ماهان شبکه ایرانیان

استراتژی جدید آمریکا در برابر ایران باسخنان تکراری و ۱۲ درخواست کهنه پاپمئو

وزیر خارجه آمریکا در اندیشکده «هریتیج» حاضر شد تا از راهبرد این کشور در قبال ایران پس از خروج از توافق هسته‌ای رونمایی کند و ضمن تشریح مسیر دیپلماتیک جدید آمریکا در قبال ایران و تهدید به اعمال فشارهای مالی بی‌سابقه، ۱۲ سرفصل خواسته‌های واشنگتن از تهران را عنوان کرد.

استراتژی جدید آمریکا در برابر ایران باسخنان تکراری و 12 درخواست کهنه پاپمئو

به گزارش تسنیم، مایک پاپمئو، وزیر خارجه ایالات متحده در سخنانی در محل اندیشکده «هریتیج» این کشور مهمترین سرفصل‌های مسیر دیپلماتیک جدید آمریکا در قبال ایران را پس از خروج از برجام تشریح کرد. 

پامپئو در سخنان خود گفت:‌ «ترامپ دو هفته پیش از برجام خارج شد. زیرا برجام نتوانست تضمینی در برابر ریسک ایران ایجاد کند. برجام باعث در خطر قرار دادن ایران به خاطر نارسایی‌هایش شد. به عنوان مثال، مفاد برجام تنها توانایی‌های ایران برای دستیابی به سلاح هسته‌ای را به تعویق انداخت».

وی در ادامه ادعا کرد: «همانطور که سازمان اطلاعاتی اسرائیل نشان داد، ایران چندین سال دروغ گفته است. ظریف در برنامه "مورنینگ شو" گفت که ایران به دنبال سلاح هسته ای نیست. این خنده دار است.  برجام نواقص دیگری نیز داشت. مکانیزم این توافق برای بازرسی ها کافی نیست و همچنین به برنامه موشکی ایران نمی پردازد.ایران برای سال‌ها تلاش خود برای دستیابی به سلاح هسته‌ای را مخفی کره بود. حکومت ایران هنوز هم دروغ می‌گوید».

مایک پامپئو، وزیر خارجه آمریکا در طول سخنرانی خود در مجموع 12 خواسته ایالات متحده از ایران را بر شمرد:

  1. ایران باید راکتورهای آب سنگین را تعطیل کند، غنی‌سازی خود را متوقف کرده هرگز بازفرآوری پلوتونیوم را از سر نگیرد
  2. ایران باید به بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اجازه دسترسی آزادانه به تمامی سایت‌ها [نقاط ایران] را بدهد
  3. ایران باید به آژانس فهرست تمامی ابعاد نظامی برنامه هسته‌ای خود را اعلام کند
  4. ایران باید توسعه و پرتاب موشک‌های بالستیک و دارای قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای را متوقف کند
  5. ایران باید تمامی شهرونندان آمریکایی زندانی را آزاد کند
  6. ایران باید حمایت از حزب الله، حماس، جهاد اسلامی را متوقف کند
  7. ایران باید تمامی نیروهای تحت فرماندهی خود را از سوریه بیرون بکشد
  8. ایران باید به حاکمیت دولت عراق احترام بگذارد و از خلع سلاح و انحلال نیروهای حشدالشعبی حمایت کند.
  9. ایران باید حمایت نظامی خود از شبه نظامیان حوثی را متوقف کرده و در راستای راه حل سیاسی در یمن همکاری کند
  10. ایران باید حمایت خود از گروه طالبان و دیگر گروه‌های "تروریستی" در افغانستان و منطقه را متوقف کرده و پناه دادن به اعضای القاعده پایان دهد
  11. ایران باید حمایت نیروی قدس سپاه از "تروریست‌ها" و شرکای شبه نظامی آن را متوقف کند
  12. ایران باید رفتار تهدیدآمیز علیه همسایگان خود را متوقف کند. بسیاری از آنها همپیمان آمریکا هستند، این امر از جمله شامل تهدید به نابودی اسرائیل و شلیک موشک‌هایش به عربستان و امارات است، این بند همچنین شامل تهدید علیه حمل‌ونقل بین‌المللی و حملات سایبری است

وزیر خارجه آمریکا در ادامه ادعاهای خود گفت:‌ «سازوکارهایی راستی‌آزمایی و نظارت بر اجرای تعهدات ایران به اندازه کافی قوی نبود. برجام نتوانست مانع از توسعه موشک‌ها شود. ایران از پول‌های برجام برای دامن‌زدن به جنگ‌ها در خاورمیانه استفاده کرد. ایران در زمان برجام حرکت خود در منطقه را توسعه داد.».

وی در ادامه با اشاره به برجام گفت که این توافق باعث شد که «ایران در افغانستان برای خشونت بیشتر از طالبان حمایت کرده است. در طول برجام، ایران، شهروندان آمریکایی‌ از جمله سیامک نمازی و باب لوینسون را گروگان گرفته است. قاسم سلیمانی با پولی که از غرب گرفت، کارزارهایش را جلو برد.»

پامپئو در ادامه مدعی شد:‌ «نیروی قدس سپاه پاسداران در سالهای اخیر تقویت شده و در قلب اروپا ترور می کند. رهبران القاعده در تهران حضور دارند. ایران همچنان به اعضای القاعده ماوا داده و بزرگترین حامی تروریسم بوده است.»

وی در ادامه مدعی شد: «اینکه برجام به ثبات خاورمیانه کمک می کند، تصور اشتباهی است.ایران در زمان برجام حمایت از تروریسم را افزایش داده است. حزب الله لبنان توسط جمهوری اسلامی ایران بیشتر حمایت شده است.»

وزیر خارجه آمریکا در ادامه در سخنانی به ایرانی‌ها گفت:‌‌‌ «غرب اغلب با روحانی و ظریف به عنوان کسانی "جدا" از رفتار بی‌خردانه، تروریستی و بدخیم نظام برخورد می‌کنند. "اگر آن‌ها کنترل اوضاع را در دست داشتند، اوضاع بهتر می‌بود." آیا آن‌ها مسئول‌ترین افراد در قبال چالش‌های اقتصادی شما نیستند؟ آیا این دو نفر مسئول تلف‌کردن زندگی ایرانی‌ها در سرتاسر خاورمیانه نیستند؟ این مسئله ارزش آن را دارد که از سوی مردم ایران در نظر گرفته شود.»

وی با اشاره به تحریم‌های جدیدی که از سوی آمریکا علیه ایران اعمال شد؛ گفت:‌ «این بزرگترین تحریم هایی خواهد بود که در طول تاریخ اعمال شده است.»

پامپئو در ادامه و در تشریح مقابله آمریکا با ایران گفت:‌ «در گام دوم با ماجراجویی های جمهوری اسلامی در حوزه سایبری برخورد می کنیم و ایران دیگر کارت سفید نخواهد داشت که هرکاری بخواهد در منطقه انجام دهد.»

وی در ادامه وعده داد که ایالات متحده نیروهای نظامی نیابتی ایران را در سرتاسر جهان در هم خواهد کوبید.

وزیر خارجه آمریکا گفت:‌ «ما فشار مالی بی سابقه ای را علیه رژیم ایران بکار خواهیم گرفت... این آغاز کار است... قوی ترین تحریم ها در طول تاریخ که ما اعمال کرده‌ایم. اگر جمهوری اسلامی مسیر خودش را عوض نکند، قوی ترین و محکم‌ترین تحریم‌ها علیه جمهوری اسلامی آغاز خواهد شد. فشار مالی شدید و بی سابقه ای روی رژیم ایران می گذاریم. پیام ما به تهران مشخص است. اگر رفتارتان را تغییر دهید، ما مذاکره می کنیم.»

وی در ادامه گفت: «ایران باید اجازه بازرسی به آژانس بدهد. دوم، باید ایران تولید آب سنگین را متوقف کند. سوم، برنامه موشکی ایران باید متوقف شود. چهارم، ایران باید زندانیان و شهروندان بی‌گناه دیگر کشورها را آزاد کند. پنجم، ایران باید دخالت در عراق، سوریه  و یمن را متوقف کند.»

پامپئو در ادامه مدعی شد:‌ «در گام سوم ما از مردم ایران حمایت می کنیم و مردم با اعتراض‌های اخیر نشان دادند از حکومت‌شان ناراضی هستند. بحران‌های مالی و زیست‌محیطی را شامل می‌شود. فساد کشور را فرا گرفته است. رژیم از مردم خود می دزدد.»

وی بار دیگر مدعی شد که «برجام مانع توسعه برنامه موشک‌های بالستیک ایران نشد.»

وزیر خارجه آمریکا در ادامه سخنان ضدایرانی خود گفت: «اگر جمهوری اسلامی ایران رفتار خشونت آمیز خود را پایان دهد، ما آماده هستیم که روابط دیپلماتیک با تهران را از سر بگیریم. کمک به اقتصاد ایران کنیم و برنامه هسته‌ای صلح آمیز ایران را یاری بدهیم. ایران اگر تغییر رفتار دهد، می تواند از مزایای روابط با آمریکا استفاده کند.»

پامپئو همچنین اعلام کرد: «درباره خود برجام هرگز دوباره مذاکره نمی‌کنیم».

وی گفت که درک می‌کند که تصمیم ترامپ (برای خروج از برجام) موجب مشکلات مالی و اقتصادی برای تعدادی از دوستان آمریکا خواهد شد، ولی تاکید کرد که ایالات متحده به تهدید خود مبنی بر مجازات شرکت‌های اروپایی که با ایران تجارت کنند، ادامه خواهد داد، گرچه این فعالیت‌ها تحت برجام مجاز شمرده شوند؛ «"می‌دانم که متحدان ما در اروپا ممکن است برای حفظ توافق هسته‌ای قدیمی با تهران تلاش کنند. این تصمیم به خودشان بستگی دارد... (ولی) اروپایی‌ها جایگاه ما را می‌دانند.»

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان