مدیرکل نظارت بر اعتباربخشی و امور درمان معاونت درمان وزارت بهداشت با اشاره به اقدام این وزارتخانه جهت تامین تجهیزات و ملزومات پزشکی مورد نیاز بیماران در بیمارستانها، گفت: با این اقدام بیمار برای تهیه تجهیزات مورد نیازش سرگردان نیست و از طرفی به بحث شفافیت کمک کرده و بحث آفرهای پزشکی هم حذف میشود.
به گزارش به نقل از ایسنا،دکتر علیرضا عسگری درباره دستور وزارت بهداشت مبنی بر تامین تجهیزات و ملزومات پزشکی در همه بیمارستانهای کشور اعم از دولتی، خصوصی و... و عدم ارجاع بیماران به خارج از بیمارستان برای تهیه این ملزومات، گفت: باید توجه کرد که یکی از مصادیق فساد که ممکن است رخ دهد، رابطه مالی بین جراح و شرکتهای تجهیزات پزشکی است. باید بدانیم که این موضوع در هیچ کجای دنیا پذیرفته نیست و هیچ منطقی چنین موضوعی را نمیپذیرد.
وی افزود: یکی از دلایل ایجاد چنین مناسباتی این است که بیمار برای تهیه تجهیزات مورد نیازش رأسا اقدام کرده و برای تهیه آنها به جایی مراجعه کند که امکان نظارت بر آن وجود ندارد. بر همین اساس اداره تجهیزات پزشکی سایتی را راهاندازی کرده است که قیمت تجهیزات پزشکی را به طور مشخص ذکر کرده است. از طرفی به بیمارستانهای خصوصی اعلام کردیم داروخانه بیمارستان مکلف است که تجهیزات پزشکی را با قیمت مصوب در سایت اداره تجهیزات پزشکی، در خود بیمارستان به بیماران عرضه کند.
عسگری با بیان اینکه این اتفاق بعد از طرح تحول نظام سلامت در بیمارستانهای دولتی انجام میشود، ادامه داد: در بخش دولتی بیمار هزینه این تجهیزات را از جیب پرداخت نمیکند و فقط در صورتحسابش 10 درصد سهم بیمار را میپردازد، اما در بخش خصوصی بیمار خودش پول تجهیزات و ملزومات پزشکی مورد نیازش را میپردازد و بعدا میتواند از بیمه تکمیلی پولش را دریافت کند.
مدیرکل نظارت بر اعتباربخشی و امور درمان معاونت درمان وزارت بهداشت با اشاره به مزایای این اقدام، گفت: با این اقدام بیمار برای تهیه تجهیزات مورد نیازش سرگردان نیست، قیمت تجهیزات پزشکی همان قیمت مصوب اداره کل تجهیزات پزشکی است، وسیلهای که در اختیار بیمار قرار میگیرد، حتما از نظر ایمنی تایید شده است و ... از طرفی به بحث شفافیت کمک میکند و بحث آفر پزشکی حذف میشود. البته نمیتوان گفت با این اقدام چنین اتفاقاتی به صفر میرسد، اما آنقدر کاهش پیدا میکند که کمککننده است.
وی افزود: در حال حاضر برخی در پی شیطنت و تهییج مردم هستند، اما ما این کار را شروع کردیم و سندیکای بیمارستانهای خصوصی هم خیلی خوب از این اقدام حمایت کردند. این موضوع ابلاغ شده و بیمارستانها فرصت کوتاهی خواستند تا داروخانههایشان را سازگار کنند و بزودی بازدیدهای نظارتی را برای حسن اجرای این برنامه آغاز میکنیم.
مدیرکل نظارت بر اعتباربخشی و امور درمان وزارت بهداشت همچنین با اشاره به تاخیر بیمهها در پرداخت مطالبات بیمارستانها افزود: تاخیر در پرداخت مطالبات در بخش دولتی آسیب میزند و رمقی برای بیمارستانهای دولتی باقی نمانده است، اما در بخش خصوصی پول را بیمار میپردازد و مشکلی ایجاد نمیکند. یعنی بیمار بهجای اینکه تجهیزات مورد نیازش را از بازاری چون ناصرخسرو تامین کند، آن را در داروخانه بیمارستان میگیرد.
وی تاکید کرد: در بخش دولتی گاهی شرکتها تحت تاثیر این تاخیرها، اقداماتی انجام میدهند و تجهیزات را به موقع نمیرسانند. در مجموع تلاش وزارت بهداشت این است که در روند خدمترسانی اختلالی ایجاد نشود و در این راستا از تنوع شرکتها استفاده میشود و مجموعه تلاشهای شخص وزیر بهداشت و معاونتهای درمان و توسعه نیز در همین راستا است که نقدینگی به شکلی در اختیار شرکتها قرار گیرد تا بهانهای برای توقف در خدمت نباشد. در مجموع اینطور نیست که خدمتی تعطیل شده باشد اما فشار هم وجود دارد.