به گزارش ایسنا و به نقل از تکتایمز، ماهواره تس، یک تلسکوپ فضایی ساخت ناسا است که 19 آوریل سال 2018 میلادی به فضا پرتاب شد.
به عنوان ادامه برنامه کاوشگران، هدف تس جستجوی سیارههای فراخورشیدی بیشتر در فضایی 400 برابر پوشش مامویت کپلر با استفاده از روش گذر است که در کهکشانهای دیگر بهویژه در مدار ستارههای پر نور اطراف خودشان در فاصلهای که امکان حیات در آن وجود داشته باشد قرار دارند.
در مقایسه با حدود 3800 سیاره فراخورشیدی که تاکنون پیدا شده، انتظار میرود که این فضاپیما موفق به پیدا کردن بیش از 20 هزار سیاره دیگر شود.
ناسا میگوید اولین تصویر با وضوح بالا ماهواره تس ممکن است در ماه ژوئن ثبت شود.
ماهواره تس این تصویر را در 17 مه در حالی که حدود 5000 مایل از ماه دور بود، ثبت کرد. هدف مأموریت تس در مرحله نخست تمرکز بر درخشانترین ستارگان نزدیک به زمین برای بررسی آثار گذر سیارههای فراخورشیدی در پیرامون آنها در طول دو سال است.
پروژه تس از مجموعهای از دوربینهای گستردهای برای انجام یک بررسی همهجانبه استفاده خواهد کرد. با استفاده از تس، ممکن است توده، اندازه، تراکم و مدار یک گروه بزرگ از سیارات کوچک، از جمله نمونهای از دنیای سنگی در مناطق قابل سکونت ستارگان میزبان، مطالعه شود.
ماهواره تس اهداف اولیه را برای تسلط بیشتر توسط تلسکوپ فضایی جیمز وب و دیگر تلسکوپهای فضایی و زمینی آینده ارائه خواهد داد.
این تصویر از ناحیه جنوبی صورت فلکی "قنطورس"(Centaurus) گرفته شده است. در گوشه سمت راست بالای تصویر، لبه سحابی "Coalsack " و در سمت چپ پایین تصویر، ستاره درخشان "بتا قنطورس"(Beta Centauri) قرار دارد.
بتا قنطورس یا حَضار یازدهمین ستاره درخشان در آسمان شب است که در صورت فلکی قنطورس قرار دارد. این ستاره دارای قدر ظاهری 0.61 است و در حدود 300 سال نوری از زمین فاصله دارد.
در روز 30 مه، ماهواره تس آخرین گردش خود را به دور زمین انجام خواهد داد. این مدار بیضی شکل است و ماهواره تس را قادر میسازد تا قسمت عظیمی از آسمان را که میتواند عکسبرداری کند، پوشش دهد.
تصاویر ماهواره تس با نظارت بر روشنایی ستارگان، به دانشمندان کمک خواهند کرد. حدود 20 میلیون ستاره در میدان دید تس قرار دارند. محققان امیدوارند که ماهواره تس بتواند حداقل 50 سیاره فراخورشیدی را هنگام آخرین گردش خود به دور زمین، پیدا کند.