ماهان شبکه ایرانیان

ایده‌هایی برای تزیین سفره هفت ‌سین

کم‌کم به روز‌های پایانی سال نزدیک می‌شویم

کم‌کم به روز‌های پایانی سال نزدیک می‌شویم. سال جدید به استقبال آمده و برایمان دست تکان می‌دهد. نوروز و تحویل سال یکی از سنت‌های قدیمی و دوست‌داشتنی ما ایرانی‌ها است. لحظه خاص تحویل سال با سفره هفت‌سین کامل می‌شود. سفره‌ای زیبا و پرمعنی که شامل هفت عنصر اصلی است که با حرف الفبای سین شروع می‌شود و البته اجزای دیگری مانند تنگ ماهی که اضافه می‌شود. در ادامه با بنیتا همراه باشید.

 

سفره هفت سین

خانم‌های باسلیقه ایرانی هر سال به دنبال تهیه سفره‌ای زیبا هستند که معمولا تا سیزده فروردین گسترده هست. ما سعی کرده‌ایم چند مدل از سفره‌آرایی سفره هفت‌سین را ارائه دهیم.

مدل جنگلی

مدل جنگلی

ابتدا روی میز یا روی زمین پارچه‌ای ساده به رنگ کرمی پهن می‌کنیم. رنگ پارچه را با توجه به سلیقه و نظر خود می‌توانید تغییر دهید. برای قرار دادن وسایل سفره در این مدل به‌جای ظرف از تنه درخت استفاده خواهیم کرد.  ابتدا باید تنه درختی را با قطر تقریبی 20 سانتی‌متر فراهم کنیم. اندازه تنه درخت به بزرگی سفره و سلیقه فردی بستگی دارد. تنه درخت را برش می‌زنیم، به‌گونه‌ای که مانند بشقاب باشد. به حدود هفت یا هشت تنه درخت نیاز داریم. با استفاده از ربان کرم‌رنگ گل‌های کوچکی را درست می‌کنیم و با استفاده از چسب حرارتی به بدنه هر تنه درخت‌ می‌چسبانیم. روی یکی از تنه‌های درخت بذر‌های جوانه‌زده را برای سبزه آماده کرده‌ایم می‌ریزیم تا سبز شود. البته با توجه به اینکه سبز شدن این جوانه‌ها پنج الی شش روز طول می‌کشد پس باید برای تهیه ظرف‌های تنه درختی زودتر اقدام کنیم.

عناصر سفره هفت‌سین که شامل سمنو، سیر، سیب، سکه، سماق و سنجد هست را روی تنه‌ها قرار می‌دهیم. برای بالای سفره به آینه نیاز داریم. می‌توانیم با استفاده از همان ربان کرمی رنگ دورتادور آینه را پوشانده و یک گل در گوشه‌ای از آن بچسبانیم. قرآن نیز یکی از عناصر اصلی سفره است که به‌صورت باز جلوی آینه قرار می‌گیرد. حال نوبت به تنگ ماهی می‌رسد. دور دهانه باریک تنگ ماهی هم از نوار کرمی و یک گل مانند آینه استفاده می‌کنیم.

تنه درخت‌ها را با توجه به سلیقه خودمان به‌طور پراکنده روی سفره می‌چینیم. شمع‌هایی استوانه‌ای و سبزرنگ را با اندازه‌های مختلف تهیه می‌کنیم و در سفره بین تنه‌ها می‌گذاریم تا با روشن شدنشان زیبایی سفره چند برابر شود. در آخر می‌توانیم برای زیبایی بیشتر، پوشال‌هایی به رنگ چوب یا گل پرپر را روی سفره بریزیم. امیدواریم که سالی به سبزی جنگل و طراوت این سفره زیبا داشته باشید.

 

سفره هفت‌سین سبز

هفت سین سبز

در این مدل به‌جای سفره به یک سینی مستطیل یا گرد بزرگ احتیاج داریم. درون سینی را با لایه نازکی از ماسه می‌پوشانیم. طبق روش سبز کردن بذر‌ها ( ترجیحا گندم)، از دانه جوانه‌زده شده، استفاده می‌کنیم. برای تهیه این سفره نیز باید از یک هفته قبل از نوروز شروع به کار کنیم. جوانه‌ها را درون سینی روی ماسه‌ها می‌ریزیم تا سبز شود. کمی که سبز شد شروع به تزیین سفره می‌کنیم. این سینی بزرگ سبز، زمینه کار ما است.

با استفاده از چوب بستنی یا اگر موجود نیست مقوا، خانه‌ای کوچک درست می‌کنیم. خانه را در گوشه‌ای از زمینه قرار می‌دهیم و با استفاده از چسب حرارتی می‌چسبانیم. یک قرآن کوچک را جلو در خانه می‌گذاریم. عناصر اصلی سفره هفت‌سین که عبارت است از سمنو، سیر، سیب، سکه، سماق و سنجد را درون ظرف‌های خیلی کوچکی گذاشته درون سفره می‌چینیم. می‌توانیم یک شمع قلمی کوچک را مانند دودکش بالای خانه بچسبانیم. جاهای مختلف سفره هم شمع می‌گذاریم. از یک ظرف شیشه‌ای یا سفالی پهن برای تنگ ماهی استفاده می‌کنیم به‌گونه‌ای که حالت حوض داشته باشد و آن را در وسط سفره قرار می‌دهیم.

برای زیبایی بیشتر، چند میوه کاج را لابه‌لای سبزه‌ها می‌گذاریم. می‌توان از یک خروس سفالی یا پلاستیکی هم برای جلوی در خانه استفاده کرد. چون خروس نماد سال جدید است. مزرعه هفت‌سین ما آماده است. می‌توانیم به گرمی یک خانه به استقبال سال جدید برویم.

سفره هفت‌سین سنتی

سنتی

شاید شما از آن دسته افراد باشید که ترجیح می‌دهید یک سفره هفت‌سین ساده و سنتی داشته باشید. سفره‌ای اصیل و ایرانی. در این قسمت ایده‌هایی در این مورد را در اختیارتان قرار می‌دهیم.

 در سفره‌ای اصیل، ابتدا به یک سفره یا رومیزی ایرانی نیاز داریم. سفره‌ای مانند سفره قلمکار یا پارچه ترمه ایرانی را روی یک میز یا زمین پهن می‌کنیم. نشانه بعدی یک سفره ایرانی ظروف سفالی است. می‌توانید از ظرف‌های سفالی ساده استفاده کنید و خودتان با رنگ‌های ویترا روی آن‌ها را تزیین کنید. یا اینکه می‌توانید از کاسه‌های آماده پرنقش‌ونگار که در بازار موجود است بهره ببرید.

سمنو، سیر، سکه، سماق و سنجد را در کاسه‌ها می‌ریزیم و آن‌ها را در جاهای مختلف سفره می‌چینیم. در یک کاسه بزرگ‌تر سیب‌ها را روی‌هم می‌گذاریم و در گوشه‌ای از سفره قرار می‌دهیم. آینه‌ای نقره‌ای یا سنتی را در بالای سفره می‌گذاریم.  و قرانی را هم به‌صورت باز بر روی رحل قرار داده و جلوی آینه می‌گذاریم. حال نوبت به تنگ ماهی می‌رسد. برای تنگ ماهی نیز از ظرف سفالی آبی استفاده می‌کنیم تا ماهی قرمز به‌خوبی در آن هنرنمایی کند. دو شمع‌دان کوچک آبی نیز تهیه کنید. شمع‌های بلند سفید می‌تواند گزینه بسیار خوبی برای این سفره اصیل و سنتی باشد. تکمیل‌کننده این سفره یک عود خوش‌بو است تا فضا را برای یک فال حافظ در لحظه تحویل سال مهیا کند. سالی به اصالت این سفره برایتان آرزومندیم.

سفره هفت‌سین صندوقی

صندوقی

در این مدل به صندوق‌های چوبی نیاز داریم. این صندوق‌ها می‌توانند قهوه‌ای یا سفید باشد، ولی اگر هر صندوق هماهنگ با بقیه اجزای سفره سفید انتخاب شود، حس زیبایی و آرامش بیشتری را به همراه دارد. سفره شما باید به سبک کوتاه و بلند پهن شود. می‌توان از چند میز کوتاه و بلند در کنار هم استفاده کرد. اگر میز در اندازه‌های مختلف نداریم بهتر است به این طریق عمل کنیم؛ پارچه‌ای بزرگ را انتخاب کرده، سپس زیر آن جعبه‌‌هایی با ارتفاع‌های مختلف قرار می‌دهیم، سپس پارچه را می‌گسترانیم. به این شکل سفره حالت پایین و بالا دارد. نکته بعدی این سفره نورپردازی با شمع‌های سفید است. عناصر سفره هفت‌سین را درون صندوق‌های سفید می‌گذاریم و با توجه به سلیقه خود در قسمت‌های مختلف سفره قرار می‌دهیم. شمع‌ها را نیز در میان صندوق‌ها پراکنده روشن می‌کنیم. آینه باید در یکی از بلندی‌های سفره قرار بگیرد و قرآن و تنگ ماهی نیز در کنارش گذاشته شود. امیدواریم از این سفره لذت ببرید.

 

سفره هفت‌سین کاج

هفت سین کاج

اگر به دنبال استفاده از وسایل ساده و درعین‌حال زیبا و خاص هستید، این سفره مناسب است. در این سفره از میوه درخت کاج استفاده می‌کنیم. سبزه را که از قبل در میوه کاج سبز می‌کنیم. سفره‌ای به رنگ روشن پهن کرده و نوک میوه‌های کاج را کمی می‌بریم تا صاف شود. سیر، سیب، سنجد و سمنو را روی نوک کاج‌ها می‌گذاریم. کاج‌ها را در سفره به‌صورت پراکنده می‌چینیم. آینه‌ای چوبی و رحلی که قرآن بر آن قرار دارد را در بالای سفره می‌گذاریم.در این سفره از جاشمعی‌های گرد استفاده می‌کنیم تا با کاج‌ها متناسب باشد.تنگ ماهی را در وسط سفره قرار می‌دهیم.روی سفره و لابه‌لای کاج‌ها از برگ درخت کاج می‌ریزیم. سفره طبیعی ما آماده است. 

سفره هفت‌سین آویزان

آویزان

اگر خیلی مایل به گستردن سفره و شلوغی آن نیستید، پس این سبک برایتان مناسب است. ابتدا تنگی که دهانه خیلی کوچکی و باریکی دارد را انتخاب می‌کنیم. سپس شاخه‌های از درختی که شکوفه دارد را جدا کرده و درون تنگ قرار می‌دهیم. سمنو و سماق را در یک ظرف‌های کوچک مانند جاشمعی می‌گذاریم و این ظرف‌ها  به همراه سیب و سیر و سنجد را با استفاده از ربان‌های رنگی از شاخه‌ها آویزان می‌کنیم. چند شمع نیز به شاخه‌ها وصل می‌کنیم. قرآن و  آینه را در جلوی تنگ قرار می‌دهیم. نوروزی پر شکوفه را برایتان آرزومندیم.

 

سفره با جام‌های کریستال

کریستال

پایه‌های اصلی این سفره جام‌های بلور است. سفره‌ای که شاید از نظر خیلی از افراد کلیشه‌ای محسوب شود، اما می‌توان گفت هیچ‌گاه از مد نمی‌افتد. هم می‌توان از جام‌های ساده استفاده کرد هم می‌توان با انواع گل‌ها از طبیعی گرفته تا گل‌های کریستال آماده در بازار یا گل‌های ربانی، برای تزیین استفاده کرد. اجزای سفره درون جام‌ها قرار می‌گیرد. برای نمایش بیشتر جام‌ها می‌توان سفره را به سبک کوتاه و بلند پهن کرد.

 سفره پست مدرن

سفره مدرن

سفره ای که همه چیز در آن ساده و بی آلایش است، اما در عین سادگی بسیار زیبا و پر معنی خواهد بود. شاید قشر نویسنده و یا شاید نقاش طرفدار این مدل سفره باشند. سفره‌ای با پارچه‌ای بسیار ساده، سیب‌ها بر روی آن ریخته شده و سنجد و سماق نیز در طرف دیگر سرازیر هستند. در این سفره عناصر سفره نقش پر‌رنگ‌تری از ظرف‌های آن‌ها دارند. همه چیز بسیار آسان‌تر از آن است که ما گمان می‌بریم.

منبع: بنیتا

می‌توانید یک سری هم به «بهترین تورهای گردشگری نوروز 96» بزنید.


قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان