به گزارش ایسنا و به نقل از انگجت، تئوری نسبیت عام اینشتین بسیار مهم است، زیرا برای شناخت مدرن از جهان هستی و فناوریهایی مانند ماهوارهها حیاتی است. اما آیا در سطح بزرگی چون وسعت یک کهکشان نیز معتبر است؟
به لطف بررسیهای دقیق محققان دانشگاه پورتموث بریتانیا به رهبری دکتر توماس کولت، ما اکنون میدانیم که پاسخ این سوال "بله" است. آنها طی یک آزمایش، دو کهکشان نسبتا دور که یکی در مقابل دیگری بود را بررسی کردند تا نشان دهند که نظریه نسبیت در آنها معتبر است.
این مطالعه با استفاده از تلسکوپ فضایی هابل و "تلسکوپ بسیار بزرگ"(VLT) انجام شد و جرم کهکشانها با استفاده از روشهای مختلف اندازهگیری نظیر اندازهگیری سرعت ستارهها در اطراف لبههای آن و سیستم لنز جاذبهای، محاسبه شد تا محققان با مقایسه نتایج، ببینند که آیا اندازهگیریها با هم هماهنگ هستند یا خیر. لنز جاذبهای جرم کهکشان را به واسطه نوری که از یک کهکشان توسط کهکشان مقابلش خم میشود اندازه میگیرد.
نتیجه یک خطای حاشیهای 9 درصدی داشت که مقدار زیادی به نظر میرسد، اما این دقیقترین اعتبارسنجی نظریه نسبیت تا به امروز است که نشان داد این نظریه معتبر است.
در حالی که این آزمون به طور قطعی ثابت نمیکند که نسبیت عام، اصل هدایت جهان است، اما موجب شد تا دانشمندان، چندین دهه مطالعه و دانش الهام گرفته از این نظریه را دور نریزند.
اکنون یکی از محققان به نام "توماس کولت" میخواهد نسبیت عام را از طریق روشهای مشابه بررسی کند که احتمال دارد اختلافاتی را نشان دهد.