ماهان شبکه ایرانیان

بیماریهای قلبی عروقی

بیماریهای قلبی عروقی (که همچنین بیماری های قلبی نیز  نامیده می شود) جزو  بیماریهایی است که شامل قلب، رگ های خونی ،(عروق سرخرگی ، مویرگی و سیاهرگی) یا همه است

بیماریهای قلبی عروقی

بیماریهای قلبی عروقی (که همچنین بیماری های قلبی نیز  نامیده می شود) جزو  بیماریهایی است که شامل قلب، رگ های خونی ،(عروق سرخرگی ، مویرگی و سیاهرگی) یا همه است.
بیماریهای قلبی عروقی اشاره به هر گونه بیماری دارد که سیستم قلبی عروقی را تحت تاثیر قرار می دهد،مخصوصا بیماریهای قلبی، بیماریهای عروقی مغز و کلیه و بیماریهای عروق محیطی
   علل بیماری های قلبی عروقی متنوع هستند،اما آترواسکلروز و فشار خون بالا شایع ترین هستند.
علاوه بر این، بالا رفتن سن باعث بوجود آمدن تغییرات فیزیولوژیکی و مورفولوژیکی میشود که  ،عملکرد قلبی عروقی را تغییر میدهند و منجر به افزایش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی، حتی در افراد سالم و بدون علامت میشود.
بیماری های قلبی عروقی علت اصلی مرگ و میر در سراسر جهان است، هر چند، از سال 1970، میزان مرگ و میر قلبی عروقی در بسیاری از کشورهای با درآمد بالا کاهش یافته است . در همین زمان، بیماری و مرگ و میر قلبی عروقی در کشورهای کم درآمد و یا با درآمد متوسط افزایش یافته است. اگر چه بیماری های قلبی عروقی معمولا بر افراد مسن، تاثیر می گذارد،اما  سابقه بیماری قلبی عروقی به ویژه آترواسکلروز،به اوایل زندگی بر می گردد و تلاش برای پیشگیری های اولیه از دوران کودکی لازم است. بنابراین تاکید زیادی روی جلوگیری از تصلب شرایین یا آترواسکلروز، با تغییر فاکتورهای خطر، به عنوان مثال رژیم غذایی سالم، ورزش، و اجتناب از توتون و تنباکو و سیگار کشیدن  وجود دارد.
محتوای مقاله:
 • 1 انواع عوامل خطر شامل سن ،جنسیت ،آلودگی هوا
• 2 پاتوفیزیولوژی
•    3غربالگری
 • 4 پیشگیری شامل رژیم غذایی، مکمل ها، دارو ها
• 5 مدیریت
 • 6 اپیدمیولوژی
 • 7 پژوهش ها

• بیماری عروق کرونر (همچنین به عنوان بیماری عروق کرونر قلب و بیماری های ایسکمیک قلب شناخته می شود)
• کاردیومیوپاتی – بیماری های عضله قلب

• بیماری قلبی فشار خون بالا – بیماری های قلب ثانویه به فشار خون بالا

• نارسایی قلبی
• بیماری های قلبی ریوی – یک مشکل در سمت راست قلب با درگیری سیستم تنفسی
 
• دیس ریتمی قلبی – اختلالات ضربان قلب
• بیماری های قلبی التهابی شامل:
O اندوکاردیت – التهاب لایه داخلی قلب، اندوکاردیوم. ساختار اغلب  دریچه های قلب می باشد.
o    قلب التهابی
o    میوکاردیت – التهاب عضله قلب، قسمت عضلانی قلب است.
• بیماری های قلبی دریچه
• بیماری عروق مغزی – بیماری عروق خونی که خون را به مغز می رسانند. مانند سکته مغزی
• بیماری شریانی محیطی – بیماری عروق خونی که خون را به دستها و پاها میرساند.
• بیماری مادرزادی قلب – ناهنجاری های ساختاری قلب از هنگام بدو تولد
• بیماری های قلبی روماتیسمی – عضلات قلب و دریچه آسیب دیده اند،بعلت تب روماتیسمی ناشی از استرپتوکوک گروه A عفونت استرپتوکوکی.

    عوامل خطر :
شواهد تعدادی از عوامل خطر برای بیماری های قلبی را نشان می دهد: سن، جنس، فشار خون بالا، چربی خون، دیابت، سیگار کشیدن تنباکو، مصرف گوشت فرآوری شده، مصرف بیش از حد الکل، قند و شکر، ژنتیک خانوادگی، چاقی، عدم فعالیت فیزیکی، عوامل روانی اجتماعی و آلودگی هوا.
در حالی که سهم هر یک از عوامل خطر بین جوامع مختلف و یا گروه های قومی متفاوت است اما سهم کلی این عوامل خطر در مطالعات اپیدمیولوژیک قابل ملاحظه است .

برخی از این عوامل خطر، مانند سن، جنس و یا سابقه خانوادگی، تغییر ناپذیر هستند. اما بسیاری از این عوامل خطر قلبی عروقی مهم، توسط تغییر در شیوه زندگی، تغییرات اجتماعی، درمان دارویی و پیشگیری از فشار خون بالا، چربی خون و دیابت قابل اصلاح هستند.
سن:
تاکنون،سن مهم ترین عامل خطر، درتوسعه بیماریهای قلبی عروقی است که با گذشت هر دهه ی زندگی سه برابر میشود. تخمین زده می شود که 82 درصد از افرادی که از بیماری عروق کرونر قلب می میرند ،65 سال و بالاتر هستند. در همان حین، خطر ابتلا به سکته مغزی با گذشت هر دهه پس از سن 55، دو برابر میشود.
توضیحات زیادی داده شده است که چرا سن ،خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را افزایش می دهد. یکی از آنها به سطح کلسترول سرم (خون)مربوط است.
در بیشتر جوامع،  سطح کلی کلسترول خون با افزایش سن، زیاد می شود. در مردان، این سطح در حدود سن 45 تا 50 سال متوقف میشود. اما در زنان، تا سن 60 تا 65 سال ،این  افزایش ادامه دارد. پیری همچنین با تغییر در خواص مکانیکی و ساختاری دیواره های عروقی همراه است، که منجر به از دست دادن قابلیت ارتجاعی شریان ها و کاهش انطباق شریانی کاهش می شود.که پس از آن به بیماری عروق کرونر منجر می شود.
جنسیت:
مردان در معرض خطر بیشتری از بیماری های قلبی نسبت به زنان پیش از یائسگی هستند. بعد از یائسگی ،خطر ابتلای یک زن شبیه به مرد است. اگر چه اطلاعات تازه تر از WHO و سازمان ملل متحد ،مخالف این نظره است. یک زن مبتلا به دیابت ،بیشتر از یک مرد مبتلا به دیابت احتمال ابتلا به بیماری های قلبی را دارد.
 در میان افراد میانسال، بیماری عروق کرونر قلب 2 تا 5 بار در مردان شایع تر از زنان است. در یک مطالعه انجام شده توسط سازمان بهداشت جهانی، حدود 40 درصد از مرگ و میر بیماری های قلبی
و عروق کرونر مربوط به جنسیت است. مطالعه دیگری نیز نتایج مشابهی را گزارش میدهد که تفاوت جنسیت ،نزدیک به نیمی از خطر بیماری های قلبی و عروقی را توضیح می دهد. یکی از توضیحات ارائه شده برای تفاوت جنسیتی در بیماری های قلبی عروقی تفاوت هورمونی است.در میان زنان، استروژن هورمون جنسی غالب است. . استروژن ممکن است اثرات محافظتی از طریق متابولیسم گلوکز و سیستم هموستاتیک داشته باشد. و ممکن است تاثیر مستقیم بر بهبود عملکرد سلول های دیواره ها داشته باشد. تولید استروژن پس از یائسگی کاهش می یابد، و ممکن است باعث تغییر متابولیسم چربی زن به سوی یک فرم آتروژنیک بیشتر با کاهش سطح کلسترول HDL و افزایش LDL و سطح کلسترول کل بشود.. زنانی که یائسگی زودرس را تجربه کرده اند ، یا به طور طبیعی و یا بعلت اینکه هیسترکتومی(برداشتن همه یا بخشی از رحم) داشته اند، دو برابر احتمال ابتلا به بیماری های قلبی نسبت به زنان از همان گروه سنی که هنوز یائسه نشده اند،را دارند.
در میان مردان و زنان، تفاوت های قابل توجهی در وزن بدن، قد، توزیع چربی بدن، ضربان قلب، حجم ضربان ها، و انطباق شریانی وجود دارد. درافرادخیلی مسن، سفتی و کشسانی عروق بزرگ  وابسته به سن و در زنان بارزتر است .و ممکن است علت آن ،کوچکتر شدن اندازه بدن و ابعاد شریانی،مستقل از یائسگی باشد.
آلودگی هوا :
در مطالعه ی ،در معرض طولانی یا کوتاه مدت هوای آلوده قرار گرفتن و اثرات آن بر بیماری های قلبی عروقی مورد بررسی قرار گرفته شده است.در حال حاضر به ازای هر 10 میکروگرم/ M3،خطر مرگ و میر 8-18 درصد برآورد شده است. زنان در معرض خطر بیشتری برای بیماری عروق کرونر نسبت به مردان هستند.
به طور کلی، قرار گرفتن در معرض طولانی مدت آلودگی هوا، میزان آترواسکلروز و التهاب را افزایش میدهد. قرار گرفتن در معرض کوتاه مدت (2 ساعت)، هر 25 میکروگرم / M3 ،منجر به 48٪ افزایش خطر مرگ و میر می شود. علاوه بر این، تنها 5 روز پس از قرار گرفتن در معرض هوای آلوده ، افزایش سیستولیک ( 2٫8 میلیمتر جیوه) و دیاستولیک (2٫7 میلی متر جیوه) فشار خون برای هر 10٫5 میکروگرم / M3 رخ میدهد. تحقیقات دیگر نیز نشان داده اند که آلودگی هوا در ریتم نامنظم قلب، کاهش تغییرپذیری ضربان قلب (کاهش تون واگ)، و بویژه نارسایی قلبی و نیز در ضخامت شریان کاروتید و خطر ابتلا به انفارکتوس حاد میوکارد ،موثر است.
پاتوفیزیولوژی(شناسایی روند بیماری):
تراکم وابسته به رنگ اسکن الکترونی میکروگراف SEM (DDC-SEM از کلسیفیکاسیون عروقی(رسوب کلسیم)، نشان میدهد که در ذرات کروی فسفات کلسیم پرتقال (مواد متراکم تر) و در سبزیجات، ماتریکس خارج سلولی (مواد کم متراکم تر) هستند. مطالعات مبتنی بر جمعیت نشان می دهد که آترواسکلروز، پیشرو عمده بیماری های قلبی عروقی، در دوران کودکی آغاز می شود.
در پاتوبیولوژی و مطالعه ای روی جوانان نشان داده شد که ضایعات اساسی در تمام  سرخرگهای بزرگ و بیش از نیمی از عروق کرونر راست جوانان در سن 7-9 سال ظاهر می شود.
با توجه به اینکه  در هر 3 نفر،1 نفر  بر اثر عوارض ناشی از آترواسکلروز می میرند،این بیماری بسیار مهم است. به منظور جلوگیری از این اتفاق، آموزش هاو آگاهی های لازم برای اینکه بیماری های قلبی عروقی جزو بزرگترین تهدیدها برای انسان ها هستند و همچنین اقدامات لازم برای جلوگیری
از این بیماری باید صورت گیرد.
دیابت و چاقی  اغلب با بیماری های قلبی عروقی در ارتباط هستند،و همچنین به عنوان سابقه ای  برای بیماری های مزمن کلیه و بالا رفتن کلسترول خون محسوب می شوند. در واقع، بیماری قلبی عروقی بیشترین تهدید کننده حیات و از عوارض دیابت است و احتمال مرگ بیماران دیابتی از عوارض مربوط به قلب بسیار بیشتر  است نسبت به افراد سالم.
    غربالگری:
نمایش نوار قلب (چه در حالت استراحت و یا با ورزش) در افراد بدون علائم که در معرض خطر کم هستند توصیه نمی شود. این شامل افراد جوان بدون عوامل خطر نیز میشود.در افراد در معرض خطر بالاتر،شواهد برای غربالگری با نوار قلب بی نتیجه بوده  است.
برخی از نشانگرهای زیستی ممکن است به عوامل خطر قلبی عروقی معمولی برای پیش بینی خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی در آینده اضافه شوند. با این حال، ارزش بالینی برخی از نشانگرهای زیستی هنوز هم بحث برانگیز است. در حال حاضر، نشانگرهای زیستی که ممکن است بیشتر ،خطر بیماری های قلبی عروقی را منعکس سازند، شامل موارد زیر است:

• کلسیفیکاسیون عروق کرونر
 • ضخامت لایه داخلی و میانی شریان کاروتید
• ناحیه ای از کاروتید که پلاک تشکیل شده
 • فیبرینوژن و غلظت خون PAI-1 بالا
• هموسیستئین افزایش یافته
• سطح خونی بالای نامتقارن از دی متیل ارژنین
•سطح التهاب نشان داده شده توسط پروتئین فعال شده ی C
 • افزایش لیپوپروتئین کم چگالی P
• سطح خون بالا از پپتید ناتریورتیک مغز (همچنین به عنوان نوع B شناخته می شود.)

    پیشگیری:

در حال حاضر اقدامات لازم برای جلوگیری از بیماری های قلبی عروقی شامل این موارد هستند:

• رژیم غذایی کم چرب و پر فیبر از جمله غلات سبوس دار و میوه ها و سبزیجات. پنج وعده در روز خطر ابتلا  را به حدود 25٪ کاهش می دهد.
• قطع دخانیات و اجتناب از دود و دم
• مصرف الکل را به مقدار روزانه توصیه شده محدود کنید. مصرف یک یا دو عدد از نوشیدنی های الکلی استاندارد در طول روز ممکن است خطر را تا 30 درصد کاهش می دهد.با این حال مصرف بیش از حد الکل خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را افزایش می دهد.
• کنترل فشار خون پایین(دیاستول) که بالا نرود.
 • کاهش چربی بدن اگر اضافه وزن یا چاقی دارید.
• افزایش فعالیت روزانه به 30 دقیقه ورزش در طول روز و حداقل پنج بار در هفته.
• کاهش مصرف قند
 • کاهش استرس روانی. استرس نقش نسبتا جزئی در فشار خون دارد. روش های مخصوص درمانی آرامش بخش توسط شواهد پشتیبانی نمی شود.
 
برای بزرگسالان بدون تشخیص فشار خون بالا، دیابت، چربی خون و یا بیماری های قلبی عروقی، مشاوره معمول و بهبود رژیم غذایی و افزایش فعالیت بدنی مفید است. هنوز مشخص نیست که آیا مراقبت از دندان در افراد با پریودنتیت (التهاب لثه) بر خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی تاثیر می گذارد یا خیر. از سال 2014 به بعد، ورزش در کسانی که در معرض بالای خطر بیماری های قلبی هستند مورد مطالعه قرار نگرفته است.
    رژیم غذایی:
رژیم غذایی که غنی از میوه ها و سبزیجات باشد، خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی و مرگ را کاهش می دهد. شواهد نشان می دهد که رژیم غذایی مدیترانه ای ممکن است نتایج قلبی عروقی را بهبود بخشد.همچنین شواهدی وجود دارد که یک رژیم غذایی مدیترانه ای ممکن است موثرتر از یک رژیم غذایی کم چرب باشد و تغییرات مفیدتری در دراز مدت برروی خطر قلبی عروقی داشته باشد.(به عنوان مثال، کاهش سطح کلسترول و فشار خون).
رژیم غذایی DASH (غنی در آجیل، ماهی، میوه ها و سبزیجات، و مقدار اندک شیرینی، گوشت قرمز و چربی) نشان داده است در کاهش فشار خون،کم کردن کلسترول لیپوپروتئین و بهبود سندرم متابولیک موثر بوده است.اما اثرات مفید آن در دراز مدت در خارج از چارچوب بالینی،هنوز مورد بحث و گفتگو است. یک رژیم غذایی با فیبر بالا،خطر بیماری را کاهش میدهد.
هر چربی ای به نظر نمی رسد که عامل خطری مهم باشد. اسیدهای چرب ترانس ،خطر بیماری های قلبی عروقی را بالا میبرند. در سراسر جهان، دستورالعمل رژیم غذایی کم چرب و دارای چربی اشباع کم توصیه میشود.
  تاثیر رژیم غذایی کم نمک هنوز نامشخص است. در بررسی ای ذر سال 2012 ،شواهد حاکی از تاثیر کم  جایگزین چربی های اشباع در رژیم غذایی با چربی های اشباع نشده ،بودند. علاوه بر این، در این بررسی نشان داده شد که یک رژیم غذایی کم نمک ممکن است برای افراد مبتلا به نارسایی احتقانی قلب، مضر باشد.
در بررسی دیگری روی نمک در رژیم غذایی، به این نتیجه رسیدند که مصرف زیاد نمک در رژیم غذایی فشار خون و بیماری های قلبی عروقی را از طریق مکانیسم های دیگر افزایش می دهد.
شواهد نیز نشان داد که مصرف نمک زیاد علاوه بر مرگ و میر قلبی عروقی ، باعث سکته مغزی، وبزرگ شدن بطن چپ می شود.
    مکمل ها:
یک رژیم غذایی سالم ،مفید و ضروری است.زیرا به طور کلی اثر مکمل های آنتی اکسیدانی ( ویتامین E، ویتامین C، و غیره) و یا دیگر ویتامین ها در محافظت در برابر بیماری های قلبی عروقی نشان داده نشده است و حتی در مواردی منجر به آسیب شده است. مکمل های معدنی نیز مفید نبوده اند. نیاسین، نوعی ویتامین B3، ممکن است یک استثنا باشد که خطر حوادث قلبی عروقی در افراد در معرض خطر بالا را کاهش می دهد. مکمل های منیزیم نیز باعث کاهش فشار خون بالا (وابسته به دوز مصرفی) می شوند. درمان با منیزیم برای بیماران مبتلا به آریتمی بطنی همراه با تورساد پوینت(torsade de pointes)که مبتلا به سندرم QT طولانی هستند و همچنین برای درمان بیماران مبتلا به آریتمی-مسمومیت ناشی از دیگوکسین توصیه میشود. شواهد بدست آمده در حمایت از مکمل اسید چرب امگا 3،ناموفق بوده است.
    دارو :
فواید مصرف آسپرین در بیماری های قلبی عروقی با مضرات مصرف آن که میتواند منجر به خونریزی های شدید بشود برابری دارد.
استاتین ها در پیشگیری از بیماری های قلبی و عروقی بیشتر در افراد با سابقه بیماری های قلبی عروقی موثر است. ازآنجاییکه میزان حوادث در مردان نسبت به زنان،بیشتر است،کاهش مرگ و میر در مردان با مصرف استاتین ،چشمگیرتر است. در افرادی که بیماری قلبی عروقی ندارند اما فاکتورهای خطر را دارند، به نظر می رسد استاتین ها باعث کاهش مرگ و میر و بیماری های قلبی در آینده میشوند.
البته زمانی که استاتین ها میتوانند بعنوان عاملی در برابر مرگ عمل کنند،طولانی است تقریبا حدود یک سال؛ که بسیار طولانی تر از مدت زمان اثرشان بر روی چربی هاست. داروهای نیاسین، فیبرات و مهارکننده CETP،در حالی که ممکن است کلسترول HDL را افزایش دهند،اما از خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی همانند کسانی که استاتین مصرف میکنند،جلوگیری نمیکند.
    مدیریت :
بیماری قلب و عروق با درمان اولیه و در درجه اول با رعایت رژیم غذایی و اصلاح شیوه زندگی قابل درمان است.
    همه گیرشناسی :
بیماری های قلبی عروقی علت اصلی مرگ و میر هستند. در سال 2008، 30 درصد از کل مرگ و میر جهانی در اثر بیماری های قلبی و عروقی بود. مرگ ناشی از بیماری های قلبی و عروقی در کشورهای کم درآمد و یا با درآمد متوسط بیشتر است.بطوریکه  بیش از 80٪ از مرگ و میر جهانی در این کشورها رخ داده است. تخمین زده شده است که تا سال 2030، سالانه بیش از 23 میلیون نفر از بیماری های قلبی و عروقی می میرند.

    پژوهش:
 اولین مطالعات در زمینه ی سلامت قلب و عروق در سال 1949 توسط جری موریس با استفاده از داده های  بهداشت حرفه ای  انجام شد و در سال 1958 منتشر شد. علل، پیشگیری، و یا درمان تمام بیماری های قلبی عروقی،هنوز زمینه فعال تحقیقات پزشکی باقی مانده است،و صدها تحقیق علمی به صورت هفتگی منتشرمی شود.

تاکیدات اخیر روی  ارتباط بین درجات پایین التهاب که نشانه آترواسکلروز است و عوارض احتمالی آن است. پروتئین واکنشی C (CRP) ،نشانگر التهابی رایجی است که در بیمارانی که در معرض خطر بیماری های قلبی عروقی هستند،افزایش پیدا می کند.همچنین osteoprotegerin، که در تنظیم عامل رونویسی التهابی اصلی به نام NF-kB، شرکت میکند ؛به عنوان عامل خطر بیماری های قلبی عروقی و مرگ و میر به شمار  میرود.

در حال حاضر ،برخی از مناطق در دست تحقیق، شامل ارتباط احتمالی بین عفونت Chlamydophila pneumoniae (یکی از علل عمده پنومونی) و بیماری عروق کرونر میباشد.
پژوهش های متعددی نیز روی  مزایای ملاتونین در پیشگیری و درمان بیماری های قلبی و عروقی انجام گرفته است. ملاتونین از غده پینه آل ترشح می شود و نشان داده شده است که قادر به کاهش کلسترول کل،کاهش چگالی سطح کلسترول لیپوپروتئین در پلاسمای خون موش صحرایی بوده است. کاهش فشار خون نیز هنگامی مشاهده شده که دوز دارویی استفاده شده است. بنابراین، گمان می شود درمان های قابل قبولی برای فشار خون بالا وجود داشته باشد. با این حال، قبل از آن که بتوان برای استفاده های مجاز استفاده شود،
تحقیقات بیشتری نیاز است تا روی عوارض جانبی، دوز مطلوب، و غیره انجام شود.

منبع : wikipedia

گروه ترجمه پارسی طب – فرزانه سعیدیان

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان