE شرکت مورد اشاره که «ConsenSys» نام دارد در واقع یک کمپانی آمریکایی است که به تولید محصولات نرم افزاری سازمانی بر مبنای رمزپول اتریوم می پردازد. این شرکت در یک دوره سه روزه نحوه ساخت محیطی توسعه یافته برای تولید اپلیکیشن های غیر متمرکز را آموزش می دهد.

این اولین بار نیست که عربستان صعودی با استارتاپ های حوزه بلاک چین همکاری می کند. پیش از این همکاری هایی با استارتاپ آمریکایی ریپل که ارز مجازی با همین نام (همچنین با نام XRP شناخته می شود) را عرضه می کند، انجام شده بود. در آن همکاری، بانک مرکزی عربستان قصد داشت امکان پرداخت مبتنی بر بلاک چین فرا مرزی بین بانک ها را فراهم کند. بنا بر ادعای مسئولان ریپل، این روش امکان تبادلات مالی سریعتر، کم هزینه تر و شفاف تر را فراهم می کند.

عربستان می خواهد تمرکز خود را از نفت به رمزپول ها منتقل کند

بانک مرکزی عربستان همچنین در حال همکاری با بانک مرکزی امارات متحده عربی است تا رمزپولی را ایجاد کنند که می تواند در تراکنش های فرا مرزی بین دو کشور به کار رود. به این ترتیب می توان گفت که حکومت عربستان صعودی تلاش می کند با تجربه رمزپول ها و توکن های دیجیتالی تمرکز خود بر نفت را کم کرده و بر این فناوری های نوظهور متمرکز شود تا به این وسیله از وابستگی خود به نفت بکاهد.

در این راستا قائم مقام وزیر فناوری اطلاعات و ارتباطات عربستان در زمینه تکنولوژی صنایع و ظرفیت های دیجیتال اعلام کرده که هوش مصنوعی، اینترنت اشیا و بلاک چین خدمت بزرگی به بهبود تولید ناخالص داخلی و صنایع این کشور خواهند کرد.

مقامات دبی نیز به تازگی از قصد خود برای استفاده از بستر بلاکچین به منظور کمک به سرمایه گذاران و کارآفرینان در مراحل مختلف، از اخذ مجوزها تا راه اندازی و مدیریت کسب و کار، خبر داده است.

آیا رمزپول ملی ایران توسعه داده می شود؟

رمزپول ها در کشور ما نیز بحث های بسیاری را به دنبال داشته. مواضع دولتمردان ایران تاکنون نسبت به ارز‌های دیجیتالی چندان مثبت نبوده، ولی در بین آنان دیدگاه وزارت ارتباطات، «محمدجواد آذری جهرمی» به این ماجرا آینده‌ نگرانه بوده. او چندی قبل تأکید کرد که «ارز ملی مجازی می‌تواند تحریم‌ها را دور بزند».

با این حال کماکان بانک مرکزی مخالف استفاده از رمزپول ملی است و برخی این گونه استدلال کرده اند که «وقتی شبکه بانکی آنلاین در کسری از ثانیه تراکنش‌های بانکی را انجام می‌دهد نیازی به رمزینه پول ملی نیست».

همچنین وزیر ارتباطات به مسئله فقهی ارزهای دیجیتال اشاره کرده و گفته بود که مراجع تقلید مخالف این ارزها نیستند بلکه صرفا با بیت‌کوین مخالف هستند.

از سوی دیگر جهرمی اعتقاد دارد که ارزهای رمزنگاری شده می‌توانند تاثیر قابل توجهی در زمینه مدل‌ های تبادلاتی مالی کشور ایجاد کنند. به این منظور جهرمی همچنین خبر از فراخوان ملی برای ارز ملی مجازی داده بود.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان