خبرگزاری میزان: عزت الله انتظامی بازیگر کهنه کار سینمای ایران ملقب به "آقای بازیگر" امروز شمع تولد 94 سالگی خود را خاموش خواهد کرد.
31 خرداد ماه 97 مصادف با 94 سالگی عزت الله انتظامی بازیگر پیشکسوت و صاحب سبک سینما، تئاتر و تلویزیون ایران است. وی در سال 1303 در محله سنگلج تهران چشم به جهان گشود.
جایزه دوم بازیگر مرد از جشنواره شیکاگو، جایزه بهترین بازیگر مرد از هفتمین جشنواره فیلم فجر، برنده جایزه بهترین بازیگر مرد از دوازدهمین جشنواره فیلم فجر، دریافت لوح تقدیر در دهمین جشنواره فیلم فجر، برنده مجسمه سپاس بهترین بازیگر نقش مکمل مرد از جمله جوایزی هستند که انتظامی طی 80 سال فعالیت خود در عرصه بازیگری است.
***عزتالله انتظامی در 94 سالگی هم پیشنهاد بازی دارد/حال آقای بازیگر از قبل بسیار بهتر است
مجید انتظامی موسیقیدان و آهنگساز در گفتگو با خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان، درخصوص آخرین وضعیت جسمانی عزت الله انتظامی گفت: پدر من هیچ مشکلی ندارد. خوشبختانه حال جسمانی اش بسیار بهتر از گذشته بوده و حواسش کاملاً به جاست. خدا را شکر پدر این روزها مشکل خاصی ندارد.
وی در همین رابطه ادامه داد: بالاخره سنی از پدر گذشته و برخی امراض و دردها همچون کمردرد و پا درد و اینها برای این سن طبیعی است، اما خوشبختانه هیچکدام از این مریضیها آن طور نیست که مشکل جدی برای پدر ایجاد کند.
خالق موسیقی فیلم "دوئل" درباره سرگرمیهای آقای بازیگر در این روزها تاکید کرد: پدر در هنگام سکونت در خانه کتاب میخواند و گه گاه با من گپ میزند. روزنامه خواندن را دوست دارد و سعی میکند سریالها و فیلمهای تلویزیونی را نگاه کند. بسیاری از اوقات تنهایی پدر به گپ زدن و صحبت بر سر مسائل مختلف با من میگذرد.
انتظامی با اشاره به علاقه کارگردانان برای بازی کردن عزت الله انتظامی خاطرنشان کرد: این روزها چندین فیلمنامه به پدر پیشنهاد شده، اما واقعیت امر شرایط پدر برای بازیگری مهیا نیست. پدر کمی سخت راه میرود و کمردرد دارد و به همین دلیل نمیتواند کار کند. پدر 94 سال سن دارد پس نمیتوان از وی توقع داشت که بتواند در فیلمها بازی کند.
انتظامی پس از گذراندن دوره تحصیلات مقدماتی، وارد هنرستان صنعتی تهران شد و در رشته برق به تحصیل پرداخت. در سال 1326 وارد عرصه هنر گردید و با اندک دستمایههای هنر نمایش و تئاتر به آلمان سفر کرد و در شهر هانوفر آلمان وارد یک مدرسه شبانه آموزش سینما و تئاتر گردید.
وی با گذراندن دورههای آموزشی تئاتر به ایران بازگشت و به دلیل فضای نامناسب سینمای ایران از نظر اخلاقی، به کار دوبله فیلم، اجرای نمایش و حضور در تلویزیون روی آورد. در سال 1347 با بازی در فیلم «گاو» به کارگردانی داریوش مهرجویی وارد عرصه سینما شد.
انتظامی در سال 1348 تصمیم به کسب تجربه آکادمیک گرفت و توانست بدون کنکور وارد دانشگاه هنرهای زیبای دانشگاه تهران در رشته تئاتر شود. پس از فراغت از تحصیلات دانشگاهی، در حدود سالهای 1353-1352 به تدریس رشته تئاتر در دانشکده هنرهای زیبا و دانشگاه الزهرا (س) کنونی پرداخت.
وی سالها در خدمت تئاتر و سینما بوده و آثار بسیار ارزندهای از خود به جا نهاده است. عزت الله انتظامی از حدود 14 سالگی تئاتر را با پیش پرده خوانی در تماشاخانههای لالهزار آغاز کرد.
پس از یک سال به تماشاخانههای هنر و تهران رفت؛ همزمان در سال 1320 نخستین نمایش حرفهای خود را با عنوان «التیماتوم» نوشته پرویز خطیبی و به کارگردانی اصغر تفکری در تئاتر پارس لالهزار اجرا کرد و تا سال 1326 توانست در بیش از 10 نمایش نقشپردازی کند.
وی در دانشگاه هنرهای زیبا دانشگاه تهران نزد استادانی همچون حمید سمندریان و شنگله دانش خود را با آموختههای آکادمیک روزآمد کرد. انتظامی در هنرستان صنعتی همراه با هوشنگ بهشتی، نصرتالله کریمی، حمید قنبری و محمدعلی جعفری فعالیت هنری میکرد.
انتظامی پدر مجید انتظامی آهنگساز است. او که کارمند رسمی وزارت بهداری بود، در سال 1338 به همت رئیس اداره هنرهای زیبای وقت به آن اداره منتقل شد و همزمان کار تولید تئاترهای تلویزیونی را به عنوان بازیگر و کارگردان آغاز کرد.
راه آبی ابریشم، چهل سالگی، زندگی با چشمان بسته، شب، مینای شهر خاموش، حکم، گاوخونی، دیوانهای از قفس پرید، خانهای روی آب، سایه روشن، میکس، کمیته مجازات، جهان پهلوان تختی، روز واقعه، روسری آبی، جنگ نفتکشها و بانو از جمله آثار ارزشمندی هستند که انتظامی در آنها به ایفای نقش پرداخته است.
انتظامی در آخرین مصاحبه تفضیلی خود با خبرنگار گروه فرهنگی میزان، با ابراز گلایه نسبت به وضعیت سینمای ایران از علاقهاش برای بازی، مطالعه و یادگرفتن در این سن خبر داد.