به گزارش ایسنا، شاید مهمترین خبر امروز ایسنا به التهاب شدید بازار خودرو مربوط شود. پس از نوسانات ارزی، هیجانات کاذب از طریق تعلیق قرارداد شرکتهای اروپایی با ایران و تعلل در اعلام قیمتهای قطعی خودرو از سوی مسوولان مربوطه، فضا برای دلالبازی در بازار خودرو کاملا مهیا شده است. در روزهای اخیر قاضیپور، نماینده مجلس مدعی شده بود 60 هزار خودرو توسط سایپا و 30 هزار خودرو توسط ایران خودرو احتکار شده است.
از سوی دیگر برخی نمایشگاهداران و واسطهها با این استدلال که قرار است قیمت خودرو جهش کند، رقمهای سرسامآوری را برای آن تعیین کردهاند. مثلا قیمت کارخانه مزدا3 تیپ 3 که معادل 131 میلیون تومان است، در بازار 215 میلیون تومان فروخته میشود یا پژو 2008 که از سوی کارخانه 115 میلیون تومان قیمتگذاری شده در بازار آزاد 206 میلیون تومان به فروش میرسد.
اختلاف 90 میلیونی قیمت کارخانه و بازار خودرو/ مسوولان کجایند!؟
خروج آمریکا از برجام و مطرح شدن احتمال قطع همکاری خودروسازان خارجی و توقف تولید خودروهای پسابرجامی باعث شده تا قیمت این خودروها در بازار به شدت افزایش یابد. مثلا قیمت کارخانهای سراتو 113 میلیون تومان و قیمت بازار آن 164 میلیون تومان است. قیمت کارخانه هیوندایی اکسنت 115 میلیون تومان و قیمت بازار آن به 153 میلیون تومان رسیده است. همچنین قیمت کارخانه پژو 207 اتوماتیک 54 میلیون تومان است که قیمت بازار آن به 73 میلیون تومان رسیده است. قیمت کارخانه ساندرو استپوی اتوماتیک نیز 61 میلیون تومان و قیمت بازار آن 91 میلیون تومان است. جک S5 اتوماتیک نیز در حالی در کارخانه به قیمت 123 میلیون تومان عرضه میشود که قیمت بازار آن به 147 میلیون تومان رسیده است. قیمت کارخانه هاوال H2 نیز 104 میلیون تومان و قیمت بازار آن 141 میلیون تومان است.
فرانسویها شاید ما را تنها نگذارند
خبر دیگر از حوزه خودرو که مقداری امیدوارکننده است اینکه انجمن قطعهسازان فرانسه در نامهای رسمی اعلام کرده به همکاری با ایران ادامه خواهد داد. محمدرضا نجفیمنش ـ رییس انجمن صنایع همگن قطعهسازی ـ به ایسنا خبر داد که قرار است یک هیات از انجمن قطعهسازان فرانسه برای بررسی همکاریهای دو جانبه به ایران سفر کند و سفر آنها لغو نشده بلکه تعلیق شده است. نجفیمنش این را هم بیان کرد که انجمن قطعهسازان فرانسه در نامه خود با اشاره به سابقه همکاری حدودا دو دههای قطعهسازان فرانسوی و ایرانی تاکید کرده که این انجمن به همکاری خود با ایران ادامه خواهد داد.
عامل گرانی سکه شناسایی شد!
تلاطم ارزی دست از سر اقتصاد ایران برنمیدارد. مسکن، خودرو، سکه با جهش مواجه شدهاند. مسوولان هم میگویند این مسائل جنبهی روانی دارد. در دو هفتهی گذشته سکه حدود 400 هزار تومان گران شده و به 2 میلیون و 500 هزار تومان رسیده است. اما رئیس کل بانک مرکزی امروز(سهشنبه) در واکنشی به چرایی جریان بازار سکه اعلام کرده که عامل اتفاقات اخیر در بازار روانی بوده و این در حالی است که بانک مرکزی مشکلی در عرضه و تقاضا ندارد و منابع ارزی هم در وضعیت مطلوبی قرار دارد. سیف ابراز امیدواری کرده با توجه به اینکه شرایط موجود بازار تحت تاثیر عوامل روانی قرار دارد، به تدریج برطرف خواهد شد.
دام ارزان شده است!
با وجود واردات 150 تنی گوشت گرم گوسفندی، هنوز شاهد گرانفروشی از سوی برخی واحدهای صنفی هستیم. در عین حال مدیرکل تنظیم بازار وزارت کشاورزی گفته که گرانی گوشت تخلف است و ناظران باید برخورد کنند. بازار گوشت قرمز طی ماههای گذشته با نوسانات متعددی مواجه شده و هم اکنون قیمت این محصول پروتئینی رو به افزایش بوده است؛ بهگونهای که هر کیلوگرم گوشت قرمز بسته بندی شده گوسفندی به حدود 70 هزار تومان هم در بازار رسیده است، مسعود بصیری - مدیرکل دفتر برنامه ریزی تامین،توزیع، تنظیم بازار و ذخایر راهبردی وزارت جهاد کشاورزی - در این باره به ایسنا گفت: هیچ مشکلی برای تامین گوشت قرمز در بازار وجود ندارد.
یارانه خرداد زودتر واریز میشود
به طور معمول یارانه نقدی هر ماه در روز بیست و ششم به حساب سرپرستان خانوار واریز میشود، اما برای ماه جاری با توجه به تعطیلات عید فطر دولت پرداخت یارانه خرداد ماه را دو روز زودتر انجام میدهد و در ساعت 24 روز پنجشنبه، همزمان با 24 خردادماه به حساب سرپرستان خانوار واریز خواهد شد.
اتباع بیگانه فضای کار جوانان را اشغال کردهاند
اتباع بیگانه به مهارتهایی در فعالیتهای خدماتی، صنعتی و حتی مدیریتی دست یافتهاند. یک فعال کارگری در این زمینه معتقد است ساماندهی اتباع بیگانه در کشور به عزم ملی و هماهنگی همه دستگاههای مسئول نیاز دارد. رحمت اله پورموسی میگوید وزارت کار باید از ظرفیت همه تشکلها و انجمنهای صنفی کارگری برای انجام بازرسی کار استفاده کند. متن کامل این گفتوگو را اینجا بخوانید.
وزیر اقتصاد: ارز 4200 تومانی هزینه تولید را کاهش میدهد
نرخ غیررسمی دلار در بازار قاچاق تقریبا در حال تثبیت در اقتصاد ایران است. با این حال وزیر امور اقتصادی و دارایی تاکید کرد که با توجه به اختصاص ارز 4200 تومانی به مواد اولیه تولید باید شاهد کاهش قیمت باشیم. مسعود کرباسیان امروز در حاشیه یک مراسم با بیان اینکه گاهی انعکاس افزایش قیمتها بیشتر از کاهش قیمت کالاها است، اظهارکرد: در ماههای گذشته با افزایش نرخ ارز مواد اولیه و کالاها با قیمت بالاتری به ایران وارد میشدند، بنابراین اکنون که ارز با قیمت پایینتری به آنها اختصاص مییابد، طبیعتا باید کاهش قیمت داشته باشیم، ما باید آرامش بیشتری به مردم در این زمینه بدهیم و دولت نیز وظیفه خود را انجام میدهد.