ماهان شبکه ایرانیان

یک مقام مسئول خبر داد:

اختصاص ۱۲۰ میلیون دلار ارز ۳۸۰۰ تومانی به واردات کاغذ

یک مقام مسئول ازاختصاص۱۲۰میلیون دلارارزبانرخ۳۸۰۰تومان به واردکنندگان کاغذ خبر داد و گفت:یارانه۴۰۰تومانی مابه التفاوت دلار۴۲۰۰تومانی با۳۸۰۰تومانی به مصرف کنندگان کاغذروزنامه اختصاص می یابد.

اختصاص 120 میلیون دلار ارز 3800 تومانی به واردات کاغذ

به گزارش خبرنگار مهر، ابوالفضل روغنی گلپایگانی در نشست خبری امروز خود با خبرنگاران با اشاره به تأثیر نرخ ارز بر بازار کاغذ گفت: متأسفانه نوسانات نرخ ارز توانست بازار کاغذ را هم بر هم بریزد که البته بر این اساس دولت وعده داده تا 120 میلیون دلار ارز را به وارد کنندگان کاغذ اختصاص دهد تا بتوانند بازار را کنترل کنند.

رئیس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی ایران افزود: بر این اساس نرخ ارزی که برای این 120 میلیون دلار در نظر گرفته شده 3800 تومان است که در واقع به صورت مابه التفاوت به مصرف کننده نهایی داده می شود.

وی با تشریح وضعیت کنونی صادرات و تولید کاغذ خاطرنشان کرد: هم اکنون ایران صادر کننده کاغذ بسته بندی به اروپا و به خصوص کشور انگلیس است که اگر چه این کشور استانداردهای سخت گیرانه ای دارد اما به هر حال واردات کاغذ را از ایران به دلیل کیفیت بالا انجام می دهد. بر این اساس حال صنعت کاغذ بسته بندی مساعدتر از سایر بخش های صنعت کاغذ است.

روغنی ادامه داد: ارزش صادرات صنعت کاغذ بسیار متفاوت است و ارقام متفاوتی در تنوع کالاهای صادراتی مطرح می شود اما باید گفت صادرات کاغذ تحریر نداریم و وارد کننده این کالا هستیم. اما در مواردی مانند کاغذبسته بندی و کاغذ بهداشتی صادرات صورت می گیرد.

رئیس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خاطرنشان کرد: سرانه مصرف کاغذ بسته بندی در ایران 22 کیلوگرم است در حالی که متوسط مصرف جهان 55 کیلو و در آمریکا حدود 655 کیلو است.

وی افزود: مصرف کاغذ در دنیا 40 میلیون تن کاهش یافته در حالی که همچنان در ایران مصرف بالاست. البته کارخانجات تولیدی اگر مورد حمایت قرار می گرفتند، امروز می توانستند بخش عمده ای از نیازهای داخل را تأمین کنند اما در بخشی مثل کاغذ تحریر نیازی به واردات وجود داشته و تولیدی صورت نمی گیرد.

روغنی تصریح کرد: سال گذشته 100 هزار تن کاغذ بسته بندی صادر شده که امسال این رقم به 200 هزار تن خواهد رسید. این در شرایطی است که در واردات کاغذ سود بالا نیست و بیشتر سود متمرکز بر فروش آن است و بنابراین سرمایه گذاری های جدید در کارخانجات جذاب نیست.

رئیس سندیکای تولیدکنندگان کاغذ و مقوا اظهار داشت: کاغذ سازی جز صنایع سرمایه بر است و برای تولید یک کارخانه متوسط باید حداقل هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری کرد در حالی که حاشیه سود آن برای تولید 3 درصد است و برای بخش خصوصی صرفه اقتصادی ندارد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان