به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، حسین سلاحورزی به شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا پیشنهاد داد که با تصویب تنفس دو ساله در بازپرداخت بدهیهای دولتی و بانکی تولیدکنندگان، از بنگاههای اقتصادی در شرایط جدید حامی فعالان اقتصادی واقعی باشد.
وی گفت: از شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا که هر هفته برای بررسی و حل و فصل مسائل اقتصادی با حضور سران سه قوه تشکیل میشود، درخواست کردهایم که تصمیمی حیاتی و مهم در این برهه حساس اتخاذ شود. بر این اساس پیشنهاد میشود که از سوی این شورای فراقوهای، امکان فریز شدن بدهی واحدهای اقتصادی به مدت دو سال به گونهای که در این دو سال سود و جریمهای به بدهیها تعلق نگیرد، فراهم شود. این طرح شامل بدهیهای بانکی، مالیات، تامین اجتماعی و بدهیهای معوقه بابت آب، برق و گاز مصرفی خواهد بود.
نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران ادامه داد: در این طرح اصل بدهیها پارجا می ماند و پس از دو سال باید تقسیط مجدد و پرداخت از سوی بنگاههای اقتصادی از سر گرفته شود. البته طبیعی است که باید ملاحظات لازم برای تشخیص و تفکیک بنگاههای اقتصادی واقعی از سوء استفادهکنندگان احتمالی، صورت گیرد تا این طرح فرصتی برای فرصتطلبان و سودجویان که فعالیتهای غیرمولد را در دستور کار دارند، فراهم نکند.
طبق اعلام اتاق بازرگانی، سلاحورزی اظهار کرده که این مصوبه میتواند ارائه فرصت به واحدهای تولیدی واقعی بخش خصوصی برای قرار گرفتن در خدمت سیاستهای اقتصاد مقاومتی در راه عبور از گردنه تهدیدات و تحریمهای آمریکا باشد.
نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران دلایل ارائه این پیشنهاد را اینگونه توضیح داد که شرایط بوجود آمده در اقتصاد کشور خارج از اختیار و اراده مدیران بنگاههای اقتصادی بوده و تحریمهای جدید شرایط را برای فعالیتهای مولد اقتصادی دشوارتر خواهد کرد. بنابراین باید با توجه به تجربیات گذشته و گرفتاری های بنگاههای اقتصادی در دوران تحریمهای قبلی، شرایط را برای حمایت از تولیدکنندگان در شرایط جدید فراهم کنیم.
سلاحورزی با اشاره به افزایش هزینههای اداره بنگاههای تولیدی گفت: دستمزدها در سال جدید با افزایش همراه شده است. همچنین هزینههای سوخت و انرژی، حمل و نقل و بهای مواد اولیه به شدت رشد کرده است. در این شرایط بنگاههای اقتصادی به دلیل افزایش قیمت تمام شده تولید عملا امکان رقابت و حتی امکان ادامه حیات را از دست میدهند بنابراین امکان پرداخت به موقع بدهیهای بانکی، مالیات، تامین اجتماعی و بدهیهای معوقه بابت آب، برق و گاز مصرفی را ندارند. فریز دو ساله بازپرداخت این بدهیها، میتواند کمکی در جهت حمایت از تولیدکنندگان در شرایط ویژه باشد.
نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران معتقد است که در شرایط فعلی نمیتوان، تصمیمات را بر اساس وضعیت عادی اتخاذ کرد و باید به شرایط خاص داخلی و بینالمللی توجه داشت.
به گفته سلاحورزی، شکلگیری شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا زیر نظر مقام معظم رهبری نشاندهنده شرایط ویژه امروز و ضرورت مقابله با تهدیدهای جدید بینالمللی در حوزه اقتصاد است.