ماهان شبکه ایرانیان

الفت‌پور در گفتگو با مهر:

بررسان کتاب، وکیل‌الدوله‌ شده‌اند/«نقاب‌ها» بالاخره چاپ شد

علی الفت‌پور ضمن اعلام خبر چاپ کتاب «نقاب‌ها»(جریان‌شناسی نفوذ و استحاله در ایران) از سختی‌هایی گفت که برای گرفتن مجوز انتشار این اثر کشیده است.

بررسان کتاب، وکیل‌الدوله‌ شده‌اند/«نقاب‌ها» بالاخره چاپ شد

علی الفت پور پژوهشگر و نویسنده در گفتگو با خبرنگار مهر، درباره اثر جدید خود گفت: دیروز چهارشنبه بالاخره مجوز چاپ کتاب جدیدم با نام «نقاب‌ها» توسط وزارت ارشاد صادر شد. این کتاب به جریان‌شناسی نفوذ و استحاله در تاریخ معاصر ایران و جمهوری اسلامی اختصاص دارد.

وی افزود: کتاب را اردیبهشت پارسال به وزارت ارشاد دادم و طبق مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی باید طی مدت یک ماه درباره‌اش پاسخ می‌دادند اما چند ماه طول کشید که بگویند این کتاب غیرمجاز است. دلیلش هم مشخص نشد. ابتدا گفتند کتاب پنج‌شش مورد دارد که باید حذف شوند. همه این موارد هم سلیقه‌ای و سیاسی بودند. با حذف موارد مذکور، باز هم کتاب را غیرمجاز اعلام کردند. متاسفانه رفتن ‌و آمدن دولت‌ها، سیاست ممیزی کتاب‌ها را هم تغییر می‌دهد و بررسان کتاب تبدیل به وکیل‌الدوله‌های جریان‌های خاص سیاسی شده‌اند. حرف‌های عجیب و غریب و ایرادهایی هم به کتاب‌ها می‌گیرند که نمی‌خواهم به آن‌ها اشاره‌ کنم. 

این پژوهشگر در ادامه گفت: هیچ ساز و کاری برای پاسخ به افرادی که کتابشان غیرمجاز اعلام می‌شود، وجود ندارد. این خیلی تمسخرآمیز است که کسی کتابی بنویسد و از ب بسم‌الله تا انتهایش غیرقابل چاپ باشد. از این بدتر، داشتن نگاه امنیتی به کتاب‌هاست. مسئولان این امر هر کتابی را که به ذائقه خودشان خوش نیاید، با برچسب ضد امنیتی بودن می‌رانند. کتاب «نقاب‌ها» 328 صفحه و هزار و 700 ارجاع مستند و تاریخی دارد. یعنی تقریبا در این کتاب، حرفی را از خودم نزده‌ام. من همین حرف‌ها را به مسئولان ارشاد هم گفتم که این کتاب، تدوین و چیدمانی از اسنادی است که در کتاب‌های چاپ شده‌ای آمده‌اند که خودتان به آن‌ها مجوز داده‌اید؛ یا در روزنامه‌هایی که باز هم خود شما به آن‌ها مجوز داده‌اید و یا در سایت‌های پربازدید داخلی. از هیچ‌کدام از این اسناد هم شکایتی به عمل نیامده است. حالا نمی‌دانم چرا وقتی قرار است همه این اسناد، در قالب یک مجموعه و کنار هم چاپ شوند، ایراد و اشکال به کار وارد می‌کنند. مقابل این حرف‌ها، پاسخی هم ندارند.

الفت‌پور گفت: در نهایت، 3 فصل از کتاب حذف شد. یعنی برای گرفتن مجوز این کتاب، من را نقره‌داغ کردند. من کتابی درباره آیت‌الله هاشمی رفسنجانی هم دارم که غیرمجاز اعلام شد. اسم کتاب «اختلاف نظر» است و در آن به اختلاف‌نظرهایی که با این شخصیت انقلاب داریم، پرداخته‌ام. برایم جالب است که اگر خود آیت‌الله هاشمی بود، اجازه چاپ این کتاب را می‌داد اما ارشاد این اجازه را نمی‌دهد. به هر حال، با صحبت‌ها و جلسات مکرر در مکرری که داشتیم، در نهایت کتاب «نقاب‌ها» روز چهارشنبه هفته گذشته مجوز چاپ گرفت.

وی درباره جزئیات کتاب «نقاب‌ها» گفت: این کتاب درباره 36 پرونده است که از زمان پهلوی شروع شده و تا زمان حال حاضر می‌رسند. تهیه چنین کتابی با تاکیداتی که رهبر انقلاب در حوزه نفوذ و مفهوم استحاله دارند، معنی پیدا می‌کند. نمونه بارزش تغییراتی است که در تصمیمات و محاسبات مسئولان ایجاد می‌شود. در این کتاب به شخصیت‌هایی در تاریخ معاصرمان پرداخته‌ام و این‌که چه ضرباتی به ساختار کلان حاکمیت زده‌اند. نمونه‌اش کلاهی، کشمیری، عباس ظریباف، تفرشی، خانبازی و ... در دهه 60 هستند. در دهه 70 هم جریان‌های فکری بودند که یا خودشان استحاله شدند و یا دنبال استحاله آموزه‌های انقلاب بودند.

این محقق تاریخ معاصر درباره چرایی نوشتن چنین کتابی گفت: در میان آثار مکتوب، کتابی در این زمینه وجود نداشت که جمهوری اسلامی تا به حال چه تبعاتی را از نفوذ و استحاله دیده است. به همین دلیل سراغ تولید این کتاب رفتم که کمکی به نسل جوان باشد و حقایق را تا حدودی پیش چشمشان روشن کند. نگارش این کتاب 2 سال طول کشید.

الفت‌پور در پایان گفت: این کتاب هفته آینده به صورت ناشرمولف چاپ می‌شود و توزیعش به عهده نشر معارف است.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان