امروزه مصرف گوشت بوقلمون در بین اکثر افراد پرطرفدار شده است که سرشار از پروتئین، ویتامین ها و مواد معدنی است و به نسبت گوشت قرمز، کالری کمتری دارد که بوقلمون شکم پر از دسته غذاهای محبوب و پرطرفدار است. از این رو، اگر شما نیز تمایل به تهیه این غذای خوش طعم دارید بهتر است تا پایان مطلب طرز تهیه بوقلمون شکم پر همراه ما باشید.

طرز تهیه بوقلمون خوشمزه شکم پر
این غذای ایرانی مانند ماهی شکم پر و سینه مرغ شکم پر جزو غذاهای محبوب ایرانی است که نحوه تهیه آن نیاز به یک سری مواد ساده دارد و به راحتی و در مدت زمان کمی می توانید آن را تهیه و نوش جان کنید. در ادامه مطلب، طرز تهیه بوقلمون شکم پر را به شما عزیز آموزش می دهیم.
مواد لازم
- بوقلمون : یک عدد
- کره : دویست و پنجاه گرم
- زعفران دم کرده غلیظ : چهار قاشق غذاخوری
- رنده پوست لیمو ترش : یک قاشق غذاخوری
- رنده پوست پرتقال: یک دوم قاشق غذاخوری
- رزماری : پنج شاخه
- میخک : سه
- برگ بو : سه عدد
- زردچوبه : دو قاشق چایخوری
- فلفل سیاه : دو قاشق چایخوری
- فلفل قرمز : یک قاشق چایخوری
- زیره : یک قاشق چایخوری
- پودر فلفل دلمه ای قرمز : یک قاشق چایخوری
- آرد: دو قاشق غذاخوری
- نمک : به مقدار لازم
- روغن جامد : به مقدار لازم
- روغن زیتون : به مقدار لازم
- لیمو ترش تازه : یک عدد
- ساقه کرفس : سه عدد
- هویج بزرگ : دو عدد
- پیاز بزرگ : دو عدد
- پیاز داغ : یک پیمانه
- مغز گردو نیم کوب شده : صد و پنجاه گرم
- آلو خورشتی خیس خرده : صد گرم
- آلو جنگلی خیس خرده : صد گرم
دستور تهیه
به منظور تهیه بوقلمون شکم پر ابتدا بوقلمون را از سه ساعت قبل از یخچال خارج کرده و اجازه دهید به دمای محیط برسد و در صورتی که رطوبت داشت با دستمال خشک نمایید و کره را نیز از یخچال خارج کرده تا به دمای محیط برسد.
حالا کره، زعفران دم کرده، دو شاخه رزماری، رنده پوست لیموترش، رنده پوست پرتقال، یک قاشق زردچوبه، یک قاشق فلفل سیاه و آب لیموترش تازه را باهم ترکیب کنید تا حالت خمیری شود و با دست پوست روی سینه را به آرامی بلند نمایید و با دقت اینکار را انجام دهید تا پوست پاره نشود.
حالا پس از بلند کردن پوست، مخلوط کره با ادویه ها را روی سینه مالیده و با دست ماساژ دهید تا مواد به داخل گوشت نفوذ نماید و دقت داشته باشید که پوست پاره نشود.
در مرحله بعدی از طرز تهیه بوقلمون شکم پر، از سمت گردن بوقلمون هم به آرامی پوست را بلند کرده و کره را زیر پوست پخش نمایید سپس، زمانی که کل سینه را با کره ماساژ دادید مابقی کره را روی پوست و ران بوقلمون بمالید.
حالا روی سطح بوقلمون کمی روغن زیتون زده و با پیاز تفت داده شده، آلوها، مغز گردو، زردچوبه، فلفل سیاه، فلفل قرمز، پودر فلفل دلمه ای، دارچین و زیره باهم ترکیب نمایید و مواد را تفت داده تا بوی خامی آن گرفته شود، سپس سه عدد برگ بو را داخل شکم بوقلمون بگذارید.
حالا به منظور بستن بوقلمون با نخ نسوز و سوزن، شکم بوقلمون را دوخته تا مواد بیرون نریزد همچنین می توانید یک نخ به اندازه دو برابر قد بوقلمون برداشته و نخ را زیر دم بوقلمون بیندازید و سپس محکم گره بزنید و بعد بوقلمون را برگردانده و آن را از سمتی که باز است محکم گره بزنید و در صورتی که قادر به بستن با این روش نبودید شکم بوقلمون را دوخته و بعد ران و بال ها را نیز با نخ محکم ببندید.
حالا داخل سینی فر، فویل پهن کرده و با یک قاشق روغن جامد آن را چرب کنید و بعد بوقلمون پر شده را داخل سینی گذاشته و هویچ و کرفس را خرد کنید و پیاز را نیز به چند قسمت تقسیم نمایید سپس پیاز، هویج، کرفس و میخک را اطراف بوقلمون بگذارید و با فویل روی بوقلمون را پوشانده و داخل فر در طبقه وسط که از قبل بر روی دمای 175 یا 180 درجه گرم کرده اید قرار دهید.
حالا اجازه دهید بوقلمون به مدت چهل دقیقه داخل فر بماند تا پخته شود که البته زمان پخت بسته به وزن بوقلمون دارد که معمولاً هر یک کیلو باید چهل دقیقه داخل فر باشد و در فاصله ای که بوقلمون در حال پخت است سه بار از فر خارج کرده و آبی را داخل ظرف جمع شده است را روی سطح بوقلمون ریخته و مجدداً داخل فر بگذارید و در آخر پخت فویل را برداشته تا روی آن برشته شود.
حالا پس از اینکه بوقلمون را از فر خارج کردید با فویل تمیز روی آن را پوشانده و اجازه دهید به مدت نیم ساعت در دمای محیط بماند. سپس به منظور تهیه سس آن، هویج، پیاز، کرفس، رزماری و میخکی که داخل سینی فر گذاشته بودید را داخل قابلمه ریخته و به آن دو قاشق آرد بیفرایید و آبی که داخل سینی جمع شده است را به آن اضافه کنید و اجازه دهید قابلمه به مدت پانزده دقیقه روی گاز باشد تا بوی خامی آرد گرفته شود که در صورت تمایل می توانید کمی آب غوره یا لیمو ترش نیز بیفرایید. سپس، از روی حرارت برداشته و سبزیجات را له کرده و از صافی رد نمایید. نوش جان.

نکات تکمیلی
1. هرگز داخل شکم بوقلمون را بیش از حد پر نکنید زیرا پخت آن طولانی تر می شود.
2. پیش از پر کردن شکم بوقلمون داخل و روی آن را با نمک و فلفل سیاه مزه دار کنید، اگر از قبل بوقلمون را داخل اب نمک گذاشته اید نیازی به اینکار نمی باشد و باعث شور شدن بیش از حد بوقلمون می شود.